Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Van Gundy stao u obranu Dwighta Howarda

Prije tri dana Dwight Howard postao je prvi igraè kojega je NBA liga suspendirala zbog njegovih preèestih tehnièkih prekršaja. Kažnjen je sa jednom utakmicom neigranja.

U vezi sluèaja juèer naveèer oglasio se je i Stan Van Gundy, trener Orlando Magica koji je stao u obranu svoga igraèa. Van Gundy tvrdi da je Howard ove sezone obuzdao svoje ponašanje na utakmicama. Iznio je i podatak da je Howard sveukupno ove sezone bio fauliran 593 puta, a da nijedan od tih prekršaja nije proglašen neprimjerenim.

Upitan dali smatra da bi se njegov klub mogao žaliti Ligi zbog prevelikog broja prekršaja prema Howardu, Van Gundy odgovara da vanjski utjecaj klubova nema preveliku težinu u donošenju takvih odluka.

Ovo je sustav Davida Sterna. Takav sustav imamo… Ja sigurno ne mogu izraziti svoje mišljenje jer David Stern, kao i mnogi svjetski voðe za koje znamo, uopæe ne tolerira mišljenja drugih ljudi, slobodu govora niti išta slièno. Znaèi, nemam dopuštenje da izrazim svoje mišljenje. Sve je na njemu. On odluèuje o svemu i sviða mu se taj sistem“ izjavio je Van Gundy.

Howard je suspenziju odradio juèer naveèer protiv Portlanda, nakon što je zaradio 16 tehnièkih pogrešaka kroz cijelu sezonu. Posljednja u nizu suðena mu je protiv Chicaga u petak. Za svake sljedeæe dvije tehnièke koje zaradi morati æe pauzirati jednu utakmicu i tako do kraja sezone.

Mislim da se je smirio. Dobio je dvije tehnièke u zadnjih mjesec dana i nijedna od njih nije bila za prigovaranje. Problema je imao na poèetku sezone kada je zbog toga dobivao tehnièke½ rekao je Van Gundy.

U nedjelju nakon treninga Howard je rekao da ne smije dopustiti da suðenje utjeèe na njegov stil igre.

Teško je, ali jednostavno moram pripaziti na to. Mislim da oni žele napraviti primjer od mene, ali ostati æu pozitivan i nastaviti sa stvarima koje inaèe èinim kako bih gledateljima pružio zabavu na utakmicama. To je ono što ja mogu uèiniti. Ja nisam neki zloèest momak. Nisam usijana glava zato što dobivam tehnièke, a upravo to je ono kako ljudi žele prikazati ovu situaciju“ izjavio je Dwight Howard.

Latest Posts

NE PROPUSTITE