Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Uspješan povratak Rosea, Lakersi mogu i bez zvijezda

Sinoć su odigrane prve predsezonske utakmice koje će nam poslužiti da “preživimo” još dvadesetak dana do početka regularnog dijela sezone. Najvažnije vijesti su uspješni povratci na parket Derricka Rosea i Dannyja Grangera.

Prvu utakmicu odigrali su Oklahoma City Thunder i Fenerbahče u Turskoj, a NBA momčad slavila je rezultatom 95:82.

Susret Chicago Bullsa i Indiana Pacersa privukao je najviše zanimanja zbog povratka na parket Derricka Rosea, koji je posljednju utakmicu odigrao prije čak 525 dana. Najmlađi MVP u povijesti lige uspješno je odigrao 20 minuta tijekom kojih je postigao 13 poena (šut 5/12), a njegova je momčad slavila rezultatom 82:76.

Rose je bio eksplozivan kao i uvijek te je većinu svojih poena postigao iz brzih tranzicijskih napada. Nekoliko je puta čvrsto išao “u kost” protiv visokih igrača Pacersa čime je jasno dao do znanja da je ozljeda u potpunosti iza njega i da će igrati svoju agresivnu igru kao i prije. Vidjelo se da je iza njega veliki period neigranja te je imao nekoliko nepotrebnih izgubljenih lopti zbog nerazumijevanja sa suigračima, no s vremenom i utakmicama to će se ispraviti te navijaču Bullsa mogu s osmjehom očekivati sljedeće utakmice.

“Pripremao sam se za ovaj trenutak već godinu i pol”, izjavio je nakon utakmice Rose. “Sretan sam što sam dijelom ove ekipe i što mogu igrati za trenera Thibodeaua i ostale trenere. Znao sam da ću igrati agresivno kao i prije ozljede. Uspio sam istrčavati u tranziciju, kako smo to radili na treninzima.”

Još je Rose dodao kako misli da mu se odraz poboljšao: “Kada sam došao u ligu, odraz mi je bio 37 inča (94 centimetra), ali na posljednjem testiranju mogao sam skočiti 42 inča (106 centimetara), tako da sada skačem nešto više.”

Bullse je s 18 poena i 12 skokova predvodio Taj Gibson, a solidan je bio i Luol Deng s 15 poena (šut 4/16). Joakim Noah nije igrao zbog ozljede. Kod Pacersa su po 14 poena ubacili Paul George i David West, dok je Danny Granger, koji je prošle sezone odigrao samo pet utakmica zbog problema s koljenima, ubacio 6 poena, ali uz slab šut 2/10. I kod njega se vidi nedostatak utakmica u nogama, ali kako se približava sezona trebao bi biti sve bolji.

Ostale dvije utakmice bile su atraktivnije i s većim brojem poena na obje strane. New Orleans Pelicansi svladali su Houston Rocketse rezultatom 116:115. Pelicansi su sredinom posljednje četvrtine gubili s 8 poena razlike, ali do kraja su, predvođeni Austinom Riversom, uspjeli napraviti preokret i upisati prvu pobjedu.

Ova utakmica bila je debi Dwighta Howarda u dresu Rocketsa i on je za 27 minuta upisao 19 poena i 9 skokova. James Harden je predvodio poražene s 21 poenom, dok je s klupe dobar bio Omri Casspi s 20 poena. Prvo ime kod Pelicansa bio je Anthony Morrow ubacivši 26 poena, dok su po 21 postigli Anthony Davis i Austin Rivers.

Los Angeles Lakersi svladali su rezultatom 104:95 ekipu Golden State Warriorsa. Apsolutno prvo ime susreta bio je Xavier Henry koji je Warriorsima utrpao 29 poena za 26 minuta i tako predvodio ekipu do iznenađujuće pobjede. U ekipi Lakersa nije bilo Kobeja Bryanta, Paua Gasola ni Stevea Nasha, dok su kod Warriorsa igrali svi glavni igrači. Dobar je kod pobjedničke momčadi bio i Nick Young sa 17 poena.

Warriorse je s 26 poena predvodio Klay Thompson, koji je na ovoj utakmici ušao s klupe, budući da je njegovo mjesto u početnoj petorci zauzeo Andre Iguodala, veliko ljetno pojačanje ekipe koje je susret završilo s 15 poena. Dobar je bio i Andrew Bogut sa 7 poena i 12 skokova, dok Stephen Curry nije “bio u utakmici” te je ubacio tek 5 poena za 14 minuta igre.

Latest Posts

NE PROPUSTITE