Thursday, May 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

“Uragan” Rubio zaludio Minneapolis

Sjajne igre na poèetku NBA karijere pruža 21-godišnji španjolski košarkaš [igrac ime=”Ricky Rubio”]. Bio je na Novu godinu razigravaè Timberwolvesa najzaslužniji za prekid katastrofalne serije kluba iz Minneapolisa.

Predvoðeni [igrac ime=”Kevin Love” alt=”Kevinom Loveom”] (25 koševa, 17 skokova) igraèi Ricka Adelmana pobijedili su aktualne prvake, Dallas Maverickse, 99:82, a Rubio je još jednom briljirao ubacivši 14 koševa uz sedam asistencija i tri skoka. Dva dana ranije iznenadili su Wolvesi umalo, takoðer na svom parketu, druge finaliste lanjskog doigravanja. Miami Heat se provukao 103:101 pobjedom, a Rubio je ostvario uèinak od 12 koševa, 12 asistencija i šest skokova.

Protiv prvaka je prvog dana 2012. Minnesota došla do prve pobjede nakon 18 uzastopnih poraza. Trajala je suša nevjerojatna 294 dana. Upravo je Rubijev dolazak, meðutim, rastjerao oblake nad Minneapolisom i nagovijestio bolje dane za lani najgoru momèad lige s omjerom 17-65.

Nakon èetiri uvodne utakmice svoje NBA sezone mladi je Španjolac, koji u igru ulazi s klupe, na prosjecima od nepunih 28 minuta, 9,5 koševa, 4,2 skoka i 7,2 asistencije po utakmici.

S uèinkom protiv Miamija španjolski je reprezentativac postavio najbolje brojke u NBA ligi kroz posljednjih 30 godina kad su u pitanju nastupi novaka koji nisu bili u petorci, dok su tako visoke brojke kroz sve tri statistièke kategorije u zadnjih deset godina u Minnesotinu dresu ostvarivali samo Kevin Garnett i Sam Cassell.

“Taj deèko ima “ono nešto”. Ima kapacitet Stevea Nasha. Rijeè je o istinskom biseru predodreðenom za velike stvari”, rekao je Miamijev bek-šuter Dwyane Wade, dok je krilni centar floridske momèadi Chris Bosh dodao:

“Vidio sam veæ što može na Olimpijskim igrama u Pekingu. Ima izuzetan dar za asistencije. Sposoban je dirigirati igrom i voditi napad fascinantnom brzinom. Unaprijed vidi stvari koje æe se tek dogoditi.”

Novinari koji prate Timberwolvese nazvali su Španjolca “Uraganom”, a o zaluðenosti koju je izazvao meðu lokalnom publikom govori i èinjenica da je njegov dres s brojem devet najprodavaniji od poèetka sezone u konkurenciji svih njegovih suigraèa.

Igraèa koji se u nedjelju proslavio asistencijom kroz noge Dirka Nowitzkog trener Adelman, meðutim, još uvijek ne misli ubaciti u poèetni sastav.

“Prerano je još za to”, rekao je iskusni strateg.

Latest Posts

NE PROPUSTITE