Saturday, December 10, 2022

ZADNJE OBJAVE

Uvjerljiva Oklahoma došla do druge pobjede

Oklahoma City uspjela je bez veæih poteškoæa poraziti Denver Nuggetse i time poveæati vodstvo u seriji na 2-0 prije nego što ekipe presele u Denver gdje æe se igrati sljedeæe dvije utakmice ovih ekipa.

- Advertisement -

Prva èetvrtina neæe ostati u dobrom sjeæanju igraèa i navijaèa Denvera. Oklahoma je puno polje ušla u susret te ga otvorila sa 6-0, a nešto kasnije su napravili i seriju od 16-1 te je njihova prednost iznosila i 29-10. Denver je promašio gotovo sve što je uputio prema košu i tek su na kraju èetvrtine uspjeli povezati dva koša za redom.

Igraèi s klupe uglavnom su zauzeli parket, ali stanje na parketu nije se promijenilo, Oklahoma je nastavila graditi svoju prednost koja je narasla na +23 prije nego što je George Karl morao pozvati timeout. Al Harrington sa svojih 10 poena u  drugoj èetvrtini nije dopuštao Oklahomi da se odvoji na još veæu prednost te uskoro kreæe serija Denvera 12-1 kojom dolaze na podnošljivih 12 poena razlike. Na poluvremenu je rezultat glasio 59-44, a treba istaknuti prednost u skokovima Oklahome, imali su èak 14 skokova više od protivnika veæ na pola utakmice.

Cijelu treæu èetvrtinu ekipe se bile izjednaèene. Denver bi malo smanjio prednost, pa bi ju Oklahoma zatim poveæala, ali na kraju èetvrtine razlika je bila ista kao i na poèetku, +15 za domaæine.

- Advertisement -

Ty Lawson i Raymond Felton otvaraju posljednju èetvrtinu s nekoliko brzih akcija i ubrzo dovode Denver do zaostatka od 10 poena razlike. Sljedeæih nekoliko akcija odigrali su brzopleto te je Kevin Durant s dva ubaèaja poveæao prednost svoje ekipe nakon èega je Oklahoma rutinski privela susret kraju i slavila rezultatom 106-89.

Po obièaju, Durant i Westbrook predvodili su Thunder. Durant je ubacio 23 poena uz po 5 asistencija i skokova a Westbrook 21 poen i 7 asistencija. Sjajno je s klupe odigrao James Harden te u 28 minuta igre postigao 18 poena. Utakmicu je Oklahoma završila sa èak 23 skoka više od Denvera.

Lawson je postigao 20 poena za poraženu ekipu, Felton i Nene po 16, a Harrington 15. To ipak nije bilo dovoljno da se porazi razigranu Oklahomu te æe svoju prvu pobjedu u ovogodišnjem doigravanju Denver tražiti 24. travnja u 04.00 na svome parketu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE