Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Upitna budućnost Dwanea Caseyja u Torontu?

Iako su osvojili solidno četvrto mjesto u Istočnoj konferenciji i plasirali se u playoff uprava Raptorsa nije sigurna da će nastaviti suradnju s trenerom Dwaneom Caseyjem. Razlog je jednostavan. Ni ove, a ni prošle godine Raptorsi nisu preskočili prvu rundu doigravanja. Lani su po njih bili kobni Netsi a ove godine su ih Wizardsi isprašili „metlom“, 4:0.

Casey je u Torontu od 2011. Godine, a na tu poziciju doveo ga je bivši generalni menadžer Bryan Colangelo. Međutim, kako Colangelo više nije GM Raptorsa već je to Masai Ujiri od prošle sezone, Caseyjeva pozicija nije sigurna, posebno kada znamo da svaki GM voli za sobom „vući“ svoje ljude, odnosno svoje trenere.

Casey je inače poznat kao defanzivni stručnjak jer je u Mavericksima, u kojima je bio od 2008. do 2011., upravo radio na tom segmentu igre, i smatra ga se glavnim arhitektom šampionske obrane Dallasa iz 2011. godine i one famozne zone 2-3 po kojoj su Mavsi bili poznati i koju su prezentirali u finalu protiv Heata. Ironično, Raptorsi su ove sezone imali užasnu obranu iako je svih 5 startera u stanju odigrati vrlo dobro taj segment igre. Raptorsi su dopuštali 107,7 poena na 100 posjeda i imali 6. najgoru obranu u ligi.

Kada svemu ovome pridodamo i to da mladi igrači od kojih se to očekivalo uopće nisu napredovali, u prvom redu Jonas Valanciunas, a neki nisu dobili ni priliku poput Brazilaca Bebea Nogueire i Bruna Cabocla razumljivo je zašto se Caseyju ozbiljno „trese stolica“.

Latest Posts

NE PROPUSTITE