Saturday, September 23, 2023

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 79

16/04/1996 – Milwaukee Bucks-Chicago Bulls

”70 has become a reality for the Chicago Bulls”. Tom rečenicom tadašnji komentator Bullsa je zapečatio jednu od najslavnijih pobjeda u povijesti regularne sezone, pobjedu broj 70 Chicago Bullsa.

Nitko u povijesti košarke, barem do tada, nije stigao do te brojke u regularnom dijelu godine. Veliki Lakersi s Wiltom Chamberlainom, Jerryjem Westom i Elginom Baylorom su skupili 69 pobjeda, najbolja ekipa Celticsa svih vremena, ona iz 1986. godine, zaustavila se na 67 pobjeda, 76ersi s Wiltom, ekipa koja je prekinula niz Russella i Celticsa, skupila je 68 pobjeda, Bucksi s Jabbarom i Robertsonom su slavili u 66 utakmica, ali brojka od 70 pobjeda je u to vrijeme, a i danas je, čudo.

Samo zamislite koliko vam se stvari treba poklopiti da dođete do te brojke, manjak ozljeda, duboki roster, jezgra ekipe sastavljena od zvijezda koji su nesebični igrači, kemija u ekipi mora biti na vrhuncu itd. Bullsi su naravno sve to imali, a pobjedu broj 70 su ostvarili u svom susjedstvu, u dvorani Milwaukee Bucksa.

”Na dan utakmice protiv Bucksa, TV helikopteri su nas snimali iz zraka na putu od hotela do dvorane, a ljudi su stajali pokraj ceste s natpisima podrške”, rekao je trener Phil Jackson.

Slavlje Chicago Bullsa nakon rekordne pobjede.

Bucksi su se dobro držali, na kraju treće dionice su imali vodstvo 68:62 i rekord nije bio siguran. Međutim, Bullsi su u zadnjoj dionici napravili seriju 24:12 i na kraju stigli do pobjede 86:80. Nije to bila napadački lijepa utakmica za gledanje (Bullsi su šutirali 39 posto iz igre), ali pritisak je očekivano donio svoje.

Vin Baker, krilo Milwaukee Bucksa, je nakon susreta izjavio: ”Bio sam povrijeđen jer sam bio na krivoj strani povijesti. Nakon susreta sam plakao u svlačionici jer smo uvijek bili druga ekipa u toj regiji.”

Najbolji potezi utakmice.

John Salley, nekadašnji rival Jordana, a te sezone suigrač, je izjavio: ”Dobio sam potpisane tenisice Michaela Jordana nakon te utakmice. On ih obično pokloni djeci sa strane, ali tu sam ja uletio i rekao mu ‘momak oprosti, ali trebaju mi te tenisice’. Ne znam gdje mi danas stoji rodni list, ali znam gdje stoje te potpisane tenisice.”

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE