Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Utah bez šanse u drugoj utakmici protiv Spursa

Nakon što je izabran za trenera godine, Greggu Popovichu su njegovi igraèi poklonili odliènu predstavu i u obje utakmice obranili domaæi teren. U drugoj èetvrtini druge utakmice protiv Jazzera, Spursi su došli do velike prednosti te je iskusno održavali do kraja susreta.

Poèetak utakmice bio je kakav su Spursi samo poželjeti mogli. Zahvaljujuæi dobroj obrani i brzom trèanju Spursi u prvim minutama utakmice stižu do vodstva 14:3. U tom naletu Spursa istakao se Kawhi Leonard sa 7 poena. Nakon timeouta trenera Tyronea Corbina, njegovi igraèi poèinju pogaðati šuteve, ali protiv raspoloženih Spursa to je dovoljno samo za smanjenje zaostatka na 20:10. Do kraja prve èetvrtine nastavlja se u istom ritmu te rezultat kraju iznosi 28:17 u korist domaæina.

Na poèetku druge èetvrtine nastavlja se bezidejnost Jazza u napadu ali na njihovu sreæu Spursi to nisu kaznili. Nakon toga igraèi Jazza se polako bude te upornost Derricka Favorsa i Paula Millsapa u napadu vodi Jazzere do samo 5 poena zaostatka. Meðutim, Kawhi Leonard i Danny Green podižu energiju u igru Spursa, a nakon što im se pridružio i Tony Parker Spursi su do odmora napravili velikih 25 poena prednosti (53:28).

Drugo poluvrijeme igraèi Jazza bolje otvaraju te rade mini-seriju od 5-0 ali Spursi su preiskusna momèad da bi prokockali ovakvu prednost. Domaæi zatim pojaèavaju ritam i preko Parkera, Leonarda i Duncana poveæavaju prednost i rezultat na kraju treæe èetvrtine iznosi 87:53. Igraèi Jazza su se nakon toga predali, te i jedni i drugi šalju rezervne igraèe na parket u posljednjoj èetvrtini. Do kraja utakmice igraèi Jazza su uspjeli smanjiti zaostatak i konaèan rezultat utakmice je glasio 114:83.

Domaæi su imali sedmoricu igraèa s preko 10 postignutih koševa, a prednjaèio je Parker s 18 poena i 9 asistencija, dok je Leonard ubacio 17 poena. Ponovno je odlièan bio Duncan s 12 poena i 13 skokova u 27 minuta igre. Kod Jazza svi su se igraèi upisali meðu strijelce, a najviše su zabili Josh Howard i Al Jefferson, po 10 poena.

Spursi nakon dvije sigurne pobjede imaju vodstvo 2-0 u seriji i sele u Salt Lake City gdje æe pokušati dovršiti ovu seriju. Sljedeæa utakmica igra se u noæi sa subote na nedjelju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE