Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 8

17/11/1995 – Chicago Bulls-New Jersey Nets

Druga utakmica zaredom kod kuće Bullsima je na vrata utvrde United Centra donijela New Jersey Netse. Dennis Rodman je bio ozlijeđen pa je prva petorka Bullsa još uvijek bila HarperJordanPippenSimpkinsLongley. Jackson nije htio mijenjati prvu postavu jer je s ovom petorkom Chicago najbolje ulazio u susret; doslovno bi svaki put u prvoj četvrtini napravili razliku od 10 i više poena. Najbolja obrambena vanjska linija svih vremena Harper-Jordan-Pippen, koju sam u ovom serijalu spomenuo barem deset puta, radila je izvrstan posao protiv Chrisa Childsa (dobio startno mjesto zbog ozljede Kennyja Andersona) i Kevina Edwardsa. Bullsi su protiv momčadi bez ”pravog” playmakera često igrali ”full court pressure defense”; tako su izvrsno zaustavili Netse u prvoj četvrtini. Nevjerojatno dobro su u napadačkom dijelu surađivali Longley i Simpkins; uz vrlo dobar posao u skakačkom dijelu, odlično su igrali jedan na jedan protiv unutarnje linije Netsa. Uz sveprisutni duo Jordan-Pippen i dvojac Longley-Simpkins, ulazak našeg Tonija Kukoča na kraju prve četvrtine bio je možda i najveći faktor koji je donio veliko vodstvo Bullsima na kraju prve dionice.

Jackson je na startu druge četvrtine namjerno na parketu ostavio Kukoča koji mu je donio napadačku svježinu i kretanje u igri, dok je Jordana i Longleya poslao na odmor. To se pokazalo kao izvrstan potez te su Bullsi sve do sredine druge četvrtine razliku držali na sigurnih 10 poena. Međutim, čim je Pink Panther sjeo na klupu, igra Bullsa se raspala; kretnja u napadu je  svedena na minimum te se većina ofenzive temeljila na dodavanju u post i nakon toga na traženje otvorenih suigrača na liniji za tri poena. Krajem prvog poluvremena, tada 41-godišnji James ”Buddha” Edwards vratio je momentum u igru Bullsa s poznatim fadeaway šutevima; rezultat je nakon 24 minute igre bio ugodnih 61-52 u korist Bikova. Balansirani napad bez izdvojenog strijelca obilježio je prvo poluvrijeme susreta.

”Mokri san” košarkaških trenera, Bullsi su u prvom poluvremenu, a i u nastavku utakmice, odigrali vrhunski uravnotežen napad.

”Zen Master” je početkom drugog poluvremena na parket stavio prvu petorku uvjeren da će riješiti utakmicu nakon samo par minuta; to se nije dogodilo. Na polovini treće dionice Netsi su došli na samo četiri poena zaostatka, rezultat je bio 69-65. Međutim, Phil je primjetio da će Netse najlakše razbiti ako umjesto unutarnje linije Simpkins-Longley stavi, u tom susretu, puno bolju unutarnju liniju Kukoč-Wennington.  Momčad Chicaga nakon toga pravi seriju 16-7, u zadnju dionicu ulazi s vodstvom 85-72 i praktički rješava utakmicu; pravi pokazatelj koliko je Kukoč vrijedio ovoj ekipi i da je apsolutno zasluženo dobio nagradu za najboljeg šestog igrača lige.

Kuki je briljirao protiv Netsa.

Kerrova trica sredinom zadnje četvrtine definitvno je riješila pobjednika; Bullsi su otišli na nedostižnih +21. Bilo je vrijeme za drugu petorku i odmor glavnih junaka pobjede. Ovaj susret obilježio je uravnoteženi napad Bullsa i izvanredna igra Tonija Kukoča koji je bio prvi strijelac (19 poena) i dodavač ekipe (7 asistencija), samim time i igrač utakmice.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE