Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Uvjerljivi Chicago i Miami, Lakersima derbi Zapada

Najbolju obrambenu utakmicu sezone odigrali su košarkaši Miami Heata u subotnjoj pobjedi nad Memphisom 118-85 u svojoj dvorani.

Goste su na 39% posto šuta zadržali motiviranom igrom u obrani, posebice na mahove. Tako su gosti promašili svih deset posljednjih šutova u drugoj èetvrtini. Koš-razlika od 33 koša predstavlja najuvjerljiviju Miamijevu pobjedu ove sezone, a ukupno je sastav Erika Spoelstre tijekom dvoboja skupio 11 blokada.

Briljirao je Dwyane Wade s pet blokada, od èega je èetiri šuta gostiju blokirao unutar 55 sekundi. Wade je utakmicu završio s 28 koševa, devet asistencija i pet skokova.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Al Jefferson (33)
  • Asistencije: Chris Paul (15)
  • Skokovi: Al Jefferson (18)
  • Ukradene lopte: Luc Mbah A Moute (5)
  • Blokade: Larry Sanders (5)

Ispred Miamija drugo mjesto na ljestvici zauzimaju sjajni Chicago Bullsi, koji su u subotu na svom parketu nadigrali Utah Jazz 118-100 predvoðeni Luolom Dengom i Derrickom Roseom. Obojica su zabili po 26 koševa, ali je Rose 17 od njih ubacio u prvoj èetvrtini, koju su domaæi dobili 37-17.

Pogodili su tijekom dvoboja Bullsi 18 trica, èime su srušili klupski rekord.

Dogodilo se to u noæi obilježavanja 20. obljetnice prvog Chicagova naslova NBA prvaka, davne 1991. godine, pred Michaelom Jordanom, Scottiejem Pippenom i ostatkom velike momèadi s poèetka 90-ih.

Los Angeles Lakersi pobijedili su na teškom gostovanju Dallas Maverickse 96-91. Premda je ozlijedio gležanj, Kobe Bryant je uspio zabiti 16 koševa, dok je Andrew Bynum dodao 22 uz 15 skokova. Domaæe su sa po 25 koševa predvodili Dirk Nowitzki i Shawn Marion.

U teksaškom su dvoboju San Antonio Spursi, najbolja momèad lige po omjeru pobjeda i poraza, pobijedili na gostovanju Houston Rocketse 115-107, dok je najbolju predstavu veèeri, èak bolju i od Wadeove, pružio sjajni razigravaè New Orleans Hornetsa Chris Paul. U domaæoj 115-103 pobjedi protiv Sacramenta ubacio je 33 koša (najviše ove sezone) uz 15 asistencija, sedam skokova i pet osvojenih lopti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE