Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Upozoreni prvi “simulatori” prekršaja

NBA liga od ove je sezone uvela novo pravilo, a to je da æe se kažnjavati igraèi koji simuliraju prekršaje. Prvi tjedan lige je prošao, a objavljena su imena i prvih “simulatora”.

Jose Juan Barea iz Minnesota Timberwolvesa i Donald Sloan iz Cleveland Cavaliersa prva su dvojica igraèa koja su dobila opomene za simuliranje prekršaja. Svaki sljedeæi pokušaj zavaravanja sudaca bit æe novèano kažnjen, o èemu smo detaljnije pisali kada je uvedeno ovo pravilo, a kazni se možete prisjetiti ovdje.

Sloan je pokušao suce uvjeriti da je Nazr Mohammed, igraè Chicago Bullsa, napravio prekršaj pri postavljanju bloka, a suci nisu svirali ništa. Vjerojatno zbog nepotrebne gestikulacije rukama je dobio prvo upozorenje za simuliranje, a svako sljedeæe æe se kažnjavati.

Barea je pak bio “nestašan” protiv Kingsa, uspio je iznuditi prekršaj Jimmera Freddetea, ali kasnije je ipak ustanovljeno da taj kontakt nije bio toliko jak kako je Barea prikazao te je i on zaradio prvo upozorenje.

Prvi tjedan lige ponudio je samo dva sluèaja simuliranja prekršaja, te bi se moglo naslutiti da se kazne neæe èesto dijeliti, no sigurno je da æe ih biti, samo je pitanje koji æe ih igraè prvi zaraditi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE