Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Uvjerljivi Lakersi, Warriorsi i Heat, Nowitzki ispred Jerryja Westa

Sinoć su odigrane četiri NBA utakmice, a tri su završile gotovo identičnim rezultatima. Sa 118:95 Miami je svladao Milwaukee, sa 116:95 Lakersi su bili bolji od Pelicansa, dok su Warriorsi nadvisili Pistonse rezultatom 113:95.

Sjajnu predstavu pružili su košarkaši Golden State Warriorsa pred svojim navijačima. Atraktivnom igrom prepunom brzih i nepredvidljivih dodavanja izluđivali su Pistonse i dolazili do lakih prilika za poentiranje tijekom cijelog susreta. Sjajnu uigranost pokazali su Andrew Bogut i David Lee s nekoliko sjajnih međusobnih dodavanja, a ako bi negdje zapelo, ukazao bi se Stephen Curry koji bi prodorima ili šutem rješavao sve probleme. Već su nakon prve četvrtine Warriorsi imali 19 poena prednosti (35:16), te nisu dopustili Pistonsima niti da pomisle na povratak do kraja utakmice.

Curry je ubacio 25 poena (šut 7/10) uz 8 asistencija, dok su David Lee i Jermaine O’Neal zabili po 17 koševa. Warriorsi su šutirali sjajnih 60% iz igre, a kada tako igraju, nemoguće ih je braniti. Kod Pistonsa je najviše pokazao Andre Drummond sa 16 poena i 14 skokova, dok je katastrofalnu utakmicu odigrao Josh Smith sa samo 2 poena i previše nerezonskih šuteva za 19 minuta na parketu.

Los Angeles Lakersi uvjerljivo su na svome terenu svladali New Orleans Pelicanse sa 116:95. Ključni period bila je druga četvrtina, u kojoj su domaći košarkaši došli do prednosti od 15 poena, što su uspjeli sačuvati do samoga kraja. Kao pogodak se pokazalo uvrštenje Jordana Hilla u početnu petorku, a on je odgovorio s utakmicom karijere od 21 poena i 11 skokova. Nick Young s klupe je ubacio 17 poena, a Xavier Henry i Jodie Meeks po 15, dok Steve Nash nije igrao ovu, a propustit će i sve utakmice u iduća dva tjedna zbog ozljede. Kod Pelicansa su nešto pokazali Eric Gordon sa 17 i Anthony Davis s 15 poena, ali sve u svemu bila je to blijeda njihova partija koju će htjeti što prije zaboraviti.

Nakon neočekivanog poraza od Boston Celticsa, košarkaši Miamija upisali su uvjerljivu pobjedu nad Bucksima 118:95. Ovoga puta su puno ozbiljnije ušli u utakmicu, već nakon prve četvrtine napravili dvoznamenkastu prednost i razliku malo po malo povećavali do kraja utakmice. Odličnu je partiju pružio LeBron James s 33 poena, a s klupe je najbolju utakmicu sezone odigrao Michael Beasley upisavši 19 poena za 20 minuta pa parketu. Kod poraženih Bucksa najbolji su bili Gary Neal i John Henson s po 18 poena.

Dallas Mavericksi uspjeli su na svome terenu doći do pobjede nad Washingtonom 105:95 i tako su još uvijek neporaženi na domaćem parketu (4-0). Tijekom druge četvrtine Mavsi su došli do dvoznamenkaste prednosti, a preostale tri bile su veoma izjednačene, ali to je bilo dovoljno Dallasu za pobjedu. Tricom pred kraj treće četvrtine Dirk Nowitzki preskočio je legendu Lakersa Jerryja Westa na ljestvici najboljih strijelaca povijesti NBA lige i sada se nalazi na 16. mjestu. Nowitzki je ubacio 19 poena na utakmici, jednako kao i Monta Ellis, dok je kod Wizardsa najbolji bio Trevor Ariza s 27 poena i 7 skokova.

NBA rezultati, 12. studeni:

Miami Heat – Milwaukee Bucks 118:95
Dallas Mavericks – Washington Wizards 105:95
Golden State Warriors – Detroit Pistons 113:95
Los Angeles Lakers – New Orleans Pelicans 116:95

Latest Posts

NE PROPUSTITE