Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Uzbudljiva večer u kojoj 4 ekipe traže prolazak u drugi krug

Večeras se u NBA ligi odigravaju nove 4 utakmice doigravanja. U svim je serijama rezultat 3-2, tako da će ekipe ili izboriti prolazak u drugi krug natjecanja, ili će izboriti sedmu utakmicu, što je uvijek najuzbudljivija utakmica serije. Grizzliesi su jedina momčad koja ima tri pobjede i igra večeras kod kuće, dok su Knicksi, Pacersi i Thunderi u gostima.

Boston Celtics – New York Knicks (2-3) 01.00

Celticsi su se probudili iz mrtvih nakon što su prve tri utakmice odigrali jako loše, a sada su u prilici poravnati seriju i izboriti sedmu utakmicu u Madison Square Gardenu, te pokušati postati prva ekipa koja je preokrenula zaostatak od 3-0. Osim odlične igre Celticse, preokretu su uvelike pridonijeli i Knicksi sa svojim nezalaganjem u te dvije utakmice, te katastrofalnom igrom Carmela Anthonyja koji je šutirao ukupno 18/59. U zadnjoj utakmici su igrači Bostona odlično reagirali u New Yorku, te su odnijeli pobjedu rezultatom 92:86. Trener Doc Rivers smanjio je rotaciju na sedam igrača, a fenomenalan je bio Kevin Garnett sa 16 poena, 18 skokova i 5 asistencija. Odlično su odigrali Brandon Bass sa 17 poena i posebno za istaknuti, odličnom obranom na Anthonyju, te Jeff Green s 18 poena i dvije ključne trice u posljednjoj četvrtini. U šuterskom dijelu istaknuli su se Paul Pierce s 4 trice i Jason Terry s 5 trica, a momčad Bostan je iza linije za tri poena gađala s 50% ili 11/22. U redovima Knicksa, najbolji je bio Raymond Felton s 21 poenom, 6 skokova i 4 asistencije. Katastrofalno su odigrali Anthony s 22 poena uz šut 8/24, te povratnik nakon utakmice suspenzije, J.R. Smith s 14 poena uz šut 3/14.

Večeras očekujemo spektakl u TD Gardenu, a malu prednost dajemo Knicksima jer ne vjerujemo da opet mogu ponoviti katastrofalnu šutersku večer.

Atlanta Hawks – Indiana Pacers (2-3) 01.00

Hawksi su s dvije pobjede u Philips Areni zakuhali seriju, no nisu uspjeli nastaviti u pozitivnom ritmu u Indianapolisu. Odličan posao u dvije utakmice u Atlanti odradio je Josh Smith koji je u prosjeku zabijao 21,5 poena, ali je odradio i fenomenalan posao u obrambenom dijelu gdje je zaustavio Paula Georgea koji je šutirao 10/27 i ukupno izgubio 4,5 lopti. Također, Al Horford je uspio nadigrati Davida Westa u te dvije utakmice s prosjekom od 22 poen i 10,5 skokova. Sve se to promijenilo kada su došli u Bankers Life Fieldhouse gdje su Pacersi demonstrirali svoju moć i pobijedili 106:83. Briljirali su George s 21 poenom, 10 skokova i 5 asistencija, te samo jednom izgubljenom loptom, te David West s 24 poena uz šut 11/16. Solidan posao odradili su George Hill s 15 poena i 10 asistencija, te Roy Hibbert s 18 poena i 9 skokova. Kod Hawksa je najbolji bio Horford s 14 poena i 9 skokova, a ostatak ekipe je potpuno podbacio što se posebno vidi kod Smitha koji je zabio 14 poena uz šut 5/16 za 26 minuta igre zbog problema s osobnim pogreškama, te Jeff Teague sa samo 7 poena uz šut 3/16.

Mislimo da će biti neizvjesna utakmica, a prednost ćemo dati Hawksima zbog domaće publike.

Houston Rockets – Oklahoma City Thunder (2-3)  03.30

Nakon neiskorištene prve meč lopte, košarkaši Oklahome nisu iskoristili niti drugu. Iako su igrali kod kuće u svojoj Chesapeake Areni, pružili su najlošiju utakmicu u seriji i doživjeli poraz 107:100. Houston je praktički držao konce igre u svojim rukama. Vodili su od samoga početka utakmice, a u zadnjih 12 minuta su ušli s plus 12. James Harden je pokazao svojim bivšim navijačima zbog čega su ga toliko obožavali. Harden je zabio 31 koš, uz sedam pogođenih trica i bio ključna figura u pobjedi. S druge strane Kevin Durant je zabio 36 koševa, no nije zabio niti koš u posljednjoj četvrtini, a bez njega Oklahoma nikako ne može do pobjede. Međutim, Durant nije kriv što je Houston dobio dvije u nizu, nego je problem u ostatku momčadi koji nikako da mu se priključi. Primjer, Kevin Martin koji bi trebao uskočiti s klupe, te kažnjavati udvajanja Duranta, imao je šut igre 1/10. Jedini koji je donekle odigrao dobru utakmicu je bio Reggie Jackson s 20 koševa. Situacija malo podsjeća na LeBrona Jamesa i njegovo razdoblje u Cavaliersima. Večeras se Durantu u napadačkom smislu moraju pridružiti i Kevin Martin, te Serge Ibaka, a Thabo Sefolosha bi u obrani trebao usporiti Hardena, jer inače bi se mogla igrati sedma utakmica. Takav rasplet očekuju James Harden, Chandler Parsons i ostatak momčadi. Oni su sada puni samopouzdanja, no mentalno nisu čvrsta ekipa i Oklahoma bi mogla nekom serijom koševa u par minuta riješiti utakmicu.

Očekujemo završetak serije u Teksasu tj. pobjedu Oklahome.

Memphis Grizzlies – Los Angeles Clippers (3-2)  03.30

Prve četiri utakmice gostujuća momčad nije uspjela ugrabiti pobjedu, no to se promijenilo gostovanjem Memphisa u Staples Centru. “Medvjedi” su upisali pobjedu 103:93 i tako večeras na svom terenu imaju prigodu proći u drugi krug. Iako su Clippersi dobili prvu četvrtinu, u preostalom dijelu utakmice Memphis je bio mnogo bolja momčad. U par navrata su se domaćini vraćali na par poena zaostatka, no Memphis se nije dao slomiti. Njihovoj pobjedi pridonijela je i ozljeda Blakea Griffina, kojem je stradao gležanj i pod velikim je upitnikom za večerašnju utakmicu. U slučaju njegovog izostanka, na njegovoj poziciji će startati veteran Lamar Odom. Sada sve ostaje na Chrisu Paulu. On je u porazu zabio 35 koševa, ali to nije bilo dovoljno.  Večeras će trebati pomoć suigrača, no biti će vrlo teško jer Griffin je igrač s kojim je Paul najviše surađivao na parketu. Momčad Memphisa je vrlo vjerojatno čvrsto na zemlji i neće podcijeniti oslabljene Clipperse. Zach Randolph, Marc Gasol i Mike Conley  je bio trio koji je u pobjedu ugradio 66 koševa. Marc Gasol koji je dobio nagradu za najboljeg obrambenog igrača lige, u ovoj seriji izluđuje igrače Clippersa obranom, ali i u napadačkom smislu je vrlo raspoložen.

Na kraju kada se sagleda situaciju u momčadima, dolazimo do zaključka kako bi Memphis večeras trebao slaviti bez nekih većih problema.

Latest Posts

NE PROPUSTITE