Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Uspješna noæ domaæih ekipa

Samo nekoliko sati nakon što je njegova supruga Eva Longoria podnijela sudu papire za razvod trogodišnjeg braka, Tony Parker morao je izaæi na parket AT&T Centera u San Antoniju.

Privatne probleme Parker je ostavio po strani i uz Tima Duncana (16 poena, 18 skokova) dominirao protiv Chicago Bullsa u pobjedi 103-94, osmoj uzastopnoj za Spurse nakon što su u sezonu ušli s omjerom 1-1. Francuski playmaker ubacio je 21 koš i podijelio suigraèima sedam lopti za ubaèaj.

Na poluvremenu su Bullsi, koje je s 33 poena predvodio Derrick Rose, uživali 47-37 prednost, no i ostali bez odgovora u treæoj èetvrtini utakmice u kojoj su Spursi, uz 71 posto šuta, ubacili 37 koševa.

Chris Bosh je ubacio 35 poena te potom prosjedio cijelu posljednju èetvrtinu utakmice, a LeBron James dodao 20 koševa, uz osam skokova i devet asistencija u 123-96 pobjedi Miami Heata nad Phoenix Sunsima èiji je niz od tri uzastopna slavlja tako došao svojem kraju. Svi starteri gostujuæe momèadi ubacili su dvoznamenkast broj poena, a najviše Steve Nash. Ipak, uz 17 poena imao je tek dvije asistencije što mu je najmanji takav statistièki uèinak u rasponu od 141 utakmice.

Zadnju èetvrtinu na klupi je proveo i Kobe Bryant, strijelac 33 poena u gostujuæoj 103-90 pobjedi Los Angeles Lakersa kod Detroit Pistonsa. Pau Gasol je dodao 25 koševa i 12 skokova.

Na klupu su u posljednjoj èetvrtini utakmice protiv Washington Wizardsa bili “osuðeni” i svi starteri Boston Celticsa nakon što su pred posljednjih dvanaest minuta ostvarili 20 poena prednosti. Rezerve su odradile završni dio posla i odvele momèad do 114-83 pobjede.

David West je ubacio 17 koševa, ali i dvije sekunde prije kraja utakmice “ukrao” loptu Dirku Nowitzkom (29 poena, devet skokova) u akciji u kojoj su se Dallas Mavericski spremali na šut za produžetak/pobjedu u New Orleansu kod Hornetsa. Završilo je 99-97 za domaæina kojem je ovo bila deveta pobjeda u destoj utakmici sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE