Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Utah i Favors dogovorili bogato produženje ugovora

Čelnici Utah Jazza jučer su, prema pisanju Yahoo!Sportsa, dogovorili produženje ugovora s mladim Derrickom Favorsom, koji bi u ekipi treba ostati još četiri sezone.

Favors će ove sezone zaraditi 6 milijuna dolara, a nakon toga počinje vrijediti novi ugovor, koji će mu kroz naredne četiri sezone donijeti 49 milijuna dolara, a ako ostvari nekoliko zadanih ciljeva, njegova zarada će se povećati na preko 50 milijuna dolara.

Tako je 22-godišnji Favors, koji ulazi u svoju četvrtu NBA sezonu, dobio potvrdu da ga čelnici ekipe smatraju jednim od ključnih igrača za budućnost Utah Jazza. Svake je sezone podizao svoje prosječne brojke te je prošle sezone bio na brojkama od 9,4 poena i 7,1 skoka po utakmici, no ovoljetnim odlaskom Ala Jeffersona i Paula Millsapa iz ekipe, njegove minute će se uvelike povećati (prošle sezone 23,2 minuta po utakmici), a samim time i njegovi statistički učinci.

Za usporedbu, Stephen Curry, sve veća zvijezda NBA lige, prije početka prošle sezone potpisao je četverogodišnje produženje ugovora s Golden State Warriorsima vrijedno 44 milijuna dolara, što je uvjerljivo manje od Favorsa, a s obzirom na učinak na parketu Curry puno više doprinosi svojoj ekipi nego krilni centar Jazza svojoj. Ipak, visoki igrači uvijek su bili više cijenjeni i više plaćeni od bekova, a ovo je još jedna potvrda toj tezi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE