Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Utah dočekuje Memphis, Boston protiv Bobcatsa

Šest je utakmica večeras na NBA rasporedu, bez velikih i posebno zanimljivih dvoboja. Dvoboj dana odigrava su u Salt Lake Cityju između Jazza i Grizzliesa, a moglo bi biti zanimljivo i u Philadelphiji gdje gostuje Indiana.

Washington Wizards (22-42) – Phoenix Suns (22-44) 00.00

Dvoboj ekipa s gotovo identičnim omjerima pobjeda i poraza. Obje ekipe imaju po 22 pobjede, a Sunsi imaju 44 poraza, dva više od Wizardsa koji su u protekle dvije utakmice ostvarili dvije pobjede. Prvo protiv Bucksa rezultatom 106:93, a zatim i protiv Hornetsa s 96:87. Time su pokazali da su na domaćem terenu tvrd orah svakoj ekipi, bez obzira na trenutno stanje na tablici. Vrlo razigran protiv Hornetsa bio je John Wall koji je susret završio s 29 poena (šut 12/15) i 9 asistencija, što mu je najbolja utakmica ove sezone. Ovih dana traje rasprava zaslužuje li on maksimalan ugovor, pa je možda odlučio pokazati svojim igrama da zaslužuje. Sunsi se nalaze u seriji loših rezultata, imaju 5 poraza u zadnjih 6 susreta, a večerašnji dvoboj će im biti treći gostujući u četiri dana. Jučer su izgubili od Hawksa rezultatom 107:94, a najbolje su odigrali Goran Dragić s 21 poenom i 8 asistencija te Jermaine O’Neal s 18 poena.

S obzirom na trenutnu formu, Wizardsi su u velikoj prednost i trebali bi upisati novu pobjedu.

Boston Celtics (35-29) – Charlotte Bobcats (14-51) 00.30

Prilika za osvetu Boston Celticsa. Ove dvije ekipe igrale su utakmicu i prije četiri dana, a uvjerljivo su slavili Bobcatsi rezultatom 100:74. U toj utakmici nije igrao Paul Pierce, koji se vratio na parket na sljedećoj utakmici, protiv Toronto i Boston je odmah puno bolje izgledao i iskalio svoj bijes pobjedom od 112:88. A sigurno su nešto sačuvali i za večeras. Protiv Raptorsa su sedmorica “zelenih” postigla dvoznamenkast broj poena, a najbolji je bio Jeff Green s 20 poena i 6 skokova, dok je Pierce ubacio 15, uz po 4 skoka i asistencije. Bobcatsi su pobjedom nad Bostonom prekinuli niz od 10 uzastopnih poraza, a zatim su igrali protiv Toronta sinoć i vratili se starim navikama – porazima. Izgubili su rezultatom 92:78, a imali su samo dvojicu donekle raspoloženih igrača. Gerald Henderson ubacio je 22 poena uz 7 skokova, dok je Kemba Walker pridodao svojih 20 poena.

Boston će htjeti osvetu za visok poraza od prije četiri dana, tako da očekujemo njihovu uvjerljivu pobjedu.

Philadelphia 76ers (24-40) – Indiana Pacers (40-25) 00.30

Dvoboj ekipa od kojih se na početku sezone očekivalo da izbore doigravanje, ali nisu to obje ekipe uspjele. Philadelphia se muči cijele sezone i neće uspjeti izboriti mjesto među osam najboljih ekipa Istoka. Trenutno imaju 13 poraza u zadnjih 15 susreta i sigurno jedva čekaju da ova sezona okonča. Zadnju utakmicu igrali su protiv Miamija, imali su priliku prekinuti njihov niz poraza, ali na kraju su ostali prekratki, upisali su poraz od 98:94. Vrlo dobru partiju pružio je Thaddeus Young s 24 poena i 15 skokova, dok je Jrue Holiday upisao 21 poen uz po 7 asistencija i skokova. Na kraju im je nedostajalo nešto koncentracije u završnici da bi prelomili susret u svoju korist. Pacersi su ekipa koja igra iznad očekivanja, najbolja su skakačka momčad lige i druga najbolja obrambena, tako da se imaju čemu nadati u doigravanju. Aktivni su bili sinoć, kada su ugostili Lakersi i upisali poraz 99:93, što je bilo neočekivano jer je Kobe Bryant odigrao samo prvu četvrtinu susreta. Pacerse šut nije služio te su pogodili samo 37 lopti iz 99 pokušaja (37,4%), a to nije bilo dovoljno za slavlje. Najraspoloženiji za igru bio je George Hill s 27 poena, dok je Paul George ubacio 20, ali uz loš šut iz igre 6/20.

Čak i ako ponove lošu šutersku večer kao i protiv Lakersa, to bi trebalo biti dovoljno da savladaju 76erse, tako da u svakom slučaju predviđamo pobjedu Pacersa.

San Antonio Spurs (50-16) – Cleveland Cavaliers (22-43) 01.30

Susret koji ne bi trebao pružiti previše uzbuđenja, no ne treba otpisati Cavalierse unaprijed. Spursi imaju velike oscilacije u igri te je i više nego očito koliko im nedostaje Tony Parker s kojim se veliki padovi u igri nisu događali. Izgubili su Spursi od Blazersa s 30 poena razlike, a zatim pobijedili Oklahomu s 12. Potom su ponovno uvjerljivo izgubili, ovoga puta od Minnesote s 24 poena razlike, a zatim je uslijedila nova pobjeda, protiv Dallasa rezultatom 92:91. Ako će se taj niz nastaviti, Spursi bi večeras trebali uvjerljivo izgubiti, ali ipak sumnjamo da će to biti slučaj. Maverickse je “uništio” neuništivi Tim Duncan koji je ubacio 28 poena i uhvatio 19 skokova, a važnu ulogu s klupe imao je Gary Neal koji je ubacio 16 poena. Cavaliersi će još neko vrijeme igrati bez Kyriea Irvinga zbog ozljede ramena, ali u svakoj utakmici pokazuju borbenost i ne predaju se ni pred kime. Tako je bilo i jučer protiv Dallasa, kada su izgubili s 96:86 nakon loše odigrane posljednje četvrtine. Predvodio ih je sjajni rookie Dion Waiters s 21 poenom i tako još jednom dokazao da su Cavaliersi dobro birali na draftu. Dobru utakmicu imao je i Shaun Livingston s 13 poena, 6 asistencija i 5 skokova, no u konačnici nedovoljno za pobjedu.

Iako imaju velike oscilacije u igri u posljednje vrijeme, prednost ćemo dati Spursima koji ipak imaju kvalitetu na svojoj strani u ovoj utakmici.

Utah Jazz (33-32) – Memphis Grizzlies (44-20) 03.00

Grizzliesi imaju jednu od najboljih obrana lige koja dopušta 89,4 poena u prosijeku, a u prošlih 11 utakmica su bili još impresivniji na tom dijelu parketa jer su protivnicima dozvoljavali 85,8 poena u prosijeku. Sinoć su opet prikazali svoju obrambenu moć kada su ekipu Nuggetsa koja je prosječno  u zadnjih deset utakmica zabijala 111,5 poena limitirali na samo 87. Na njihovu žalost utakmicu su izgubili zbog lošeg šuta od samo 35%, a pogotovo su bili loši u drugom poluvremenu kada su zabili 33 poena, od ukupno 80. Dva najbolja njihova igrača bila su Marc Gasol s 14 poena, 7 skokova i 5 asistencija, te Zach Randolph s 18 poena i 18 skokova. Ekipa Jazza je imala dva dana odmora što će im dobro doći da skupe glave i krenu u pohod na doigravanje jer su u prethodnih deset utakmica doživjeli osam poraza. U zadnjem susretu su poraženi 110:87 na gostovanju kod Thundera. Jedino je dobro odigrao Gordon Hayward s 20 poena. U sezoni su odigrali dva međusobna susreta u kojima je pobijedila ekipa Grizzliesa s prosječno 11 razlike. Odlični su bili Marc Gasol s prosjekom od 19 poena i 8 skokova, te Zach Randolph s prosjekom od 20,5 poena i 17 skokova. Kod Jazza su najbolji bili Al Jefferson s prosjekom od 16 poena i 9 skokova, te Gordon Hayward s 15 poena u prosjeku.

Očekujemo odličnu i zanimljivu utakmicu, te se nadamo da će nam visoki igrači obiju ekipa prikazati svu raskoš svog talenta. Prednost ćemo ipak dati Grizzliesima zbog odlične forme.

Portland Trail Blazers (30-34) – Detroit Pistons (23-44) 03.00

Pistonsi igraju katastrofalno u posljednje vrijeme. U ovom mjesecu imaju sedam uzastopnih poraza u kojima su im protivnici prosječno zabijali 105,7 poena uz 51,3% šuta, a još gore izgleda statistika kada se pogleda da su poraženi u deset od zadnji 11 susreta. U prošloj utakmici su poraženi 105:97 na gostovanju kod Warriorsa. Posebno loše su igrali u obrambenom djelu jer su Warriorsima dopustili realizaciju od 56,9%. U napadu su solidno odigrali Rodney Stuckey s 22 poena, Kyle Singler sa 17 poena, te Will Bynum sa 16 poena. Podbacio je njihov nominalno prvi igrač Greg Monroe jer je imao realizaciju 4/16 i zabio je 13 poena. Moramo napomenuti da su utakmicu odigrali bez startnog beka Brandona Knighta, te on večeras najvjerojatnije neće nastupiti. Blazersi su pred svojom publikom ubilježili osam pobjeda u prethodnih 11 utakmica, a prosječno su zabijali 104 poena uz 48% šuta. Posljednji susret su odigrali na domaćem parketu i pobijedili su 105:90 ekipu Knicksa koja je bila poprilično oslabljena jer su im nedostajali Tyson Chandler, Carmelo Anthony i Amar’e Stoudemire. Standardno odlično je odigrala petorka Blazersa u kojoj su svi zabili dvoznamenkasti broj poena. Najbolje su odigrali Damian Lillard s 26 poena i 10 asistencija, te LaMarcus Aldridge s 22 poena i 10 skokova. Trenutno je u odličnoj formi Damian Lillard jer je u zadnjih osam utakmica zabio minimalno 20 poena, a prosjek mu je 24,8 poena uz 54,5% šuta, ali su ga Pistonsi u jedinom međusobnom dvoboju uspjeli limitirati na 12 poena uz jako loš šut 4/18. Taj susret su Pistonsi pobijedili na domaćem terenu 108:101, a najbolji strijelac bio je Brandon Knight s 26 poena, a odlični su bili Kyle Singler i Greg Monroe koji su ubilježili double-double učinke. U redovima Blazersa fenomenalan je bio LaMarcus Aldridge s 32 poena i 10 skokova, a solidan je bio Wesley Matthews s 19 poena.

Prednost dajemo Blazersima jer Pistonsi igraju loše na gostovanjima gdje su ostvarili omjer 8-24.

Latest Posts

NE PROPUSTITE