Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Usne Stjepana Gnječa nastavljaju s dominacijom

stjepa38988d7c064618ca98e1563be82493a2_headerJubilarni 8. po redu Nba-Cro kviz ostat će upisan u povijest. Za to je zaslužna ekipa Usne Stjepana Gnječa koja je ostvarila 3peat, odnosno treću uzastopnu pobjedu na kvizu. Hoće li se ova dominacija nastaviti, saznat ćemo na idućem susretu u utorak 05.04.2016.

PRVA ČETVRTINA

  1. Double-double učinak je redovna pojava na gotovo svakoj utakmici. Samo su dva igrača ubilježila niz s više od 50 uzastopnih double-double učinaka od spajanja ABA s NBA ligom, a rekorder s 53 uzastopna doublea je….
  2. Osvojiti prsten prvaka je težak pothvat, ali uz njega ukombinirati zlato s olimpijade i Euroligašku titulu je pošlo za ruku samo dvojici kojih igrača?
  3. Arvydas Sabonis je velika Ikona Euro i NBA parketa, a njegov sin Domantas stvara svoju košarkašku priču na kojem sveučilištu?
  4. Treneri su uz vlasnike možda najvažnija karika u svakoj franšizi. Simbioza između njih i glavnog menadžera mora biti na visokoj razini da bi ekipa stvarala povijest, a tko je trener s najviše odrađenih sezona u ligi?
  5. Fanovi u ovolikom broju se skupljaju samo zbog Ikona sporta. Gdje su to oni došli i u koga gledaju? djjjUntitled
  6. Danas malo kombiniramo titule. Samo jedan igrač je u istoj sezoni bio MVP regularnog dijela, najbolji obrambeni igrač i MVP Finala, tko je on?
  7. Mislim da ne postoji osoba koja nije vidjela ovo Carterovo zakucavanje. Tko još sanja Carterova muda?

https://www.youtube.com/watch?v=XMrPjl-927Q

DRUGA ČETVRTINA

  1. Dizanje dresa na vrh dvorane daje veliku važnost i ponos za franšizu. Međutim, tri franšize nisu bile te sreće i u svojoj dvorani nemaju niti jedan dres da visi, koje su to franšize?
  2. Tko se može pohvaliti da je njegov šut najviše puta pogodio obruč, tablu ili da je pokupio blokadu, tj. tko je promašio najviše šuteva u povijesti lige?
  3. Rugamo se šutu Mariona i svi zaboravljamo na pravu ciglu s najružnijim izbačajem, Josha Childressa koji je svojim šutom polomio nekoliko tabli i obruča u NBA ligi, te nije ostao dužan niti euroligaškim koševima. U kojem klubu je svoje euro dane i noći proveo Childress?
  4. Kombiniranje titula se nastavlja. Tko je u jednoj sezoni uspio osvojiti sve MVP nagrade – All Star, regularna sezona i finale?
  5. Nisu mu htjeli donijeti hranu iz KFC-a zbog čega je fasovao inventar i on je jadan gladan mrtav pijan odgegao u sobu. Tko je ta Ikona?
  6. Jordan nikada nije došao u situaciju da igra 7 utakmicu Finala, te je to glavni razlog zašto nije najbolji strijalac u Finalnoj sedmoj utakmici već tko je…
  7. Ovo su dostignuća koji Ikona?
  8. sdjjjUntitled
  9. dsdjjjUntitled
  10. ghdsdjjjUntitled
  11. dghdsdjjjUntitled

TREĆA ČETVRTINA

  1. Da bi osvojili naslov nekako se podrazumijeva da imate top 3 izbora na draftu. Jednoj ekipi od posljednjih 30 osvjača titule je uspjelo doći do naslova bez top 3 izbora na draftu, a oni su?
  2. Velikani košarke kao igrači i treneri/GM-ovi, a davnih dana se nisu baš volili. Tko se želi obračunati s Birdovom fudbalerkom?  bbdghdsdjjjUntitled
  3. U povijesti lige samo su 4 igrača odigrala više od 50 tis minuta u profesionalnoj karijeri. Tko su Iron Man-i lige?
  4. Vraćamo se u dane fakulteta. Rose je te godine bio izabran za prvog na draftu, ali na ovoj utakmici je jedan drugi NBA igrač ukrao show. Tko je bolji clutch igrač od Rosea? https://www.youtube.com/watch?v=pDvbTrE8VBo
  5. Imamo 6 igrača s 50-40-90 sezonom, a tko od njih šest je najviše puta uspio ponoviti ovaj nesvakidašnji šuterski učinak?
  6. Igrači iz svakakvih košarkaških egzotičnih zemalja osvajaju naslove, npr. imamo legendu Belgije, Mbengu, ali tu se čak na postolje ugurao i jedan Nizozemac. Tko je Tulipan s titulom?
  7. Nema igrača u ligi kojem Iverson nije prodao crossover. Ovaj nesretnik je dva puta odletio u prazno, tko je on? https://www.youtube.com/watch?v=hwc6hYoq3Go

ČETVRTA ČETVRTINA

  1. Ekipa Lakersa pod vodstvom Scotta ne izgleda baš najbolje, toliko su dobri da drže zadnje mjesto na Zapadu, a na rosteru imaju koja tri All Star igrača?
  2. Visoki igrači su tu da skaču, no jednom je uspjelo biti najbolji asistent u sezoni, tko je ovaj svestrani centar?
  3. Njih dvojica su došli do NBA naslova bez da im je ijedan suigrač u doigravanju imao prosjek poena viši od 15 po utakmici. Tko su ta da zmaja?
  4. Svoju zavidnu karijere je odradio u dresu Rocketse i ima titulu da je najniži igrač koje je izabran u Hall of Fame, tko je on?
  5. Ovo su karijere kojih Ikona?
  6. ggbbdghdsdjjjUntitled
  7. Dominique Wilkins je jedan od najboljih dunkera lige, ali je 1986 bio poražen na Slam Dunk natjecanju od koga?
  8. ASOCIJACIJA, scaUntitled

                                  

                                                                                   

BUZZER BEATER

  1. Spursi su uvijek vodili svoju politiku kroz regularnu sezonu, a Popovich je redovno izluđivao sve sudionike fantasy liga diljem svijeta zbog svog načina vođenja. Jednom ne tako davno, 29.11.2012 je Davidu Sternu pomrsio račune jer je utakmica s Heatom trebala biti highlight uvodnog dijela sezone, no Pop nije bio tog mišljenja i posalo je neke igrače za San Antonio i nastupio s kojom rezervnom petorkom….
  2. Wizardsi su sredinom 2000-tih bili respektabilna franšiza kojoj se znalo zalomiti da upadnu u doigravanje. Pod vodstvom Eddieja Jordana su 2004/05 sezone ostvarili 45 pobjeda i prošli prvu rundu doigravanje protiv Bullsa s 4:2. Bullsi su te sezone pod vodstvom Skilesa imali malo bolji omjer, 47 pobjeda, ali i drugu obranu lige zahvaljujući pomoćniku Ronu Adamsu. Tko su bili starteri tada 4 i 5 najbolje ekipe Istoka u ovoj seriji?

 

ODGOVORI

 

PRVA ČETVRTINA

1. Kevin Love

2. Manu Ginobili, Bill Bradley

3. Gonzaga

4. Lenny Wilkens

5. Julius Erving, Rucker Park

6. Hakeem Olajuwon

7. Frederic Weis

DRUGA ČETVRTINA

8. Toronto Raptors, Memphis Grizzlies, LA Clippers

9. Kobe Bryant

10. Olympiacos

11. Michael Jordan, Shaq O’Neal, Willis Reed

12. Glen Davis

13. Jerry West

14. a) John Stockton, b) Patrick Ewing, c) Chris Paul, d) Alvin Robertson

TREĆA ČETVRTINA

15. Boston Celtics

16. Doc Rivers

17. Jason Kidd, Elvin Hayes, Karl Malone, Kareem Abdul-Jabbar

18. Mario Chalmers

19. Steve Nash

20. Francisco Elson

21. Antonio Daniels

ČETVRTA ČETVRTINA

22. Kobe Bryant, Roy Hibbert, Ron Artest/Metta World Peace

23. Wilt Chamberlain

24. Tim Duncan, Hakeem Olajuwon

25. Calvin Murphy

26. a) Jannero Pargo, b) Joey Dorsey, c) Alexey Shved, d) Jerry Stackhouse

27. Spud Webb

28. Brian Scalabrine

BUZZER BEATER

  1.  Tiago Splitter, Boris Diaw, Matt Bonner, Nando De Colo, Patty Mills
  2. jjUntitled

Latest Posts

NE PROPUSTITE