Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Utah traži prijeko potrebnu pobjedu, Netsi kod Hawksa

Sedam utakmica nam večeras pruža NBA liga. Nekoliko će dvoboja biti zanimljivo ispratiti zbog borbe za doigravanjem, a to se najviše odnosi na susret Knicksa i Jazzera. Na Istoku će snage odmjeriti Hawksi i Knicksi, a pred kraj večerašnjeg programa pažnju će trebati usmjeriti na dvoboj Golden Statea i Milwaukeeja.

Atlanta Hawks (34-27) – Brooklyn Nets (36-26) 01.00

Dvoboj četvrte i sedme momčadi Istoka, koje su zapravo udaljene samo nekoliko pobjeda i do kraja regularnog dijela sezone će voditi bitku za što boljim pozicijama za doigravanje. Obje momčadi su jučer bile aktivne, tako da niti jedna neće imati prednost dužeg odmora. Hawksi su izgubili u napetoj utakmici nakon produžetka od Celticsa rezultatom 107:102. Sjajno je odigrao Josh Smith s 32 poena, 9 asistencija i 8 skokova, dok je Jeff Teague ubacio 26 poena uz 9 asistencija, ali na kraju su ipak ostali prekratki. Netsi su pak slavili, s 95:78 svladali su Washington, a tijekom utakmice u povijest se upisao Deron Williams kao prvi igrač koji je ubacio 9 trica u prvom poluvremenu utakmice. Na kraju je skupio 11 pogođenih šuteva iza linije za tri poena te je ukupno postigao 42 poena. Treba istaknuti i sjajan učinak Reggieja Evansa koji je ubacio 11 poena i uhvatio čak 24 skoka.

Bit će ovo zanimljiva utakmica a manju prednost dat ćemo domaćinima, ekipi Hawksa.

New York Knicks (37-22) – Utah Jazz (32-30) 01.30

Iznimno bitna utakmica za gostujuće Jazzere. Domaći Knicksi imaju problema s ozljedama i Utah mora slaviti ako želi ostati među prvih osam ekipa na Zapadu. Carmelo Anthony i Amare Stoudemire, dvojica najboljih košarkaša Knicksa, lakše su ozlijeđeni te su upitni nastupi obojice za večeras. Knicksi su u posljednjem susretu poraženi od Oklahome s 95:94, a u igri ih je držao prvenstveno J.R. Smith koji je ubacio 36 poena, ali nije imao dobru pomoć suigrača. Po 16 poena postigli su Raymond Felton i Amare Stoudemire, dok su preostali igrači zaustavljeni na jednoznamenkastom broju poena. Utah ima tri poraza u nizu te su im se Lakersi približili na samo pola utakmice zaostatka u utrci za osmim mjestom Zapada. Ako nastave s lošim igrama, vrlo brzo će se naći iza ekipe iz Los Angelesa. Jučer su tijesno poraženi od Bullsa, rezultatom 89:88. Nije im pomogao ni Al Jefferson, koji se vratio na parket nakon propuštene tri utakmice i upisao 23 poena i 6 skokova. Razočarao je bekovski dvojac Randy Foye i Mo Williams, koji su zajedno ubacili tek 2 poena uz kombinirani šut 1/11.

Puno će toga ovisiti o tome hoće li Stoudemire i Anthony igrati. Zbog tih problema Knicksa prednost ćemo dati Jazzerima.

Washington Wizards (19-41) – Charlotte Bobcats (13-49) 02.00

Utakmica koja će zasigurno privući najmanje gledatelja večeras. Obje ekipe nalaze se pri dnu Istoka, no kvaliteta je ipak na strani Wizardsa i ovo bi trebala biti jednosmjerna utakmica. Nakon perioda dobrih igara, Wizardsi su ponovno zaredali s porazima u ovome mjesecu te ih imaju 3 u 4 utakmice. Posljednji su upisali protiv Netsa s 95:78. Netsi su odmah nakon prve četvrtine imali prednost od 24 poena i utakmica je već bila riješena. Jedini koji je nešto pokušavao bio je John Wall koji je zabio 16 poena, ali uz loš šut od 6/19. Bobcatsi imaju 9 uzastopnih poraza, od kojih je većina bila vrlo uvjerljiva, poput onog posljednjeg, od Oklahome rezultatom 116:94. Od Bobcatsa možemo izdvojiti tek dvojicu igrača, Geralda Hendersona s 21 poenom i Bena Gordona s 19 poena. Ostali nisu ostvarili nikakav značajniji učinak.

Iako su obje ekipe pri dnu Istoka, Washington je bolje i jača momčad koja bi trebala večeras slaviti.

Memphis Grizzlies (41-19) – New Orleans Hornets (21-41) 02.00

Memphis je ekipa o kojoj se puno ne govori, a zapravo nižu pobjede i igraju sve bolje i bolje. U zadnjih 12 utakmica upisali su samo jedan poraz i bit će sigurno težak protivnik svakome u doigravanju. Sinoć su sa 103:92 svladali Cleveland Cavalierse, a najbolji je bio Marc Gasol s 22 poena i 8 skokova. Po 17 poena ubacili su bekovi Mike Conley i Jerryd Bayless, dovoljno za pobjedu. Ponovno nije igrao Zach Randolph, koji je upitan i za večerašnji dvoboj. Hornetsi su u drugačijoj situaciji, oni igraju loše u zadnje vrijeme i upisuju puno više poraza nego pobjeda. Dobro su se držali protiv Lakersa, ali na kraju su ipak izgubili rezultatom 108:102. Sedam je igrača ubacilo 10 ili više poena, ali ni to nije bilo dovoljno. Najviše je zabio Eric Gordon, 18 koševa, ali uz loš šut iz igre od 7/23. Vrlo dobar ponovno je bio Greivis Vasquez s 15 poena i 12 asistencija. Budućnost ove ekipe svakako je svijetla, no u sadašnjosti još nisu dovoljno dobri za nositi se s najboljim ekipama.

Memphis rijetko gubi na svome parketu te očekujemo njihovu novu pobjedu.

Denver Nuggets (41-22) – Minnesota Timberwolves (21-37)  03.00

Timberwolvesi i Nuggetsi večeras igraju četvrtu i posljednju utakmicu serije regularne sezone. Gosti su jedna od rijetkih ekipa koje su slavile na teškom gostovanju u Coloradu ove sezone, ali Nuggetsi su večeras favoriti jer su u nizu od sedam pobjeda ukupno, a čak 13 kod kuće, što im je najduži niz od 1989. godine. Nuggetsi su u zadnjem susretu u svojoj dvorani pobijedili Los Angeles Clipperse 107:92, a najbolji je bio Ty Lawson s 21 poenom i 11 dodavanja. Timberwolvesi s druge strane nastavljaju s negativnim učincima. Iako su pobijedili Washington Wizardse u srijedu uz standardno odličnog Rickyja Rubija, imaju samo pet pobjeda u zadnjih 26 utakmica te su među zadnjim ekipama Zapadne konferencije. Prevelik broj ozljeda i nesretnih okolnosti uništio je još jednu potencijalno dobru sezonu Vukova, sada im ostaje draft, teško ljeto i nada da će dogodine biti bolje.

Predviđamo laganu pobjedu Nuggetsa koji imaju ogroman motiv jer se bore za 4. mjesto Zapada i prednost domaćeg terena u doigravanju.

Phoenix Suns (21-41) – Houston Rockets (34-29)  03.00

Rocketsi nastavljaju borbu za doigravanje. Nakon velike pobjede u gostima protiv Golden State Warriorsa (94:88) u kojoj je briljirao Chandler Parsons s 26 poena (šut 9/13), Rocketsi će večeras otići u goste Sunsima protiv kojih igraju prvi susret ove sezone, a čekaju ih još tri do kraja regularnog dijela. Rocketsima je ovo olakotna okolnost jer od svih ekipa na Zapadu koje se bore za playoff, imaju najbolji raspored. Sunsi su nakon tri uzastopne pobjede, izgubili zadnje dvije utakmice protiv Toronto Raptorsa i Sacramento Kingsa te su sada predzadnja ekipa Zapadne konferencije. Svjetla točka je razigravač Goran Dragić koji je u porazu protiv Kingsa imao 17 poena i 16 dodavanja, ali nedovoljno za pobjedu protiv raspoloženih Kingsa koji su imali čak četiri igrača s više od 20 poena.

Ukoliko žele poboljšati mjesto u doigravanju, Rocketsi večeras moraju pobijediti. Iz tog razloga prednost dajemo gostima.

Golden State Warriors (30-29) – Milwaukee Bucks (35-28) 04.30

Golden State Warriorsi su u očitom padu forme. U zadnjoj utakmici kod kuće su izgubili od Houston Rocketsa koji su ih u zadnjoj četvrtini razbili rezultatom 21:12. Večeras neće imati ništa lakši zadatak jer im u goste dolaze Milwaukee Bucksi koji u zadnje vrijeme igraju odličnu košarku te su pobijedili četiri od zadnjih pet utakmica, a izgubili su samo od Clippersa na teškom gostovanju. Osmu ekipu Istoka predvodio je Monta Ellis s 22 poena, a susret je bio u egalu sve do zadnje četvrtine kada su se Clippersi odlijepili. Warriorsi s druge strane od zadnjih 16 utakmica, imaju samo pet pobjeda, što je očajno za jednu ozbiljnu playoff ekipu kakvi bi Warriorsi trebali biti. U porazu protiv Rocketsa najbolji je bio bekovski duo Stephen CurryKlay Thompson, oba su zabili preko 20 poena, ali nedovoljno za pobjedu.

Večeras malenu prednost dajemo Warriorsima, ali Bucksi će ih itekako namučiti s Ellisom i Brandonom Jenningsom, a ispod koša će probleme stvarati vodeći bloker lige Larry Sanders koji će se pobrinuti za obranu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE