Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Uskoro poèinje nova sezona NBA lige

U srijedu 29. listopada zapoèinje nova NBA sezona, 63. po redu. U novu sezonu kao branitelj naslova ulazi momèad Boston Celticsa. Gledajuæi  momèadi ove sezone i njihove igre tijekom priprema, ne bi bilo iznenaðujuæe da se u velikom finalu ponovno sretnu Celticsi i Lakersi.

NBA liga, po nekima najspektakularnija i najbolja liga svijeta, zapoèinje utakmicom izmeðu Bostona i Clevelanda, na dan poèetka nove sezone još igraju Chicago i Milwaukee, te Lakersi i Portland. Tako æemo veæ prvi dan vidjeti kako igraju po mnogima glavni favoriti za osvajanje ovogodišnjeg naslova, Celticsi odnosno Lakersi.

Ono što se do nedavno èinilo nemoguæe, upravo se dogodilo ove sezone. Dok su mnogi igraèi sa Starog kontinenta sanjali o igranju u najboljoj svjetskoj ligi, bez obzira na novac koji su im nudili vlasnici bogatih europskih klubova, te odlazili preko Velike Bare pod svaku cijenu, bez obzira hoæe li grijati klupu ili provoditi po nekoliko minuta na parketu, situacija se preokrenula. Prvi put zvijezde NBA lige otišle su pravac Starog kontinenta, tako je Josh Childress, igraè Atlante potpisao za grèki Olympiacos,  put Europe još su krenuli i Arroyo, Delfino, Garbajosa, Navarro i naš Gordan Girièek. Naravno igraèi ne sele u Europu zbog atraktivne košarke, veæ zbog èinjenice da veliki europski klubovi, naroèito ruski plaæaju nevjerojatno visokim svotama novaca, a i ne treba zanemariti èinjenicu da su europski porezi znatno niži od onih amerièkih.

Što se tièe Hrvata u NBA ligi, ove sezone æe naše boje braniti mladi Spliæanin Roko Leni Ukiæ, koji je ovo ljeto ostvario svoj djeèaèki san i potpisao za Toronto Raptorse. Kako stvari stoje, Ukiæ æe ulaziti u igru s klupe i u prosjeku provoditi na terenu desetak minuta.

Što se tièe momèadi, favoriti od prošle sezone i u narednoj æe biti glavni kandidati za osvajanje naslova. Pritom mislim na prošlogodišnje osvajaèe prstena, Boston Celticse, koji se nisu nimalo promijenili, okosnica momèadi Allen-Pierce-Garnett  ostala je na okupu, jedino su otišli P.J.Brown, S. Pollard i J. Posey, koji ionako nisu imali preveliku važnost u ekipi. Najveæe probleme æe im na Istoku definitivno raditi ekipa Clevelanda predvoðena sjajnim LeBron Jamesom, koji æe i ove sezone konkurirati za najboljeg igraèa. Na Zapadu æe ponovno glavnu rijeè voditi momèad Lakersa, koja se takoðer nije previše promijenila u odnosu na prošlu sezonu. Ove sezone se puno oèekuje i od Los Angelesa Clippersa, koji su u potpunosti promijenili momèad u odnosu na prošlu sezonu, te su doveli fenomenalnog Baron Davisa, na kojem æe trener temeljiti uspjeh svoje momèadi. San Antonio Spursi, ponovno nisu doveli nikakvo zvuèno ime, tako da æe se i ove sezone sve vrtjeti oko trojca Duncan-Ginobili-Parker, koji su iz sezone u sezonu sve stariji.

Latest Posts

NE PROPUSTITE