Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Utopila se nekadašnja NBA zvijezda

Bivši amerièki košarkaš Dan Roundfield, koji je poèetkom osamdesetih tri puta zaredom biran u All-Star momèad Istoène konferencije NBA lige, utopio se na karipskom otoku Arubi.

Roundfield je sa suprugom Bernie plivao na predjelu jugoistoèno od Arube, izvan dozvoljenog podruèja za plivaèe, kada ih je zahvatilo nevrijeme praæeno jakim vjetrom i visokim valovima. Pokušavajuæi pomoæi svojoj supruzi kako bi se dokopala obale, Roundfielda su zahvatile jake struje i povukle prema dubinama, dok je Bernie spašena zahvaljujuæi pomoæi od strane skupine turista koji su se zatekli u blizini. Tijelo nesretnog 59-godišnjeg bivšeg košarkaša meðu stijenama pronašli su ronioci sat i pol kasnije.

Roundfield je odigrao 11 NBA sezona, a dok je nosio dres Atlanta Hawksa, tri je godine u nizu 1980., 1981. i 1982. biran u All-Star momèad Istoène konferencije. U karijeri je još nastupao za Indiana Pacerse, Detroit Pistonse i Washington Bulletse, dok se od profesionalnog bavljenja košarkom oprostio 1988. godine odradivši zadnju sezonu u talijanskom Auxilium Torinu.

Kada je èuo vijest o smrti svog nekadašnjeg suigraèa, oglasio se i legendarni Dominique Willikins koji je s Roundfieldom dijelio svlaèionicu Atlante.

“Bio je najpoštenija i najbolja osoba koju sam poznavao. Nauèio me kako se ponaša pravi profesionalac i uzeo pod svoje okrilje. Moje misli i moje molitve sada su s njegovom obitelji, jako æe mi nedostajati”, poruèio je Wilkins.

Latest Posts

NE PROPUSTITE