Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Utah izborila doigravanje, Hawksi svladali Clipperse

Joe Johnson bio je junak Atlanta Hawksa u noæašnjoj utakmici protiv Los Angeles Clippersa kada je postigao 28 koševa te približio svoju momèadi prednosti domaæeg parketa u prvom krugu doigravanja NBA lige.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Blake Griffin (36)
  • Asistencije: Steve Nash (11)
  • Skokovi: Al Jefferson (16)
  • Ukradene lopte: Travis Outlaw (4)
  • Blokade: Derrick Favors (5)

Košarkaši Atlante slavili su 109:102 protiv Clippersa u utakmici u kojoj je pobjeda trebala objema momèadima. Hawksi su, kako smo veæ spomenuli, lovili prednost domaæeg parketa u prvom krugu doigravanja protiv Boston Celticsa, dok su Clippersi trebali pobjedu da dostignu gradske rivale Lakerse u utrci za naslovom u diviziji Pacific.

Usprkos uèinku sezone Blakea Griffina (36 koševa), i 34 koša Chrisa Paula, Johnsonovih 28 poena, ukljuèujuæi tricu iz oèaja za vodstvo 103:96 manje od minute prije kraja, bilo je previše i za odliène Clipperse.

Obje su momèadi ovakvim ishodom doznale svoje protivnike u 1. krugu doigravanja. Hawksi æe igrati protiv Celticsa, dok æe Clippersi zaigrati protiv Memphisa, ali da bi imali prednost igranja utakmice više pred svojim navijaèima, losanðeleška momèad mora slaviti u posljednjem susretu regularnog dijela sezone protiv New York Knicksa u Madison Square Gardenu (srijeda). Hawksi æe imati prednost domaæeg terena u prvom krugu doigravanja ukoliko pobjede Maverickse u svojoj posljednjoj utakmici regularnog dijela sezone ili ako Celticsi izgube od Milwaukeeja.

Noæas (utorak na srijedu) smo doznali ime i posljednjeg putnika u doigravanje, a to je Utah Jazz koja je u izravnom obraèunu s preostalim kandidatom za osmo mjesto Zapada savladala Phoenix 100:88.

Paul Millsap predvodio je Jazzere s 26 poena, dok je Al Jefferson dodao 18 poena uz 16 skokova. Sunsi su u ovoj utakmici igrali bez svog centra Channinga Fryea što je dodatno otežalo posao gostujuæoj momèadi iz Arizone. Jared Dudley i Michael Redd postigli su svaki po 15 poena za Phoenix, dok je Nash imao 14 uz 11 asistencija.

Utah još uvijek može do sedmog mjesta na Zapadu ukoliko Denver izgubi posljednje dvije utakmice regularnog dijela sezone koje su na rasporedu u srijedu i èetvrtak. Recimo i da je ovom pobjedom Utah prekinula crni niz protiv Sunsa od sedam uzastopnih poraza.

U ostalim rezultatski nebitnim utakmicama Boston Celticsi su slavili u svojoj dvorani protiv Miami Heata, a obje su momèad izostavile svoje najbolje igraèe kako bi ih saèuvale za doigravanje. Tako je kod Bostona najefikasniji bio Saša Pavloviæ sa 16 poena, dok je rezerve Heata po broju poena predvodio Dexter Pittman (12). Pobjedom Bostona Chicago Bullsima je pripala jedinica za doigravanje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE