Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Prijelazni rok završen, Howard u Orlandu, velike promjene Portlanda

Prijelazni rok u ligi NBA završava u 20 sati po našem vremenu, odnosno od ovog trenutka èelnici NBA lige imaju nešto manje od osam sati vremena za zadnje promjene u svojim momèadima.

Ljubitelji NBA lige æe moæi unutar ovog sadržaja najbrže i najkvalitetnije pratiti sve špekulacije, odnosno veæ dogovorene razmjene vezane uz današnji prijelazni rok.

Potvrðene razmjene:

20.46 – Portland Trail Blazersi æe u nastavak sezone krenuti u veoma izmjenjenom sastavu. Trener Nate McMillan dobio je otkaz, privremeno æe ga zamijeniti Kaleb Canales, dosadašnji njihov pomoæni trener.

20.31 – Došlo je do razmjene iako je 20 sati prošlo. Nick Young novi je igraè Los Angeles Clippersa, dok u Washington dolazi Brian Cook uz izbor buduæeg drafta. Nene postaje novi igraè Washingtona, a JaVale McGee i Ronny Turiaf Denvera.

20.11 – Ne radi se o razmjeni igraèa, ali je opet nekakva razmjena. Atlanta Hawksi poslali su izbor druge runde ovogodišnjeg drafta Golden State Warriorsima koji æe im za to isplatiti zasad nepoznati iznos novca.

20.05 – Los Angeles Lakersi poslali su Dereka Fishera i izbor prve runde drafta u Houston za Jordana Hilla.

19.34 – Prema izvorima Yahoo! Sportsa èelnici Warriorsa i Spursa uspijeli su pronaæi zajednièki jezik i razmijenili su svoje krilne košarkaše. Stephen Jackson prelazi u Spurse i tako neæe doživjeti svoj povratak u dres Warriorsa, dok u Warriorse odlazi Richard Jefferson.

19.29 – Dogovorena je razmjena izmeðu Portland Trail Blazersa i Houston Rocketsa. Novi èlan Houstona je Marcus Camby, dok æe za Portland od sada pa na dalje igrati Jonny Flynn i Hasheem Thabeet. Portland je dobio i izbor druge runde drafta 2012. godine.

18.36 – Los Angeles Lakersi uspjeli su u potrazi za razigravaèem. U zamjenu za izbor prve runde drafta 2012. godine te Lukea Waltona i Jasona Kapona doveli su Ramona Sessionsa i Christiana Eyengu iz Cleveland Cavaliersa, saznaje ESPN.

18.18 – Prema pisanju Yahoo!Sportsa, razmjena izmeðu Portland Trail Blazersa i New Jersey Netsa je dogovorena. Gerald Wallace postaje novi igraè Netsa, dok u suprotnom smjeru idu Mehmet Okur, Shawne Williams i izbor prve runde drafta 2012. godine.

16.13 – Èelnici Indiane Pacers pobrinuli su se za još jednu razmjenu. Prema izvorima Yahoo! Sportsa novim èlanom Pacersa postali su bivši bekovi Raptorsa, Leonardo Barbosa i Anthony Carter (koji je odmah otpušten i bit æe slobodan igraè). Toronto je za uzvrat dobio izbor druge runde drafta.

15.30 – Konaèno smo dobili i prvu današnju službenu razmjenu. Sam Young o kojem smo prije nekoliko minuta pisali,postao je novi èlan Sixersa. Za uzvrat su Grizzliesi dobili to što su tražili, a to je izbore druge runde drafta. Young je inaèe 2009. godine bio izabran kao 36. igraè, a u tri sezone u Memphisu je u prosjeku bilježio 6,9 poena za 17,5 minuta provedenih na parketu.

Glasine:

20.00 – Službeni rok za razmjene je istekao, ali to ne mora znaèiti da neæe više biti promjena u ekipama, možda su se neke dogodile ali nisu još objavljene za javnost.

19. 57 – Još nas minute dijele od završetka prijelaznog roka, nastalo je zatišje, možda se nešto sprema…

19.47 – Èini se da Blazersi neæe mijenjati Raymonda Feltona, pokušali su pronaæi zainteresiranu ekipu, ali takvih bilo nije.

19.45 – Rok za razmjene igraèa istièe u 20 sati, no ekipe koje æe biti blizu dogovora oko razmjena dobit æe još nekoliko minuta na raspolaganje.

19.44 – Bližimo se kraju prijelaznog roka iz kojeg bi vrlo lako mogli kao pobjednici izaæi Lakersi ukoliko doista uspiju dovesti Michaela Beasleya u trostrukoj razmjeni gdje bi se riješili ‘tek’ Stevea Blakea koji je dolaskom Sessionsa postao višak.

19.40 – Prema izvorima iz Amerike, Chris Kaman ostaje u New Orleans Hornetsima.

19.38 – Houston Rocketsi pokušavaju iskoristiti posljednje minute prijelaznog roka i dodatno pojaèati svoju momèad.

19.25 – Izgleda da se situacija zahuktava. Prièa se da su Blazersi poslali Marcusa Cambyja u Houston te da je napravljena razmjena Jackson – Jefferson, koju smo ranije spomenuli. Još èekamo na potvrdu ovih glasina.

19.07Stephen Jackson možda neæe zaigrati ove sezone za Warriorse jer se spominje moguæa razmjena u kojoj bi on završio u San Antonio Spursima, koji bi za njega poslali Richarda Jeffersona. Jackson je juèer postao èlan Warriorsa, a veæ danas bi mogao ponovno promijeniti ekipu. Takav je život NBA košarkaša.

18.53 – Èelnici Detroit Pistonsa primili su nekoliko ponuda za Austina Dayea, ali nijedna ih nije “izula iz cipela” te su sve odbili.

18.30 – New Jersey Netsi odbili su ponudu Los Angeles Lakersa prema kojoj bi Pau Gasol i Deron Williams zamijenili ekipe.

18.02Jermaine O’Neal želi otkup ugovora od strane Celticsa koji ipak ne žele povuæi taj potez nego žele napraviti razmjenu kako bi dobili pojaèanje za uzvrat. Kako smo veæ nekoliko puta napisali, u potrazi su za visokim igraèem.

18.00 – Još nas samo dva sata dijele do završetka prijelaznog roka, može oèekivati “ludnicu” do 20 sati.

17.58 – Još je jedan trade blizu ostvarivanja. Gerald Wallace trebao bi postati novi èlan New Jersey Netsa, a u Portlandu æe ga zamijeniti Mehmet Okur, Shawne Williams i izbor prve runde drafta.

17.50 – Dwight Howard potpisao je dokument kojim se njegov ugovor produžuje i na sljedeæu sezonu, što znaèi da najveæe ime ovogodišnjeg prijelaznog roka ostaje u Orlandu.

15.50 – Pretpostavljamo da znate veæ da bi Bullsi mogli pripremiti paket za razmjenu s Lakersima i dovoðenjem Gasola? Ali to trenutno djeluje jednako moguæe kao da Ray Allen napusti Boston.

15.37 – Houston Rocketsi voljni su rasturiti cijelu ekipi. Na raspolaganje za razmjenu stavili su: Terrancea Williamsa, Jonnyja Flynna, Jordana Hilla, Chasea Budingera, Patricka Pattersona, Luisa Scolu, Hasheema Thabeeta i Courtneyja Leea. Za potonjeg su navodno zainteresirani Pacersi.

15. 12 – Nakon što smo juèer objavili da Lakersi na popisu želja imaju Ramona Sessionsa, te današnje obavijesti da je navodno na tu istu listu pridodan i Slovenac Goran Dragiæ, dodajmo da je navodno u igri za dolazak i Raymond Felton.

15.05 – Grizzliesi uz dovoðenje Arenasa pokušavaju pronaèi kupca za Sama Younga koji je postao “tehnološki višak“. Young oèito više ne zadovoljava kriterije u Memphisu, koji u zamjenu traže tek dodatna prava na nadolazeæem draftu.

14.42 – Veoma blizu ostvarenja je razmjena izmeðu tri ekipe u kojoj bi Michael Beasley postao novi èlan Lakersa, Jamal Crawford Timberwolvesa te Steve Blake Trail Blazersa.

14.30- New Orleans Hornetsi o kojima smo juèer izvijestili da žele dovesti Brandona Jenningsa na tzv. ‘trading block‘ stavljaju uz Chrisa Kamana i Emeku Okafora te Trevora Arizu.

14.20 – Facebook Vox populi:  Gdje æe Dwight Howard igrati nakon završetka prijelaznog roka?

14.05 – Èelnici New Jersey Netsa žele meðu svoje redove dovesti francuskog reprezentativca, Borisa Diawa kojem krajem sezone istiæe ugovor težak 9 milijuna dolara, a riješiti se veæ spomenutog Johana Petra i Jordana Farmara. Dodajmo još kako je Tony Parker prije nekoliko dana poruèio da bih volio vidjeti svog reprezentativnog kolegu (Diaw) u Spursima.

14.02 – Memphis Grizzliesi zasinteresirani su da popune 15., posljednu poziciju u momèadi sa nekadašnjom zvijezdom lige, 30-godišnjim Gilbertom Arenasom. Bivši košarkaš Magica, bio je amnestiran prije poèetka nove sezone.

13.49 – Washington Wizardsi pokušavaju razmijeniti centra JaValea McGeeja, ali za sada traže previše za njega i nemaju realnog “kupca”.

13.28 – Boston Celticsi pregovaraju sa Sacramento Kingsima oko dovoðenja J.J. Hicksona. Oèito su Celticsi ustrajni u namjeri da dovedu visokog igraèa prije isteka roka za razmjene igraèa.

13.24 – New Jersey Netsi pokušavaju se osloboditi ugovora Johana Petra, tako da zainteresiranim ekipama nude njega i pick drafta sljedeæe godine kojeg su dobili ranije od Houston Rocketsa.

13.03 – Boston Celticsi su zainteresirani za Chrisa Kamana, te ako Hornetsi ne pronaðu ekipu s kojom bi mogli napraviti razmjenu, moguæe je da æe otkupiti ugovor Kamana nakon èega æe on potpisati za Boston.

12.30 – Veoma blizu ostvarenja je razmjena izmeðu tri ekipe u kojoj bi Michael Beasley postao novi èlan Lakersa, Jamal Crawford Timberwolvesa te Steve Blake Trail Blazersa.

11.59 – Los Angeles Lakersi pokazali su zanimanje za slovenskog reprezentativca Gorana Dragiæa koji odlièno igra nakon izostanka Kylea Lowryja. Spomenimo kako smo još juèer obavještavali da Lakersi žele u svoje redove dovesti Ramona Sessionsa iz Cavsa.

11.20Dwight Howard namjerava ostati u Orlandu i sljedeæe sezone, tako da bi se najveæe ime ovogodišnjeg prijelaznog roka moglo uskoro povuæi s tržišta. Zbog toga Netsi pokušavaju napraviti razmjenu kako bi ojaèali ekipu i uvjerili Derona Williamsa da ostane u dresu Netsa i nakon ove sezone.

Juèer:

Andrew Bogut i Stephen Jackson su novi košarkaši Warriorsa dok æe u redove Bucksa prijeæi Monta Ellis, Ekpe Udoh i Kwame Brown.

Clippersi i Bullsi su nekoliko dana prije završetka prijelaznog roka potpisali 10-dnevne ugovore. Mike James ostaje još neko vrijeme kod Bullsa, a Bobby Simmons kod Clippersa.

Dodajmo još kako su NBA ligu napustili Mike D’Antoni, bivši trener Knicska (otkaz) i T.J. Ford, bivši košarkaš Spursa te ove sezone i Zagreba (mirovina).

Latest Posts

NE PROPUSTITE