Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Uvjerljivi Bullsi, Rocketsi bolji od Mavericksa

U noći s ponedjeljka na utorak odigrano je četiri susreta predsezone NBA lige. U zanimljivom duelu Raptorsi su nakon dva produžetka svladali Knickse, a i u ostalim utakmicama pobjede su zabilježile domaće momčadi.

Povratak Andreja Bargnanija u Toronto glavna je tema susreta koji je sadržavao velik broj poena i za predsezonu neuobičajeno visoku razinu natjecateljskog duha. Nakon dva produžetka u Air Canada Centru, Raptorsi su stigli do pete pobjede i nanijeli tako Knicksima treći poraz. Najzaslužniji za taj rezultat je talentirani Terrence Rose, koji je za 25 minuta na terenu postigao 27 poena. Pridružili su mu se i glavne „zvijezde“ momčadi Rudy Gay s 19 i DeMar DeRozan s 21 poenom. Kod Knicksa ulogu startera odlično je iskoristio Beno Udrih, postigao 19 poena i dodao 7 asistencija. Bargnani je za 29 minuta na terenu bivšoj momčadi postigao 13 poena i uhvatio 4 skoka, a dobar nastup iza sebe ima i Metta World Peace, koji pokazuje kako je spreman ulazi u novu sezonu, očigledno mršaviji i pokretniji. Poeni u reketu i veći broj asistencija odnijeli su prevagu na stranu Raptorsa u izjednačenom susretu.

Do nove pobjede stigli su i Cleveland Cavaliersi u okršaju s Philadelphia 76ersima. Sa 17 poena i 12 asistencija Kyre Irving predvodio je Cavalierse, a odličan susret odigrao je i Tristan Thompson s 15 poena i 16 skokova. Prvi izbor drafta, Anthony Bennett za 25 minuta na terenu postigao je 9 poena i dodao 5 skokova. Kod 76ersa najviše je pokazao Spencer Hawes, sa 17 poena i 12 skokova, a dobro su odigrali i Thaddeus Young, Evan Turner i James Anderson. Boljim nastupom u četvrtom razdoblju Cavaliersi su osigurali novu pobjedu, a svi prisutni mogli su uživati u nekoliko prelijepih prodora Kyre Irvinga, od kojeg se očekuje jako puno ove sezone.

Chicago Bullsi nastavljaju dominirati u predsezoni, nova žrtva bili su Milwaukee Bucksi, koji i nakon pet susreta ne znaju za pobjedu. Na samom početku dvoboja Bullsi su stvorili 16 poena razlike pri rezultatu 20:4 i nisu dopustili Bucksima da se približe niti u jednom trenutku. Dominacija u skokovima, više asistencija i poena u reketu pokazuju dominaciju Bullsa nad Bucksima, koji su u zadnjem periodu tek neznatno ublažili poraz. Sve navijače Bullsa veseli odličan nastup Derricka Rosea, koji je postigao 24 poena i na liniji za bacanja se našao 11 puta, što je odraz njegove agresivne igre kakvu smo gledali i prije ozljede. Solidnu partiju pružio je Carlos Boozer sa 16 poena i 10 skokova. Buckse je s 14 poena predvodio Gary Neal, a uz njega dvoznamenkasti su bili Brandon Knight s 13, Larry Sanders s 12 i John Henson s 11 poena.

U jedninom susretu ekipa sa Zapadne konferencije, Houston Rocketsi svladali su Dallas Maverickse rezultatom 100:95. Rocketse je do pobjede vodio James Harden s 19 poena, a dominantnu partiju odigrao je Dwight Howard s 15 poena i 17 skokova. Doprinos s klupe dao je iskusni Francisco Garcia, zabivši 15 poena i to iz pet postignutih trica. Najbolji kod Dallasa bio je Jose Calderon s 14 poena, Dirk Nowitzki postigao je 11 i krajem treće četvrtine zaradio isključujuću grešku neopreznim prekršajem na Omriju Casspiju. Kevin McHale u ovom je susretu krenuo s dvojcem Howard i Omer Asik, koristeći Howarda na poziciji četvorke i sasvim očekivano vratilo mu se dominacijom u skokovima.

NBA predsezona, rezultati:

Toronto Raptors – New York Knicks 123:120

Cleveland Cavaliers – Philadelphia 76ers 104:93

Chicago Bulls – Milwaukee Bucks 105:84

Houston Rockets – Dallas Mavericks 100:95

Latest Posts

NE PROPUSTITE