Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Utah želi nastaviti niz pobjeda protiv Denvera, Knicksi protiv Hawksa

Kako to obično biva, nakon jučerašnja samo tri susreta, večeras je na rasporedu pregršt dvoboja. Neće biti velikih derbija, ali svakako će zanimljivi susreti biti između Atlante i New Yorka te Utah i Denvera.

Toronto Raptors (27-47) – Washington Wizards (28-46) 01.00

Wizardsi igraju odlično i ostvarili su osam pobjeda iz zadnjih 12 utakmica u kojima su prosječno zabijali 100 poena uz 42,3% šuta. Trenutno imaju niz od dvije uzastopne pobjede, a posljednju su ostvarili u sinoćnjoj utakmici protiv Bullsa pred svojim navijačima, rezultat je bio 90:86. Najbolji pojedinac na utakmici bio je John Wall s 27 poena, 8 skokova i 9 asistencija. Wizardsi su povratkom Walla u ekipu dobili novu dimenziju u svojoj igri i postigli su omjer 23-18, a Wall je u prethodnih 13 utakmica bilježi 24,8 poena i 9 asistencija u prosjeku. Raptorsi su u krizi, te su doživjeli dva uzastopna poraza, a u prošlih deset utakmica imaju osam poraza. U posljednjoj utakmici su poraženi 108:98 u Air Canada Centru od ekipe Pistonsa. Kvalitetno je odigrao Rudy Gay s 34 poena što mu je rekord sezone i pridodao je 6 skokova i 5 asistencija. Večeras je upitan Bradley Beal kod Wizardsa. Ove sezone su odigrali tri međusobna susreta, a Wizardsi vode 2-1 bez obzira na to što im je DeMar DeRozan u prosjeku zabijao 21,3 poena.

Očekujemo dobru utakmicu, a malu prednost dajemo Raptorsima zbog domaćeg terena.

Charlotte Bobcats (17-57) – Philadelphia 76ers (30-43) 01.00

76ersi su i dalje u borbi za osmo mjesto na istoku, ali nemaju prevelikih šansi da se dokopaju doigravanja. Trenutno su ubilježili četiri pobjede iz prethodnih pet susreta, a u nizu od tri pobjede prosječno su primali 90,3 poena. Posljednju utakmicu su igrali baš protiv današnjih protivnika i pobijedili su 100:92 u Wells Fargo Centru. Najbolji strijelac susreta bio je Evan Turner s 22 poena, a dobro us odigrali Thaddeus Young s double-double učinkom od 15 poena i 10 skokova, te Spencer Hawes s 19 poena, 6 skokova i 6 asistencija. Najbolji u redovima Bobcatsa bili su Michael Kidd-Gilchrist s 21 poenom i 9 skokova, te Gerald Henderson s 19 poena i 7 asistencija. Bobcatsi su doživjeli tri uzastopna poraza na gostovanjima s prosječnom razlikom od 15,3 poena. Posljednji poraz je bio od Bucksa koji su im zatrpali koš sa 131 poenom. Najbolji strijelac Bobcatsa bio je Kemba Walker s 27 poena i 6 asistencija. Ekipa 76ersa pobijedila je u dosadašnja tri međusobna susreta, a najbolji strijelac bio je Turner s prosjekom od 21 poena.

S obzirom na trenutnu formu i ovosezonske međusobne utakmice prednost dajemo 76ersima.

Atlanta Hawks (42-33) – New York Knicks (47-26) 01.00

Knicksi su trenutno na nizu devet uzastopnih pobjeda što im je najduži niz još od sezone 1993/94 kada su upisali niz od 15. Sinoć smo vidjeli pobjedu Knicksa 102:90 na gostovanju kod Heat, te velikog Carmela Anthonyja na djelu koji je po prvi puta u dresu Knicksa zabio 50 poena. Zabijao je iz svih mogućih pozicija, a posebno je bio efikasan za tri poena jer je realizirao 7/10 upućenih šuteva. Hawksi su također u pozitivnoj seriji, ali puno kraćoj u odnosu na Knickse. Ostvarili su dvije uzastopne pobjede, a posljednja je bila na domaćem terenu protiv Cavaliersa rezultatom 102:94. Odličnu all-round partiju pružio je Josh Smith s 18 poena, 14 skokova i 8 asistencija, a najbolji strijelac bio je Devin Harris s 25 poena i pridodao je 7 asistencija (upitan za večerašnji susret zbog ozljede stopala). U jedinom međusobnom susretu ove sezone pobijedila je ekipa Knicksa 106:104 u Madison Square Gardenu. Taj susret obilježio je Anthony s 42 poena i 9 pogođenih trica s čime je izjednačio rekord franšize. Kod Hawksa su kvalitetnu utakmicu odigrali Josh Smith s 20 poena i Jeff Teague s 27 poena, 5 skokova i 6 asistencija. Upitan je nastup Tysona Chandlera.

U ovom derbiju večeri malu prednost ćemo dati Knicksima zbog odlične forme.

Cleveland Cavaliers (22-51) – Brooklyn  Nets (42-31) 01.00

Netsi vode veliku borbu s Hawksima i Bullsima za četvrto mjesto na istoku koje donosi prednost domaćeg terena u doigravanju. Posljednjih deset susreta su na omjeru 5-5, a prošlu utakmicu su igrali na gostovanju kod Jazza i izgubili su 116:107. Utakmicu su odigrali bez Joea Johnsona, te će večerašnju utakmicu najvjerojatnije propustiti zbog ozljeda. Osim Johnsona probleme imaju startni centar Brook Lopez, rezervni šuter Keith Bogans i Gerald Wallace, te su oni su upitni za večeras. Najbolji igrač u utakmici protiv Jazza bio je Lopez s 27 poena i 7 skokova, a solidno su odigrali Deron Williams s 21 poenom i 11 asistencija, te C.J. Watson s 22 poena. Cavaliersi nastavljaju s porazima i trenutno su na brojci od devet. Posljednji su poraz doživjeli na gostovanju kod Hawksa, a rezultat je bio 102:94. Utakmicu su odigrali bez Kyrieja Irvinga jer su ga odlučili poštedjeti back-to-back utakmica zbog ozljede ramena, a za večeras je najavljeno da će startati. Najbolji igrač Cavaliersa bio je Marreese Speights s 23 poena i 8 skokova. Netsi su ove sezone pobijedili u oba međusobna susreta. Najbolji igrači Netsa bili su Lopez s prosjekom od 29 poena uz 67,6% šuta, te Williams s prosjekom od 20,5 poena i 8,5 asistencija. Kod Cavaliersa su dobro odigrali te susrete Irving s prosjekom od 23,5 poena i 7,5 asistencija, te Tristan Thompson s 15,5 poena i 10 skokova u prosjeku. Moramo spomenuti odličnu formu Lopeza koji je u prošlih sedam utakmica na prosjeku od 23 poena uz 55,7% šuta.

Prednost ćemo dati ekipi Netsa zbog jako loše forme Cavaliersa.

Boston Celtics (38-36) – Detroit Pistons (25-50)  01.30

Boston Celticsi su prošlu utakmicu poraženi na gostovanju kod Minnesota Timberwolvesa 110:100. Iako su nastupili bez svojeg najboljeg igrača Paula Piercea, pružili su dobar otpor raspoloženim domaćinima. Od šest dvoznamenkastih igrača najbolji je bio Avery Bradley s 19 koševa. Pierce bi se večeras trebao naći u postavi, jer Milwaukee Bucksi su se opasno približili Bostonu na sedmom mjestu Istoka i pobjeda je neophodna. Detroit Pistonsi su na 1. travanj slavili u Kanadi kod Toronto Raptorsa s 108:98. Presudna je bila zadnja četvrtina koju je Detroit dobio s 33:19. Najzaslužniji za pobjedu je bio centar Greg Monroe sa svoja 24 koša. Večeras u TD Gardenu moraju pružiti još bolju partiju žele li do pozitivnog rezultata.

Boston treba pobjedu i mišljenja smo kako će do nje i doći.

Milwaukee Bucks (36-37) – Minnesota Timberwolves (27-46)  02.00

Upravo Milwaukee Bucksi čekaju krivi korak Boston Celticsa i prigodu da ih preteknu na sedmoj poziciji. Oni su prošlu utakmicu imali lagani dvoboj protiv Charlotte Bobcatsa koji su dobili rezultatom 131:102. Larry Sanders je s 24 koša i 13 skokova bio najbolji pojedinac susreta, a odmah do njega je bio Turčin Ersan Ilyasova s 22 koša. Večeras ih očekuje mnogo opasniji protivnik i doza opreza će biti veća, pa tako sumnjamo u neku run&gun utakmicu. Minnesota je prošli susret kod kuće slavila protiv Bostona 110:100 i tako napravila uslugu svojem današnjem protivniku. Junak večeri je bio Crnogorac Nikola Peković s 29 koševa, a vrlo dobar je bio i Andrei Kirilenko sa 17 koševa. U reketu su totalno nadigrali oslabljene Celticse i to je bio najvažniji faktor u pobjedi. Večeras će to biti malo teže jer Bucksi imaju nekoliko kvalitetnih pojedinaca.

Prednost dajemo Milwaukeeju kojem je pobjeda imperativ.

San Antonio Spurs (55-19) – Orlando Magic (19-56) 02.30

Košarkaši San Antonio Spursa polako se pripremaju za doigravanje, u koje će ući s prve ili druge pozicije Zapada. Oklahoma im je veoma blizu tako da si ne mogu priuštiti opuštanje do završnih utakmice sezone. Spursi su završili niz od 7 izuzetno teških dvoboja protiv playoff ekipa i do kraja sezone im je raspored nešto “blaži”. U zadnja dva susreta upisali su dva poraza, a posljednji je stigao od Memphisa rezultatom 92:90. Dobar učinak ostvario je Tony Parker s 25 poena, uz nešto lošiji šut iz igre 9/19, dok je 13 poena i 11 skokova učinak Tiaga Splittera. Manu Ginobili je ozlijeđen i neće ga biti do doigravanja, a Tim Duncan je također propustio ovu utakmicu. Trenutno nije poznato hoće li igrati večeras, ali i bez njega bi Spursi trebali slaviti. Protivnik je Orlando koji također ima dva poraza za redom, a posljednji su doživjeli od Houstona 111:103. Odličnu utakmicu odigrao je Maurice Harkless s 28 poena, a dobar je bio i Beno Udrih sa 17 poena i 10 asistencija. Na njihovu žalost sezonu su obilježile razne ozljede te jedva čekaju da se okonča ova sezona.

Iako Spursi imaju problema s ozljedama ključnih igrača, daleko su kvalitetnija momčad od Orlanda i trebali bi upisati pobjedu.

Utah Jazz (39-36) – Denver Nuggets (50-24) 03.00

Najzanimljivija utakmica večerašnjeg programa. Domaćini, Utah Jazzeri, bore se za doigravanje na Zapadu i svaka im je utakmica iznimno bitna. Sjajni su domaćini s omjerom 28-9 na svome terenu i svima će kod kuće zadati velike muke. Trenutno imaju 5 uzastopnih pobjeda i čine sve kako bi izborili mjesto među osam najboljih ekipa Zapada. Prije dva dana slavili su protiv Portlanda sa 112:102, a predvodio ih je Al Jefferson s 24 poena i 10 skokova. Treba istaknuti i odličan učinak Derricka Favorsa s klupe koji je ubacio 18 poena uz šut iz igre 6/7. Nuggetsi su ekipa koja ima velike probleme kada igra u gostima te su prije tjedan dana poraženi od Hornetsa u gostima s 24 poena razlike. Povratkom kući vratili su se pobjedama te su svladali Brooklyn rezultatom 109:87. Neočekivanu pomoć dobili su od rookieja Evana Fourniera koji je ubacio 19 poena za 21 minutu igre i tako predvodio momčad do pobjede. Svi su im igrači na raspolaganju osim Tya Lawsona koji neće igrati još tjedan ili dva.

Trebala bi ovo biti neizvjesna utakmica, a prednost ćemo dati domaćim Jazzerima koji su na svome parketu sjajni, a i izostanak Lawsona je veliki hendikep za Denver.

Sacramento Kings (27-47) – Houston Rockets (41-33) 04.00

Odlično igraju Rocketsi čak i bez glavne zvijezde, ozlijeđenog Jamesa Hardena koji je peti u ligi po broju postignutih koševa po utakmici, točno 26. Houston otvara tri gostujuće utakmice s ovom protiv Sacramenta. Houston je također igrao i bez drugog strijelca Chandlera Parsonsa, ali to nije bio problem za raspoloženog Omera Asika i Jeremyja Lina koji su kombinirali 40 koševa u zadnjoj utakmici protiv Orlando Magica. Jednu utakmicu zaostaju za Golden State Warriorsima te ako ovako nastave igrati moguće je da zauzmu njihovo šesto mjesto. Velika mana je što igraju dosta loše u gostima te njihov omjer s 14 pobjeda i 22 poraza pokazuje da imaju problema izvan Houstona. U zadnjih 10 utakmica samo su jednu igrali u gostima te su izgubili, protiv Memphisa 103:94. U Sacramentu su već igrali i to prije dva mjeseca te su također izgubili rezultatom 117:111. Kingsi su izgubili posljednju utakmicu kod kuće protiv Los Angeles Lakersa 103:98 te im je to bio prvi poraz od pet utakmica koje igraju doma. Tyreke Evans je ostvario double-double s 21 košem i 11 skokova, drugi najbolji je bio DeMarcus Cousins koji je isto ostvario double-double s 19 koševa i 11 skokova. Bila im je to prilika da pobjede prvi put tri puta u ovoj sezoni, ali nakon pobjede protiv Phoenix Sunsa i Golden State Warriorsa, Lakersi su ih zaustavili.

Zanimljiv će to bit dvoboj te dajemo laganu prednost ekipi iz Sacramenta koja je već jednom pobijedila Houston kod kuće, no utakmica se može dodatno zakomplicirati ako bude igrao James Harden.

Portland Trail Blazers (33-41) – Memphis Grizzlies (50-24) 04.00

Memphis odlično igra u posljednje vrijeme te ako pobjede Portland imat će najbolji omjer do sada s 51 pobjedom. Trenutno su peti u Zapadnoj konferenciji sa skoro istim omjerom i pobjedama kao Los Angeles Clippersi, te potpuno identičnim omjerom s Denverom, međutim Denver ih je pobijedio u ovoj sezoni te je zbog toga Memphis iza Denvera. Memphis je otvorio ovaj mjesec s pobjedom i to košem Mikea Conleyja sekundu prije kraja za rezultat 92:90 protiv San Antonio Spursa. Mike je bio najbolji strijelac kod Grizzliesa s 23 koševa a kada ide iznad 20 koševa Memphis bilježi 10-3 u pobjedama i porazima. Zadnji put kada su imali 50 pobjeda je bilo prije skoro 10 godina, te nakon tih 50 su izgubili sve utakmice do kraja sezone, uključujući i playoff. Dva puta su Grizzliesi pobijedili Portland te jednom izgubili kod kuće. U toj zadnjoj utakmici s Portlandom, Conley je imao 15 asistencija i 14 koševa, u pobjedi 102:97. Blazersi zaostaju pet utakmica za osmim seedom, a pet zadnjih utakmica su izgubili u nizu. No pozitivna stvar je što Blazersi s ovom utakmicom otvaraju pet domaćih utakmica, a pošto igraju vrlo dobro kod kuće sigurno će se potruditi da uhvate to posljednje mjesto za playoff . Problem u porazima se možda nalazi u ozlijeđenom LaMarcusu Aldridgeom koji nije igrao zadnje tri utakmice, a neće igrati ni večeras, kao i Nicolas Batum. Wesley Mathews je u posljednjoj utakmici koju su izgubili 112:102 protiv Utah Jazza zabio 23 koševa i bio vodeći strijelac u svojoj momčadi. Drugi najbolji je bio Damian Lillard sa 17 koševa, 5 asistencija i 5 skokova.

Utakmica koju bi Memphis trebao pobijediti jer će sigurno dati svoj maksimum. Ako pobjede dižu se za jedno ili dva mjesta, ovisno o ishodima Clippersa i Denvera, te pobjedom postavljaju rekord tima s 51 pobjedom.

Los Angeles Clippers (49-26) – Phoenix Suns (23-51) 04.30

Clippersi dolaze kod najlošije momčadi Zapada i očekuju laganu pobjedu. Nakon furioznog otvaranja sezone s veličanstvenim pobjedama malo su se zaustavili pri kraju sezone, te ako izgube protiv Phoenixa to će im bit najduži period bez pobjede. Izgubili su posljednje tri utakmice koje nisu bile ni malo lake. Igrali su protiv San Antonio Spursa te izgubili za 2 koša razlike, odmah dan kasnije su igrali u gostima protiv Houstona te izgubili dobrih 20 razlike u kojoj je cijela prva postava bila na klupi u zadnjoj četvrtini osim Chrisa Paula koji je zabio 19 koševa. Zadnju utakmicu su ugostili Indiana Pacerse koji su pobijedili za 3 koša razlike a najbolji je bio Jamal Crawford s 25 koševa. Već tri utakmice pokušavaju oborit rekord momčadi s 50 pobjeda ali jednostavno nije im pošlo za rukom te će im ovo biti utakmica velike važnosti, ne samo zbog rekorda nego i prije spomenutog niza od tri poraza. Blake Griffin se muči u posljednjih pet utakmica te bilježi 14 koševa sa šutom od 40% i hvata samo 5 skokova po utakmici. Chris Paul se također muči te puca slabašnih 35% iz igre u posljednjih pet utakmica, uključujući i 2 pogotka za tri poena od ukupno 12 pokušaja. Phoenix je u velikim problemima te su izgubili 10 od 11 utakmica, a zadnje su pobijedili Los Angeles Lakerse prije više od 15 dana. Dva puta su Sunsi izgubili od Clippersa, ali posljednju utakmicu su oni pobijedili 93:88. Goran Dragić je glavna karika ekipe Sunsa, te ih on jedini vuče naprijed sa svojim odličnim nastupima, no on sam ne može igrati. Dragić je u prve dvije utakmice s Clippersima zabio 15 koševa, a u zadnjoj utakmici s Clippersima je zabio 24 koševa. Posljednju utakmicu je Dragić zabio 21 koš u utakmici protiv Indiane koju su izgubili 112:104.

Očekujemo pobjedu Clippersa, sve drugo bi bilo veliko iznenađenje.

Golden State Warriors (42-32) – New Orleans Hornets (26-48) 04.30

Glavno ime ovog dvoboja je Stephen Curry koji briljira. Jednostavno dominira igrom s lakoćom i zabija po 30 koševa kao iz šale. U pobjedničkoj utakmici protiv Portland Trail Blazersa Curry je zabio 39 koševa. Carl Landry mu je pomogao s double-double učinkom od 12 koševa i 10 skokova. Warriorsi su uništili Blazerse 125:98, nakon što su razočarajuće loše igrali protiv Sacramento Kingsa te izgubili 105:98. Brzo se Curry zagrijao te zabio 13 koševa u prvoj četvrtini bez niti jednoj promašaja. Pucao je 22 puta a zabio 14 puta, uključujući 7 trica od 12 pokušaja. Zabio je Curry 236 trica i ima drugi najbolji postotak šuta za tri poena, 45,5%. Tri puta su igrali Hornetsi protiv Warriorsa i sva tri put izgubili. Hornetsi, općenito loše blokiraju šuteve za tri poena te je upravo Curry to iskoristio u prošloj utakmici protiv njih gdje je zabio 30 koševa i pogodio 6 od 9 trica. Iako New Orleans dobro igra u posljednje vrijeme, za razliku od katastrofalnog početka sezone, playoff je nedostižan. Razlog u dobroj igri je vjerojatno to što su igrali kod kuće posljednjih sedam utakmica, u gostima su izgubili šest u nizu te imaju omjer 10-25. U posljednjih sedam utakmica kod kuće Hornetsi su pobijedili 4 puta, te su pobijedili ekipe kao Boston, Memphis i Denver. Zadnju utakmicu su pobijedili Cleveland Cavalierse 112:92 u kojoj su bili najbolji Gravis Vasquez s 25 koševa i 9 asistencija, Ryan Anderson s 23 koševa, par asistencija i skokova te Anthony Davis sa 17 koševa i 13 asistencija kojemu je to 17 double-double u svojoj rookie sezoni.

Ovo je prva utakmica New Orleans Hornetsa nakon sedam domaćih utakmica, te zbog loše igre u gostima  mislimo da će Warriorsi pobijediti ovu i zaključati sezonu s 4 pobjede , bez poraza nad Hornetsima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE