Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Uvod u NBA Ljetnu ligu

Prvog dana srpnja započelo je još jedno izdanje NBA Ljetne lige.

Već nekoliko godina Ljetna liga održava se u trima američkim gradovima – Orlandu, Salt Lake Cityju (Utah) i Las Vegasu.

Prva na redu redovito je ona u Orlandu, čije je održavanje počelo u noći sa subote na nedjelju, dok ćemo večeras imati prilike pogledati prvi susret one u Utahu između Boston Celticsa i Philadelphia 76-era.

Na Ljetnoj ligi jako ćete rijetko vidjeti neku od NBA superzvijezda. Naime, ona služi prvenstveno kao odskočna daska rookiejima, nedovoljno dokazanim NBA igračima te Europljanima i igračima Razvojne lige koji su pod ugovorima s određenim momčadima da pokušaju ugrabiti svoje mjesto u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Kao što smo već spomenuli, liga u Orlandu već je započela, a u njoj nastupa osam NBA ekipa. Uz domaći Magic, nadmeću se Charlotte Hornetsi, Dallas Mavericksi, Detroit Pistonsi, Indiana Pacersi, Miami Heat, New York Knicksi te Oklahoma City Thunder. Svaka će momčad odigrati po pet susreta u šest dana natjecanja, a postoji i poseban način bodovanja. Naime, momčad koja odnese pobjedu osvojit će četiri boda, dok se po jedan bod dodjeljuje za pobjedu u svakoj od četvrtina (svaka ekipa po pola boda u slučaju izjednačene četvrtine). Dvije ekipe koje budu imale najveći broj bodova igrat će finale u kojem ćemo saznati pobjednika Ljetne lige u Orlandu, dok će se na temelju ostatka tablice odigrati susreti za treće, peto i sedmo mjesto.

U Salt Lake Cityju ćemo sljedeća četiri dana gledati susrete Utah Jazza, San Antonio Spursa, Philadelphia 76-era i Boston Celticsa. I, dok ćemo u Orlandu ostati uskraćeni za nastupe naših košarkaša, ovdje ćemo prvi put na američkom tlu na djelu moći vidjeti Antu Žižića. Prošlogodišnji izbor drafta Bostona prije nekoliko je dana potpisao ugovor za momčad Brada Stevensa te će mu ovo biti prigoda da se dokaže stožeru 17-erostrukog NBA prvaka. Četiri sudionika Ljetne lige u Utahu odigrat će po tri susreta u klasičnom natjecanju po skupinama koje će nam odrediti pobjednika.

Treća je na rasporedu, od 7. do 17. srpnja, Ljetna liga u Las Vegasu. Na njoj će nastupiti 24 ekipe (sve iz Utah Ljetne lige, Dallas i Miami iz Orlandove te ostatak NBA-a), koje će nekoliko dana ranije objaviti svoje rostere na kojima ne sumnjamo da će se pronaći mjesto i za ponekog Hrvata. Nakon tri pretkola određuje se tablica po kojoj se 16 najboljih ekipa dijeli u običan format turnira.

Napomenimo i da je prošle godine u Orlandu slavila Bijela momčad Orlando Magica (imali su dvije ekipe – Bijelu i Plavu), dok su ostale naslove osvojili Celticsi (liga u Utahu) te Chicago Bullsi (Las Vegas).

REZULTATI

Prvi dan, Orlando:

CHARLOTTE HORNETS – MIAMI HEAT 74:67

Briante Weber 17 poena; Okaro White 20 poena i 8 skokova

ORLANDO MAGIC – INDIANA PACERS 74:85

Marc Georges-Hunt, Kalim Lucas i Derrick Walton Jr. Po 10 poena; Travis Leslie 20 poena i 8 skokova

NEW YORK KNICKS – DALLAS MAVERICKS 75:80

Chasson Randle 14 poena; Dwight Buycks 16 poena i 6 asistencija

OKLAHOMA CITY THUNDER – DETROIT PISTONS 92:91

Vincent Hunter 21 poen; Henry Ellenson 21 poen i 9 skokova

Drugi dan, Orlando:

NEW YORK KNICKS – DETROIT PISTONS 78:103

Chasson Randle 16 poena; Eric Moreland 15 poena

ORLANDO MAGIC – MIAMI HEAT 81:68

Jonathan Isaac 15 poena i 13 skokova; Okaro White 15 poena

INDIANA PACERS – CHARLOTTE HORNETS  84:77

Travis Leslie 20 poena; Treveon Graham 18 poena

Večeras, Orlando:

NEW YORK KNICKS – OKLAHOMA CITY THUNDER

ORLANDO MAGIC – DALLAS MAVERICKS

INDIANA PACERS – MIAMI HEAT

Večeras, Utah:

BOSTON CELTICS – PHILADELPHIA 76-ERS

SAN ANTONIO SPURS – UTAH JAZZ

Latest Posts

NE PROPUSTITE