Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Uzvrat Sixersa i Knicksa, Kingsi traže prvu pobjedu

Veèeras NBA raspored pokazuje 8 susreta. “Uzvratni” dvoboj odigrat æe Philadelphia i New York, koji su juèer igrali kod Knicksa, a danas se igra u dvorani Sixersa. Dvoboji Grizzliesa i Jazzera te Mavericksa i Trail Blazersa trebali bi pružiti napetost do samog kraja utakmica.

Philadelphia 76ers – New York Knicks  01.00

Nakon što su juèer odmjerili snage u Madison Square Gardenu, ove dvije momèadi æe veæ danas zamijeniti domaæinstvo i odigrati novu utakmicu u Philadelphiji. U juèer odigranoj utakmici slavili su New York Knicksi rezultatom 100:84. Na odmoru su imali ugodnih 13 koševa prednost, ali niti u drugom dijelu se stvari nisu promijenile te su domaæini nastavili dominirati. U drugoj minuti utakmice ozlijedio se Jason Richardson koji je izvrnuo gležanj i kasnije nije ulazio u  igru. Carmelo Anthony je odigrao vrlo dobru utakmicu s nekoliko lijepih akcija, a utakmicu je završio s 27 postignutih koševa. Dobru potporu je imao u J.R.Smithu koji je zabio 20 koševa. Opet su zabili dvoznamenkasti broj trica, no ovaj puta su se zaustavili na brojci 11. Philadelphia juèer nije bila na svojoj razini i obrana im je bila vrlo propusna. Danas bi to trebala biti dosta drukèija situacija pred njihovim navijaèima. U sinoænjem porazu najefikasniji je bio Jrue Holiday s 27 koševa.

Favorit je Philadelphia koja bi trebala doæi do pobjede pred svojim gledateljima.

Brooklyn Nets – Minnesota Timberwolves  01.30

Brooklyn Netsi su svoju prvu povijesnu utakmicu kod kuæe pobijedili Toronto Raptorse sa 107:100. Prvi koš za novu NBA momèad zabio je voða momèadi Deron Williams. Na poèetku utakmice nije sve bilo bajno za domaæine jer su gosti tijekom prve èetvrtine imali i po deset koševa prednosti. No u nastavku su se konsolidirali i poèeli su igrati bolje. Brook Lopez je s 27 koševa bio najuèinkovitiji kod domaæina, dok je Deron Williams pridodao svojih 19 koševa i devet asistencija. Veèeras imaju dobru prigodu da ubilježe novu pobjedu s obzirom da im u goste dolazi ekipa kojoj nedostaju najvažniji igraèi. Minnesota Timberwolvesi su sinoæ gostovali u Kanadi kod Toronto Raptorsa koji su ih porazili sa 105:86. U zadnju èetvrtinu su ušli s minus šest i èinilo se kako æe završnica utakmice biti zanimljiva, no Timberwolvesi su se raspali i domaæini na kraju upisuju laganu pobjedu. Samo su Andrej Kirilenko i Nikola Pekoviæ bili dvoznamenkasti dok je ostatak momèadi zabilježio mizerne brojke.

Netsi su bolja momèad i imaju raznovrsniji napad pa se stoga njihova pobjeda nameæe kao realan izbor.

Miami Heat – Phoenix Suns  01.30

Nakon poraza od New York Knicksa igraèi Miami Heat pokazali su karakter i u vrlo uzbudljivoj utakmici su slavili protiv Denver Nuggetsa rezultatom 119:116. Utakmicu je odluèila trica plus dodatno bacanje Raya Allena 6,7 sekundi prije kraja. Allen je ukupno ubacio šest trica od svojih 23 koša. Ipak najbolji igraè veèeri je bio Chris Bosh sa svojim rekordom karijere od 40 koševa (šut 15/22). Veèeras ih oèekuje slièan protivnik koji takoðer njeguje brzu run’n’gun igru, ali je dosta slabiji nego Denver. Phoenix Sunsi su juèer poraženi kod Orlando Magica s velikih 115:94. S obzirom da Orlando više ne glasi za jednu od jaèih momèadi na Istoku ovakav rezultat je poražavajuæ. U tom sivilu najbolje su se snašli Luis Scola s 24 koša, te Michael Beasley koji je zabio 22 koša. Sunsi nisu oduševili u prva tri nastupa i èini se kako još nisu pronašli formu s kojom bi bili više konkurentni jaèim momèadima.

Miami je veliki favorit i sve osim pobjede prvaka bilo bi ogromno iznenaðenje.

Memphis Grizzlies – Utah Jazz 02.00

Veèeras æe Memphis u svom FedExForumu probati doæi do svoje 12. pobjede za redom na domaæem parketu (gledajuæi samo regularnu sezonu). Ova momèad se nada velikoj sezoni i puno oèekuju od svojih glavnih igraèa, ponajviše od Rudyja Gaya, Marca Gasola i Zacha Randolpha. Upravo je Randolph u prve dvije utakmice bio jedan od najboljih igraèa Memphisa, s prosjekom od 15 poena i 15 skokova, uz Gaya koji je u dvije utakmice zabio solidna 43 poena. Trener Lionel Hollins može biti sretan da su mu dva ponajbolja igraèa napokon zdrava. Utah æe veèeras odigrati svoju veæ èetvrtu utakmicu ove sezone, a trenutni im je omjer 1-2. U posljednjoj su utakmici izgubili od Spursa rezultatom 100:110, iako je Paul Millsap bio solidan uz double-double uèinak (17 poena, 10 skokova). Utah je izgubila èak 17 lopti protiv Spursa, a ako uzmemo u obzir da je Memphis prošle sezone imao najviše ukradenih lopti (9,6), te su iznuðivali najviše izgubljenih lopti kod protivnika (17,1), oèito je zašto Memphis oèekuje pobjedu. Valja spomenuti i kako je Utah prošle sezone imala omjer 11-22 u utakmicama u gostima.

Uz sve navedeno, naš favorit u ovoj utakmici su domaæini.

Dallas Mavericks – Portland Trail Blazers 02.30

Èeka nas i utakmica dva rivala sa Zapada, Mavsa i Trail Blazersa. Obje momèadi imaju isti omjer (2-1), i obje momèadi imaju upisanu pobjedu protiv Lakersa. Dallas je dosta toga mijenjao ovo ljeto, a veseli èinjenica da im dva najveæa pojaèanja ovog ljeta, O.J. Mayo i Darren Collison, igraju jako dobro. Nakon što nisu uspjeli potpisati ni Williamsa (Brooklyn Nets), ni Nasha (Los Angeles Lakers) doveli su ovaj duo bekova koji za sada jako dobro funkcionira. No za njih je trenutno najveæi problem izostanak Dirka Nowitzkog koji æe propustiti najmanje 10 utakmica nakon operacije koljena, pa æe do tada dosta ovisiti i o igri Eltona Branda. Portland je dobro krenuo u sezonu, naroèito njihov talentirani rookie Damian Lillard koji je postao tek drugi rookie u povijesti koji je u svoje prve tri utakmice ubilježio barem 20 poena i 7 asistencija. No i dalje je njihov glavni èovjek LaMarcus Aldridge koji zabija 22,7 koševa i skuplja 9,7 skokova u prosjeku u prve tri utakmice, te æe i veèeras biti najveæa prijetnja na terenu.

Utakmica æe biti zanimljiva i napeta, te nema pravog favorita. Ipak, blagu prednost dajemo domaæinima zbog širine rostera te iskustva njihovih igraèa.

San Antonio Spurs – Indiana Pacers 02.30

Spursi veèeras imaju priliku osigurati najbolji start u povijesti kluba. Trenutno su na tri pobjede u tri utakmice i veèeras im gostuju Pacersi. Spursi su prošlu utakmicu pobijedili 110:100 Utah. Najbolji u utakmici i jedini koji su ostvarili double-double u ekipi su bili Tony Parker (24 poena i 10 asistencija), te Tim Duncan (19 poena i 11 skokova). U treæoj èetvrtini su posustali pa su Jazzeri izjednaèili, ali su na kraju uspjeli ostvariti pobjedu. Duncan je rekao da nisu panièarili uopæe, te da misli da su odradili odlièan posao. Pacersi su nakon poraza od Bobcatsa ugostili Sacramento Kingse te upisali pobjedu (106:98) unatoè katastrofalnoj realizaciji trica (18%). Ekipu je predvodio David West s 18 poena i 18 skokova, a odlièan je bio i Paul George sa 16 poena i 17 skokova. U posljednjih 14 susreta odigranih u San Antoniju, Spursi imaju 13 pobjeda, od èega je deset uzastopnih. Spursi su kompletni, dok gostujuæoj ekipi neæe nastupiti jedan od najboljih igraèa, Danny Granger.

Prednost dajemo Spursima zbog bolje igre ove sezone.

Sacramento Kings – Golden State Warriors 04.00

Sacramento veèeras igra prvu utakmicu na svom terenu ove sezone. Do sada su igrali tri utakmice u gostima i nisu ostvarili nijednu pobjedu. Posljednji poraz su doživjeli protiv Indiane (98:106). Lošu realizaciju šuta je imao DeMarcus Cousins (33%), no meðutim dojam je popravio ubacivši 21 poen uz 13 skokova. Odlièan je bio i Marcus Thornton s 26 poena i 6 skokova. Cousins je rekao da su bili previše fokusirani na obranu, tako da nisu obraæali pažnju na napad što æe nastojati promjeniti. Warriorsi su napravili senzaciju u prošloj utakmici pobijedivši Clipperse 114:110. Najbolji je bio Carl Landry koji je ušao s klupe i upisao 23 poena i 10 skokova, a jednak broj poena je upisao i Stephen Curry. Veèeras se oèekuje povratak Andrewa Boguta nakon odsustva od jedne utakmice èije æe iskustvo uvelike pomoæi ekipi. Kingsima je upitan nastup Hassana Whitesidea, a Warriorsima neæe nastupiti Brandon Rush koji æe propustiti cijelu sezonu.

Prednost dajemo Golden Stateu zbog bolje igre u dosadašnjem dijelu sezone.

Los Angeles Clippers – Cleveland Cavaliers 04.30

Clippersi nakon iznenaðujuæeg poraza kojeg su upisali kod kuæe od Golden Statea (110:114) doèekuje ne baš sjajni Cleveland. Protiv Warriorsa su najviše poena (obojica po 27) upisali Jamal Crawford i Chris Paul (èemu je dodao 10 asistencija). Blake Griffin je rekao da su se malo kasno ukljuèili u utakmicu, što æe morati ispraviti za buduænost. Paul je srušio rekord kluba ubacivši 19 uzastopnih slobodnih bacanja. Cleveland je u prošloj utakmici upisao drugi uzastopni poraz koji mu je nanio Milwaukee (102:105). Najviše poena je upisao Kyrie Irving (27) èemu je dodao 7 asistencija. Odlièan je bio i Anderson Varejao upisavši double-double s 20 poena i 17 skokova. Clippersima neæe nastupiti Grant Hill i Chauncey Billups, a Cavaliersi su kompletni.

Prednost dajemo domaæoj ekipi zbog veæe kvalitete.

Latest Posts

NE PROPUSTITE