Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Utah Jazz umirovit će dres za trenera Jerryja Sloana

Organizacija Utah Jazza umirovit će dres klupske legende i jednog od najvećih i najcjenjenijih trenera u povijesti NBA lige Jerryja Sloana. Ceremonija će biti održana u poluvremenu utakmice između Utah Jazza i Golden State Warriorsa 31. siječnja 2014.

“U ime organizacije Utah Jazza i obitelji Miller, s oduševljenjem najavljujem naše namjere umirovljavanja dresa i slavlja ostavštine Jerryja Sloana. Jednog od najvećih i najcjenjenijih trenera u povijesti NBA lige”, izjavio je Steve Miller, predsjednik Miller Sports Propertiesa. Također je pozvao sve navijače Utah Jazza da se pridruže i odaju počast Sloanu: “Pozivamo sve navijače Jazza da nam se pridruže i odaju počast Jerryju za sve uspjehe i silan doprinos organizaciji Jazza i saveznoj državi Utah.”

Sloan je proveo 23 sezone na klupi Utah Jazza, od 1988. do 2011. godine. Godine 2009. Sloan je uveden u Naismithovu Kuću Slavnih. Svoju karijeru završio je s 1221 pobjedom, što ga stavlja na treće mjesto u povijesti NBA lige, dok je po postotku pobjeda na šestom mjestu s 60,3%. Osvojio je sedam naslova divizija, a dva puta je vodio svoju momčad u NBA finalima, 1997. i 1998. Na njegovu žalost u na suprotnoj strani stajali su Chicago Bullsi koji su predvođeni Michaelom Jordanom u oba slučaja bili uspješniji.

Latest Posts

NE PROPUSTITE