Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Utah Jazz

Prošla sezona je po njihovim standardima, iako su uspjeli uæi u doigravanje, bila neuspješna. Jerry Sloan, trener, smatra da oni mogu i moraju više.

Glavni razlog su ozljede. Deron Williams je odsjedio 15 utakmica, a ostatak sezone odigrao sa ozljeðenim gležnjem. Carlos Boozer je propustio gotovo 50 utakmica. Teško je, a mogli bi reæi i nemoguæe, da bilo koja ekipa u NBA ligi može nadoknaditi takav minus. Zato ne èudi 48 pobjeda i 8. mjesto koje im je dodijelilo buduæe prvake Lakese u prvom krugu doigravanja od kojih su poraženi 4-1.

U novu sezonu ulaze sa minimalnim promjenama ali sa podosta negativne energije, što se moglo vidjeti odmah u uvodnoj utakmici predsezone. Razlog je Boozer. Njegovo otvoreno traženje zamjene u neku drugu ekipu lige nije najbolje sjelo navijaèima Jazzera. Jasno i glasno (zvižducima) su dali do znanja što misle o tome.

Transferi:

Kao što sam veæ napisao, Utah nije bila previše aktivna što se tièe dovoðenja pojaèanja. To je i inaèe njihov modus operandi tako da tu nema iznenaðenja.

Najviše energije i novca potrošili su pokušavajuæi zadržati svoja top tri visoka igraèa: Boozera, Paul Millsapa i Mehmeta Okura. U jednom trenutku izgledalo je kao da bi mogli ostati bez dvojice ali na njihovu veliku radost svi su i u novoj sezoni tu. Boozer i Okur su bili ogranièeno slobodni igraèi i u vrijeme restrikcije nije bilo previše ozbiljnih ponuda, na Carlosovu žalost, tako da su i dalje tu.

Sa Millsapom je druga prièa. On je bio slobodni igraè i mogao je birati gdje želi nastaviti NBA karijeru. Sreæom po Utah, njegova želja za ostankom i 30 milijuna dolara za 4 godine su presudili. Nije loše prošao za igraèa koji je na draftu 2006. godine izabran kao 47.

Što se prinova tièe tu su dva igraèa sa ovogodišnjeg drafta: Eric Maynor i naš nesuðeni reprezentativac Goran Suton. Maynor je doveden kao igraè koji bi u godinama koje dolaze trebao rasteretiti Williamsa. Premijerne utakmice koje je odigrao za Utah na Ljetnoj ligi ne obeæavaju puno, barem ne za ovoj sezoni. Suton bi, kao i Maynor, preko utakmica predsezone trebao dokazati da zaslužuje mjesto u Jazzerima. Još su dva slobodna mjesta i nadajmo se da je jedno njegovo.

Kljuèni igraè:

Deron WilliamsDeron Williams. Mogli bi reæi da je sramota da ovaj odlièni razigravaè, koji je treæu sezonu za redom meðu tri najbolja asistenta lige, još nema nastup na All-Star utakmici. Mada je prošlu sezonu odigrao ozljeðen, napredak je ponovo bio oèit. Pred njime je svjetla buduænost i 20 koševa i 10 asistencija po utakmici u prosjeku je u godinama koje dolaze minimum koji od njega oèekujem.

Prednosti i mane:

Utah ima kvalitetno pokrivene sve pozicije u ekipi. Uz veæ spomenute Williamsa na playu i Boozera, Millsapa i Okura pod koševima tu su Ronnie Brewer i Kyle Korver na poziciji bek-šutera te C.J. Miles, Andrei Kirilenko i Matt Harping na krilu. Ovako na papiru to izgleda više nego solidno.

Ali, ako pogledamo bolje vidimo da jedan igraè i nema neku kvalitetnu zamjenu. To je Williams. Dok je on zdrav za Utah ne bi trebalo biti problema ali ako se ponovi prošla sezona onda je to druga prièa.

Prognoza:

Ako su sa problemima koje su imali prošle sezone uspjeli doæi do doigravanja onda to, sa malo sreæe, ne bi trebao biti problem ni ove godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE