Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Uvjerljivi Miami i Houston, Wizardsi prekinuli niz poraza

Sinoć je odigrano pet novih NBA susreta te smo vidjeli nekoliko uvjerljivih pobjeda (Miami, Houston), a bilo je i utakmica u kojima se pobjednik odlučivao tek u posljednjim sekundama.

Washington Wizardsi uspjeli su na svom terenu, ponajviše zahvaljujući odličnom drugom poluvremenu, svladati Minnesotu rezultatom 104:100 i tako prekinuti negativan niz od četiri poraza. Početak susreta nije tako sugerirao, Kevin Love je već nakon prvih 12 minuta igre imao 15 poena na svom kontu, a Minnesota je tijekom prvog poluvremena imala i 16 poena prednosti, no domaćini su uspjeli okrenuti rezultat. U posljednju četvrtinu ušlo se izjednačenim rezultatom i tako je bilo sve do posljednje minute, kada Martell Webster pogađa tricu za vodstvo Wizardsa i do kraja Washington mirnim izvođenim slobodnih bacanja odlazi do pobjede.

Bradley Beal ubacio je 25 poena za pobjedničku momčad, Nene je postigao 20, a Webster 17 poena. John Wall je ubacio 14 poena uz slab šut 5/17, no sa 16 asistencija je izjednačio svoj rekord karijere. Timberwolvese je predvodio Kevin Love s 25 poena i 11 skokova, ali nije imao prave pomoći budući da je Kevin Martin bio neraspoložen za igru i ubacio 11 poena uz slab šut 4/17.

U susretu Pistona i Knicksa vidjeli smo “tvrdu” utakmicu bez previše atraktivnih poteza, a vrlo dobrom obranom košarkaši Detroita uspjeli su doći do pobjede 92:86 i ovo je tek drugi puta ove sezone da su nekog protivnika ostavili na ispod 90 poena. Utakmica je bila izjednačena kroz prve dvije i pol četvrtine, a zatim je Detroit serijom 9-0 uspio napraviti malu razliku koju je uspio držati sve do kraja.

Najbolju utakmicu ove sezone odigrao je Rodney Stuckey, koji je s klupe ubacio 21 poen, dok su standardno dobri bili Josh Smith (19 poena), Greg Monroe (16 poena, 11 skokova) i Andre Drummond (13 poena, 11 skokova). Knickse, koji su igrali bez ozlijeđenih Tysona Chandlera, Raymonda Feltona i Mette World Peacea, predvodio je Carmelo Anthony s 25 poena i 7 skokova, a dobar je bio još i J.R. Smith s 18 poena. Knicksima je ovo treći uzastopni poraz, a ni raspored im nije naklonjen jer sljedeću utakmicu igraju protiv Indiane kod kuće, a zatim im slijede 4 gostujuće utakmice.

Do uvjerljivih su pobjeda došli košarkaši Miami Heata i Houston Rocketsa. Miami je sa 104:88 svladao Atlantu u utakmici u kojoj Dwyane Wade nije igrao za Heat, a Paul Millsap za Hawkse. Najbolji kod pobjednika bio je Chris Bosh s 19 poena (šut 8/9), dok je Hawkse predvodio Mike Scott s 15 poena i 10 skokova. Houston je još uvjerljivije, sa 109:85, svladao Boston Celticse i došao do osme pobjede sezone. Već se nakon prve četvrtine vidjelo u kojem smjeru ide utakmica budući da su Rocketsi vodili sa 40:18. Terrence Jones odigrao je najbolju utakmicu karijere ubacivši 24 poena uz 9 skokova, dok kod Bostona možemo istaknuti tek 17 poena Courtneya Leeja.

U posljednjem dvoboju dana Sacramento Kingsi uspjeli su, nakon preokreta u posljednjoj četvrtini, doći do pobjede nad Phoenix Sunsima od 107:104. Sunsi su drugu četvrtinu dobili sa 16 poena razlike, ali preostale tri su pripale Kingsima koji su tako došli do svoje treće pobjede. U napetoj završnici prevaga je bio DeMarcus Cousins, koji je pogađao u napadu kad je trebalo, a i s dobrih nekoliko obrambenih reakcija nije dopustio Sunsima da slave.

“Boogie” Cousins je susret završio s 27 poena, 12 skokova i 4 ukradene lopte, dok su po 19 poena ubacili Ben McLemore i Isaiah Thomas. Kod Sunsa, koji su igrali bez ozlijeđenog Erica Bledsoea, najbolji je bio Gerald Green s 23 poena, dok je Marcus Morris s klupe pridodao svojih 19 poena.

NBA rezultati, 19. studeni:

Washington Wizards – Minnesota Timberwolves 104:100
Detroit Pistons – New York Knicks 92:86
Miami Heat – Atlanta Hawks 104:88
Houston Rockets – Boston Celtics 109:85
Sacramento Kings – Phoenix Suns 107:104

Latest Posts

NE PROPUSTITE