Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Uvjerljivi Lakersi i Spursi, veliki preokret Clippersa

Košarkaši Los Angeles Clippersa nadoknadili su 27 razlike u prvoj utakmici prvog kruga doigravanja Zapadne konferencije NBA lige protiv Memphis Grizzliesa i to u gostima.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Kobe Bryant (31)
  • Asistencije: Chris Paul (11)
  • Skokovi: Josh Smith (18)
  • Ukradene lopte: Matt Barnes (4)
  • Blokade: Andrew Bynum (10)

Clippersi su nakon tri èetvrtine zaostajali 21 razlike, ali su na kraju slavili 99:98. Time su izjednaèili rekord doigravanja što se tièe zaostatka nakon tri èetvrtine te pobjede u konaènici. Kljuèan trenutak utakmice dogodio se kada je rezerva Clippersa, Nick Young, pogodio u tri uzastopna napada isto toliko trica u seriji losanðeleske momèadi 26-1.

Chris Paul stavio je na kraju dva slobodna bacanja za vodstvo 99:98, da bi u posljednjem napadu na utakmici Rudy Gay promašio težak šut za pobjedu. Paul je upisao 14, Blake Griffin 17, a Caron Butler 12 koševa za pobjednièku momèad. Recimo i da su Clippersi izgubili Butlera na neko vrijeme zbog loma lijeve ruke. Opširnije o ovom susretu možete proèitati ovdje.

Druga losanðeleska momèad, Lakersi, razbila je Denver Nuggetse 103:88 u prvoj utakmici prvog kruga doigravanja Istoène konferencije, a pritom u nijednom trenutku nije zaostajala. Kobe Bryant zabio je 31, a Andrew Bynum upisao prvi triple-double za Lakerse u doigravanju od 1991. godine i Magica Johnsona. Centar Lakersa ubacio je 10 koševa, uhvatio 13 lopti, te upisao èak 10 blokada èime je izjednaèio rekord doigravanja. Statistièki gledano Bynum je blokirao 11 posto šuteva denverske momèadi. Više o prvoj utakmici Lakersa i Nuggetsa možete proèitati ovdje.

Prva utakmica veèeri, odigrana u Teksasu, okonèana je laganom pobjedom San Antonija od 106:91. Od poèetka do kraja San Antonio je vodio i nije dopuštao Jazzerima povratak u utakmicu. Opet je, kao i veliki dio sezone, sjajno odigrao Tony Parker. Završio je francuski košarkaš ogled sa 28 poena, osam asistencija i èetiri skoka. Imao je i dobar šut iz igre od 10-19, a pratili su ga Tim Duncan sa 17 poena, 11 skokova i pet uspješnih dodavanja, te Stephen Jackson sa 14 poena. Više o prvoj pobjedi Spursa u ovogodišnjem doigravanju èitajte ovdje.

Na Istoku, takoðer u prvoj utakmici prvog kruga, Atlanta je na domaæem parketu sredila Boston Celticse 83:74. Najzaslužniji Hawk za pobjedu bio je nedvojbeno Josh Smith koji je ubacio 22 poena i uhvatio èak 18 skokova. Utakmicu je zasjenio inaèe sjajni razigravaè Celticsa Rajon Rondo koji je na samom kraju zaradio iskljuèenje zbog nesportskog ponašanja. Više o iskljuèenju Ronda i samoj utakmici proèitajte ovdje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE