Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Utah došla do druge pobjede, Spursi i Blazersi nastavili niz

Sinoć je odigrano 9 utakmica. San Antonio Spursi, Portland Trail Blazersi i Miami Heat su svi uspjeli nastaviti svoje velike nizove. Utah je upisala drugu pobjedu sezone, a Dirk Nowitzki sve više napreduje na ljestvici strijelaca.

Boston Celticsi su se pobjedom 96:86 nad Charlotte Bobcatsima uspjeli osvetiti za poraz koji su im Bobcatsi nanijeli u njihovom TD Gardenu. Nakon 7 poena prednosti domaćina u prvoj četvrtini, klupa Celticsa predvođena Geraldom Wallaceom i Courtneyjem Leejem otvorila je drugu četvrtinu serijom 12-0, te su na predah otišli s komotnom prednošću od 9 poena. Slabo je Boston krenuo u drugo poluvrijeme i sve je upućivalo na to da će se nastaviti njihova ovosezonska tradicija poraza u drugom dijelu utakmica. No, ovaj put to se nije dogodilo. Približili su se Bobcatsi i u jednom trenutku izjednačili, tada Boston radi seriju 11-0 i mirno privodi utakmicu kraju.

Ključnu ulogu odigrala je klupa Bostona, koja je imala 39 poena nasuprot Charlotteinih 15. Najbolji u redovima Bostona bili su Jordan Crawford koji je upisao 21 poen, uz 4/6 šut za tri poena, te uz to pridodao 5 asistencija i 4 skoka i Gerald Wallace. Wallace je pokazao da još uvijek zna igrati i ubilježio je 17 poena uz 4 skoka, 3 asistencija i 2 ukradene lopte. Kemba Walker bio je i sinoć najbolji igrač Bobcatsa, postigao je 28 poena, uz 5 asistencija i 6 skokova, dok su Gerald Henderson i Al Jefferson upisali 20 i 14 poena.

Indiana je nakon početnog naleta i vodstva od 14 poena protiv Minnesote malo posustala, te dozvolila Timberwolvesima da na predah odu sa samo dva poena razlike. Pred kraj 3. četvrtine Minnesota dolazi do vodstva 66:65, no tada Pacersi preuzimaju kontrolu, te na krilima Paula Georgea rade seriju 14-2 tijekom koje su Timberwolvese limitirali na dva poena u 8 minuta igre. Utakmica je završila rezultatom 98:84.

Paul George i George Hill predvodili su Pacerse, George je postigao 26 poena, 8 skokova, 4 asistencije i 4 ukradene lopte, dok je Hill uz isto toliko poena, pridodao 7 asistencija i čak 5 ukradenih lopti. Indiana je opet odigrala odličnu obranu držeći Minnesotu na 32% šuta iz igre i dozvolivši im 3 trice iz 19 pokušaja. Kevin Love je uz slabu šutersku večer (6/20) upisao 20 poena i 17 skokova, Nikola Peković je dodao 18 poena i 11 skokova, dok je Kevin Martin upisao isto toliko poena.

Detroit nas je razriješio svih sumnji oko pobjednika njihovog dvoboja s Bucksima već u prvoj četvrtini koju su dobili 38:18, uz četiri uzastopne trice nekadašnjeg razigravača Milwaukeeja Brandona Jenningsa tijekom serije Pistonsa 21-0. Na poluvrijeme su otišli s prednošću od 31 poen, i u nastavku su jednostavno igrali koliko im je dovoljno za održavanje velikog vodstva što ih je odvelo do pobjede 113:94. Ključna je bila činjenica da su Bucksi imali 18 izgubljenih lopti, što ih je uz slabo branjenje trice odvelo do poraza, a nije pomoglo ni to što ih u napadu nigdje nije bilo. Jedini vrijedni spomena iz njihovih redova su Khris Middleton i rezerve John Henson i Gary Neal. Henson je upisao 15 poena i 7 skokova, dok su Neal i Middleton dodali svaki po 14 poena. U redovima Detroita najbolji su bili Jennings s 15 poena, 13 asistencija, Greg Monroe sa 16 poena i 6 skokova i Rodney Stuckey koji je s klupe ubilježio 17 poena.

Miami Heat nastavio je dobre igre i pobijedio 7. utakmicu za redom, rezultatom 107:92. Sinoćnje žrtve bili su Phoenix Sunsi, koji ove sezone igraju puno bolje od očekivanog. Predvođeni dinamičnim duom LeBronom Jamesom i Dwyaneom Wadeom, Heat je već standardno u drugom poluvremenu pritisnuo protivnika i odvojio se na 8 poena razlike s krajem treće četvrtine. U četvrtoj trećini odlaze na 15 poena razlike i do kraja utakmice održavaju komotno vodstvo. James je upisao 35 poena, 5 skokova i 4 asistencije, a Wade 21 poen, 12 asistencija i 6 skokova. Veliku ulogu s klupe je odigrao Ray Allen pogodivši 3 trice i ubilježivši 17 poena. U redovima Sunsa dobro su odigrali Channing Frye sa 16 poena i 8 skokova, Goran Dragić s 14 poena i 9 asistencija i Gerald Green s 12 poena i 4 asistencije.

Utakmica u FedEx Forumu bila je oslabljena za dva najbolja igrača svojih momčadi, kod Houstona nije igrao James Harden, a kod Memphisa Marc Gasol. Rocketsi su sinoć uspjeli okrenuti vodstvo Memphis Grizzliesa na poluvremenu od 12 poena. U drugom poluvremenu izašli su puno bolji, i zadnju četvrtinu dobili su s 15 poena razlike i upisali pobjedu 93:86. Iako je Memphis imao prednost od 12 poena, više je to bilo zbog loše igre Rocketsa, slabo su šutirali i imali čak 11 izgubljenih lopti. Grizzliesima ovakvi porazi nisu strani i to im je jedna od najvećih boljki, sjetite se samo poraza od Clippersa u doigravanju nakon ogromnog vodstva. Kod Rocketsa je Chandler Parsons odlično odigrao i postigao 17 poena, dok su Dwight Howard, Omri Casspi i Jeremy Lin pridodali 15, 16 i 14 poena. Kosta Koufos odigrao je dobru utakmicu za Memphis i postigao 8 poena i uhvatio 13 skokova, pridružili su mu se Zach Randolph s 13 poena i 6 skokova i Tayshaun Prince sa 16 poena. Mike Conley je unatoč očajnom šutu 2/14 dobro razigravao svoju momčad i upisao je 10 poena i 10 asistencija.

Denver Nuggetsi nanijeli su Dallas Mavericksima prvi poraz na domaćem terenu ove godine pobjedom 110:96. Nuggetsi su odigrali odlično drugo poluvrijeme limitiravši Mavse na 45 poena, što nije jednostavan zadatak s obzirom na brz tempo gre koji preferiraju. Svjetla točka za Mavse je to što je Dirk Nowitzki sa zabijenih 18 poena preskočio Garnetta na ljestvici najboljih strijelaca u povijesti NBA lige, te se trenutno nalazi na 14. mjestu. J.J. Hickson postigao je 22 poena i uhvatio 8 skokova, Ty Lawson je upisao 19 poena i 11 asistencija, a dodatnu energiju s klupe unio je Nate Robinson postigavši 17 poena. Kod Mavericksa Nowitzki je imao 18 poena i 6 skokova, dok je Monta Ellis dodao 22 poena i 4 asistencije.

San Antonio Spursi očekivano su bez problema svladali New Orleans Pelicanse rezultatom 112:93. Spursi su u jednom trenutku imali i 32 poena prednosti, a do poluvremena je sve već bilo riješeno. Prikazali su odličnu timsku igru imali čak 30 asistencija u jučerašnjoj utakmici. Predvodili su ih Tony Parker s 14 poena i 7 asistencija i Manu Ginobili sa 16 poena i 6 asistencija. Klupa Spursa pružila je sjajne igre i postigli su čak 65 poena. Kod Pelicansa je Jrue Holiday unatoč lošoj šuterskoj večeri bio na pragu triple-double učinka s 12 poena, 9 skokova i 7 asistencija, a Tyreke Evans je s klupe dodao 12 poena i 9 skokova.

Utah Jazzeri uspjeli su doći do druge ovosezonske pobjede nakon produžetka protiv Chicago Bullsa. Bullsima nedostaju Derrick Rose i Jimmy Butler, a Dengovih 24 poena i 10 skokova i Boozerovih 26 poena i 16 skokova nije im bilo dovoljno za pobjedu na Jazzerima. Upravo su Luol Deng i Carlos Boozer imali priliku odvesti svoju momčad do pobjede s manje od 7 sekundi preostalih u utakmici. Nažalost obojica su promašili svoje šuteve, a u tom tonu su nastavili i u produžetku, ništa nisu mogli pogoditi i Utah je pobijedila rezultatom 89:83. Kod Jazza Gordon Hayward je ubilježio 15 poena, 12 asistencija i 6 skokova, Marvin Williams 17 poena i 9 skokova, Trey Burke 14 poena, 6 skokova i 4 asistencije.

U Portlandu Trail Blazersi su nastavili svoj niz i pobjedom protiv New York Knicksa 102:91 došli do 11 uzastopne pobjede. Blazersi su već u prvoj četvrtini došli do velike prednosti od 14 poena, što Knicksi nikako nisu uspjeli nadoknaditi. Najbliže su došli u četvrtoj četvrtini kad su smanjili zaostatak na 8 razlike, no to je najbliže što su došli. Portland je mirno priveo utakmicu kraju i nanio Knicksima 10 poraz u sezoni. Damian Lillard postigao je 23 poena, 6 asistencija i 4 skoka, Nicolas Batum dodao je 23 poena, 7 skokova i 6 asistencija, dok je LaMarcus Aldridge upisao 18 poena i 14 skokova. U redovima New Yorka očekivano je najbolji bio Carmelo Anthony s 34 poena i 15 skokova, ali trebat će im više od 16 poena Andree Bargnanija i 10 poena Amar’ea Stoudemirea da bi uspjeli doći do pobjede.

NBA rezultati, 25. studeni:

Chatlotte Bobcats – Boston Celtics 86:96
Indiana Pacers – Minnesota Timberwolves 98:84
Detroit Pistons – Milwaukee Bucks 113:94
Miami Heat – Phoenix Suns 107:92
Memphis Grizzlies – Houston Rockets 86:93
Dallas Mavericks – Denver Nuggets 96:110
San Antonio Spurs – New Orleans Pelicans 112:93
Utah Jazz – Chicago Bulls 89:83
Portland Trail Blazers – New York Knicks 102:91

Latest Posts

NE PROPUSTITE