Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

“Vatreno” na Zapadu, Rocketsi kod Grizzliesa i Clippersi kod Spursa

Večeras je 11 utakmica na rasporedu u NBA ligi. Neki dvoboji neće biti pretjerano interesantni (Magic-Wizards i Pistons-Raptors), ali bit će i dvoboja koji plijene pažnjom, a to su dvoboji Grizzliesa i Rocketsa, Spursa i Clippersa, Nuggetsa i Netsa te Blazersa i Jazzera.

Orlando Magic (18-54) – Washington Wizards (26-45) 00.00

Utakmica koju bi mogli pogledati zbog dva razloga. Jedan je ako ste navijač jednog od ova dva tima, a drugi je da gledate Johna Walla koji jednostavno igra fenomenalno. Njegovih 47 koševa protiv Memphis Grizzliesa je dokazalo kolike su njegove mogućnosti, no i mogućnosti momčadi, pošto su Memphis pobijedili 107:94. Prošlu utakmicu protiv Oklahoma City Thundera Wall je podbacio sa šutom iz igre jer je promašio 15 od 18 šuteva, no uspio je zabiti 18 koševa i podijeliti 12 asistencija. Razlog u lošoj predstavi može bit zbog toga što trener Wizardsa nije imao mogućnosti rotacije igrača pošto je imao samo 8 igrača na raspolaganju zbog ozlijeđenih igrača. Orlando također ima probleme s ozljedama, Arron Afflalo, njihov najbolji strijelac je ozlijeđen, te su ozlijeđeni Nikola Vučević, Glen Davis i Andrew Nicholson. Tobias Harris je dobio priliku da se iskaže te je zabio 29 koševa u porazu protiv Charlotte Bobcatsa nakon što su imali čak 19 koševa prednosti. Drugi najbolji kod Orlanda je bio Kyle O’Quinn s 23 koševa, 6 asistencija i 11 skokova.

Utakmica koju bi trebali pobijediti Wizardsi zbog bolje igre i trenutno boljih igrača kojih imaju na raspolaganju.

Boston Celtics (37-34) – Atlanta Hawks (40-32) 00.30

Celticsi su imali niz od pet poraza, te bili tik do šestog, ali Jeff Green je maestralno zabio koš za pobjedu protiv Cleveland Cavaliersa za rezultat 93:92, dvije sekunde prije kraja i zaustavio taj niz. Green odlično iskorištava minute koje su mu dodijeljene pošto nema ozlijeđenog Kevin Garnetta te je završio utakmicu protiv Clevelanda s 21 košem. U sedam puta koliko je igrao kao starter, on bilježi 21 koševa s 52% šuta iz igre te 12 od 23 koša za tri poena. Boston je gubio čak 14 koševa razlike u četvrtoj četvrtini i uspio pobijediti. Paul Pierce je dodao 19 koševa i uzeo 10 skokova te je Brandon Bass pospremio 22 koša. Atlanta Hawksi su pobjedom nad Toronto Raptorsima praktički osigurali playoff u koji ulaze po šesti uzastopni put. Hawksi trenutno drže šesto mjesto Istočne Konferencije te su odmah ispod njih Boston Celticsi. Al Horford je u utakmici protiv Raptorsa bio najbolji s 26 koševa i 12 skokova te drugi najbolji je bio Jeff Teague s 24 koševa i 13 asistencija. Hawksi i Celticsi su igrali već tri puta ove sezone te su prvu utakmicu pobijedili Celticsi, preostale dvije utakmice su bile vrlo tijesne te su jednu pobijedili Hawksi u duplim produžetcima nakon što su se vratili sa skoro 30 koševa razlike a drugi put su isto bili produžetci, ali ovog puta su Celticsi odnijeli pobjedu. Horford u zadnje dvije utakmice s Bostonom je zabio 46 koševa i uzeo 26 skokova, Paul Pierce zabija 26,5 koševa a Jeff Teague 22 koševa s 55% šuta iz igre.

Atlanta je izgubila 15 od 17 utakmica u Bostonu, te će to sigurno imati utjecaj na ovu utakmicu. Očekujemo zanimljivu utakmicu do samoga kraja te mislimo da će Boston uzeti ovu pobjedu.

New York Knicks (44-26) – Charlotte Bobcats (17-54) 00.30

Trenutno Knicksi imaju najduži niz pobjeda u ligi sa šest uzastopnih trijumfa nakon što je Miami Heat prosuo niz od 27 pobjeda protiv Chicago Bullsa. Knicksi dočekuju Charlotte u Madison Square Gardenu za njihovu sedmu pobjedu i da preuzmu drugo mjesto Istočne konferencije koje su držali cijelu sezonu.  Zadnju utakmicu protiv Bobcatsa je zaključao J.R. Smith košem za pobjedu 4 sekunde prije kraja za rezultat 100:98. Knicksi u ovoj pobjedničkoj seriji zabijaju 102,2 poena za razliku od njihove serije od 4 poraza gdje su zabijali samo 81,8 koš. Zadnja im je utakmica bila protiv Memphis Grizzliesa u kojoj su Iman Shumpert sa 16 koševa,  J.R. Smith s 35 koševa i naravno Carmelo Anthony s 22 koša bili vodeći strijelci. Smith u ovom nizu pobjeda zabija 24,7 koševa po utakmici. Bobcatsi međutim igraju vrlo loše te imaju omjer u gostima 6-29. Zadnje su pobijedili Orlando Magic 114:108, a najbolji su bili Kemba Walker i Gerald Henderson koji su zabili 34 koševa.

Očekujemo pobjedu Knicksa na domaćem terenu gdje su pobijedili u 10 od posljednjih 14 utakmica, jednostavno slabi Bobcatsi ne mogu ugroziti ovako raspoložene Knickse.

Detroit Pistons (24-48) – Toronto Raptors (26-45) 00.30

Pistonsi su i matematički izgubili sve šanse za playoff. Prije pet dana Pistonsi su prekinuli negativan niz od deset uzastopnih poraza, pobijedili su Bobcatse, ali su potom opet izgubili kod kuće od Minnesote 82:105. Teško je iz te utakmice izdvojiti bilo koga ali spomenimo da je Jose Calderon postigao 14 poena, Greg Monroe 11 poena i tome je pridodao 12 skokova. Pistonsi su u spomenutoj utakmici šutirali tek 40% iz igre, dok su Timberwolvesima dopustili 53 % realizacije. Ni Toronto ne briljira. Nanizali su pet uzastopnih poraza, a i oni su baš kao i Pistonsi posljednji put pobijedili Charlotte Bobcatse, a to se dogodilo prije trinaest dana. Raptorsi su posljednju utakmicu izgubili na svom parketu, bolja je bila Atlanta 88:107. Istaknuo se Jonas Valanciunas s 19 poena i Rudy Gay s 15 poena i 12 skokova. Spomenimo i da su još trojica igrača Toronta bili dvoznamenkasti u utakmici protiv Atlante. Detroit i Toronto igrali su ove sezone dva puta, i obje ekipe su po jednom slavile na svom parketu. U obje utakmice se istaknuo Greg Monroe ubacivši Torontu 19 i 35 poena.

Iako se obje ekipe u lošoj seriji prednost ćemo zbog domaćeg terena dati Pistonsima.

Cleveland Cavaliers (22-48) – Philadelphia 76ers (28-43) 00.30

Cavsi su posljednji put ostvarili pobjedu prije više od dva tjedan, točnije prije šesnaest dana, a bili su bolji od Utaha na svom parketu. Od te utakmice Cleveland je u lošem nizu i imaju šest uzastopnih poraza. Posljednju utakmicu su izgubili od Bostona, i to u zadnjim sekundama, kada je Jeff Green pogodio sa zvukom sirene za pobjedu Bostona. Cavaliersi su se dobro držali u toj utakmici, imali prednost na početku četvrte četvrtine ali su na kraju Celticsi odnijeli pobjedu. Kod Cavsa su se istaknuli šuter Wayne Ellington s 16 poena, te C.J. Miles i Marreese Speights s 13 poena. Philadelphia u svojih zadnjih šest utakmica ima tri poraza i isto toliko pobjeda. Prije dva dana su u svojoj dvorani pobijedili Milwaukee Buckse 100:92. Bila je to odlična timska predstava jer je čak šest igrača na kraju utakmice upisalo dvoznamenkasti broj poena. Najefikasniji među njima bili su Jrue Holiday i Damien Wilkins s 18 poena, a odličan je bio i Spencer Hawes s 15 poena i 17 skokova. Philadelphia je tradicionalno neugodan protivnik Cavaliersima. Iako su Cavaliersi slavili u posljednjem dvoboju ove sezone, Philadelphia je prije tog poraza upisala sedam uzastopnih pobjeda.

Očekujemo neizvjesnu utakmicu u kojoj će kao pobjednik ipak izaći Philadelphia.

Memphis Grizzlies (47-24) – Houston Rockets (39-32) 01.00

Memphis i Houston igrali su ove sezone dva puta. U prvom susretu u Memphisu slavio je domaćin 93:85, a u drugoj utakmici u Houstonu slavili su Rocketsi 121:96. Memphis je osigurao playoff i nalaze se na petom mjestu Zapadne konferencije, ali obrana bez trenutno ne funkcionira najbolje. Izgubili su posljednje dvije utakmice u gostima od Washingtona i New Yorka, a u posljednje tri utakmice prosječno su dopustili 107 poena svojim protivnicima. U porazu od New Yorka 108:101 istaknuli se Mike Conley s 26 poena, Jerryd Bayless s 24 i Tony Allen s 18 poena i 10 skokova. Rocketsi su trenutno na sedmoj poziciji Zapadne konferencije i nisu još osigurali doigravanje, ali možemo reći da su u dobroj formi budući da su u zadnjih sedam utakmica pobijedili u njih pet. Poraženi su u zadnjoj utakmici protiv Indiane, na svom parketu, 91:100. Najbolji su bili James Harden s 22 poena i igrač s klupe Greg Smith koji je postigao 18 poena i uhvatio 19 skokova. U posljednjih pet susreta ovih ekipa, četiri puta je slavio Houston.

Očekujemo da Memphis prekine seriju od dva uzastopna poraza i pobijedi u ovoj utakmici Houston koji ipak najbolje partije pruža na svom parketu.

New Orleans Hornets (25-47) – Miami Heat (56-15) 01.00

Niz Miami Heata od 27 pobjeda prekinut je u Chicagu, te su ostali kratki za šest pobjeda u odnosu na rekord Lakersa iz 1971/72 sezone. Izgubili su utakmicu ponajviše zbog manjka borbenosti, želje i agresivnosti u igri jer im je glavna trojka odigrala jako dobro. LeBron James je završio utakmicu s 32 poena, 7 skokova i 4 blokade, Chris Bosh s 21 poenom i 4 blokade, te Dwyane Wade s 18 poena i 7 skokova. Hornetsi su također doživjeli poraz u posljednjoj utakmici. Igrali su protiv Clippersa na domaćem parketu gdje su pružili odličan otpor sve do zadnje četvrtine u kojoj su se raspali. Zabili su samo 14 poena u odnosu na 26 Clippersa, te su poraženi 105:91. Najbolji strijelac bio je Eric Gordon s 24 poena, a solidan je bio rookie Anthony Davis s 19 poena i 9 skokova. Ove sezone su odigrali jedan međusobni susret u kojem je ekipa Heata slavila 106:90 pred svojim navijačima. Odlični su bili James s 24 poena i 7 asistencija, te Wade s 26 poena. U redovima Hornetsa su solidno odigrali Ryan Anderson s 24 poena i Robin Lopez s 20 poena. Zanimljivo da je ekipa Heat u svojoj povijesti dva puta bila prvi nositelj u doigravanju (sezone 1998/99 i 2004/05) i oba puta nisu uspjeli otići do naslova.

Veliku prednost dajemo ekipi Heata koja će pokušati isprati gorak okus od zadnjeg poraza u Chicagu.

Minnesota Timberwolves (25-45) – Oklahoma City Thunder (53-19) 01.00

Thunderi su trenutno ekipa koja ima najefikasniji napad, točnije zabijaju najviše poena u ligi, te se bore sa Spursima za prvo mjestu na zapadnoj konferenciji. Igraju u solidnoj formi i ostvarili su tri uzastopne pobjede protiv ekipa koje su na manje od 50% pobjeda ove sezone. U zadnjoj utakmici su pobijedili 103:80 ekipu Wizardsa u Chesapeake Energy Areni. Utakmicu su riješili bez problema jer su na ulazu u zadnju četvrtinu imali prednost od 17 poena, a klupa je odradila odličan posao i glavni igrači su dobili produženi odmor. Kevin Durant je za 31 minutu ubilježio 20 poena, 6 skokova i 6 asistencija, Russell Westbrook je pridodao 21 poen, a s klupe je Kevin Martin zabio 18 poena. Timberwolvesi su u prošloj utakmici protiv Lakersa igrali jako dobro, no na njihovu žalost poraženi su 120:117. Utakmicu je obilježila pogreška suca koji nije svirao faul na Rickyju Rubiju u zadnjoj sekundi utakmice pri njegovom pokušaju za tri poena. U ekipi Timberwolvesa je osam igrača zabilo dvoznamenkasti broj poena, a najbolji su bili Nikola Peković s 19 poena i 16 skokova, te Dante Cunningham s 18 poena. U ovoj sezoni su se sastali tri puta, a omjer je 2-1 za Thundere. Durant i Westbrook vole igrati protiv Timberwolvesa jer bilježe odlične brojke. Durant je u prethodne četiri utakmice u Minnesoti na prosjeku od 39 poena uz 56,8% šuta, dok je Westbrook u prošlih pet susreta na prosjeku od 34 poena, a ekipa Thundera je u zadnjih 11 susreta protiv Timberwolvesa na prosjeku od 115,2 poena po utakmici i ostvarili su 15 pobjeda u zadnjih 16 međusobnih susreta.

Prednost stoga dajemo ekipi Thundera.

San Antonio Spurs (54-17) – Los Angeles Clippers (49-23) 01.30

Spursi su 14 sezonu za redom ostvarili 50 i više pobjeda, dok će Clippersi prvi put nakon deset godina ostvariti back-to-back ulazak u doigravanje. Clippersi su u posljednjoj utakmici ostvarili pobjedu 105:91 na gostovanju kod Hornetsa. Najbolji strijelac bio je Blake Griffin s 19 poena, a dobro je odigrao Chris Paul sa 16 poena i 9 asistencija. Spursi su u prošlih 29 utakmica na domaćem terenu ostvarili 27 pobjeda. Zadnju utakmicu su pobijedili 100:99 Nuggetse pred svojom publikom. Odlični su bili Tim Duncan s 23 poena, 14 skokova i 5 blokada, Tony Parker s 20 poena i 11 asistencija, te Danny Green s 20 poena i šutom za tri 6/8. Do sada su odigrali tri susreta ove sezone, a Clippersi su ostvarili dvije pobjede. U prošloj utakmici briljirao je Parker s 31 poenom i 7 asistencija za samo 28 minuta jer su Spursi utakmicu riješili prije posljednje četvrtine u koju su ušli s plusom od 28 poena. Odlično u zadnjih pet domaćih utakmica igra Duncan jer bilježi 25 poena, 14,8 skokova i 3,4 blokade u prosjeku.

Prednost dajemo Spursima zbog odlične igre na domaćem parketu gdje su na omjer 31-4.

Denver Nuggets (49-24) – Brooklyn Nets (42-29) 02.00

Ekipa Netsa je udaljena jednu pobjedu od rekorda franšize, a u prethodnih pet gostovanja su ostvarili četiri pobjede, te su trenutno na dvije uzastopne pobjede. U prošloj utakmici su pobijedili 111:93 Blazerse u Rose Gardenu. Fenomenalno su odigrali visoki dvojac Reggie Evans s 22 poena s čim je izjednačio rekord karijere i 26 skokova što mu je novi rekord karijere, te Brook Lopez s 28 poena. Nuggetsi su na 17 uzastopnih pobjeda na domaćem terenu i ukupnom omjeru 32-3, a imaju niz od pet uzastopnih pobjeda nad Netsima u Pepsi Centru s prosječnom razlikom od 13,2 poena. Trenutno su u nizu od dva poraza, a zadnji su doživjeli na gostovanju kod Spursa rezultatom 100:99. Imali su lijepu šansu za pobjedu, ali Andre Miller (14 poena) nije uspio realizirati posljednji napad. Najbolji igrač i strijelac ekipe bio je JaVale McGee s 21 poenom i 11 skokova. Ove godine su odigrali jedan međusobni susret u kojem je pobijedila ekipa Netsa pred svojim navijačima rezultatom 119:108. Odlični su bili Lopez s 23 poena i 8 skokova, C.J. Watson s 25 poena, te Deron Williams s 26 poena i 9 asistencija. Kod Nuggetsa je najbolji io Ty Lawson s 26 poena i 9 asistencija.

Prednost ćemo dati Nuggetsima zbog domaćeg parketa i njihove run&gun igre.

Portland Trail Blazers (33-38) – Utah Jazz (36-36) 03.00

Ekipa Jazz je napokon pobijedila u back-to-back utakmicama koje su igrali EnergySolutions Areni. U zadnjem susretu su pobijedili 103:88 ekipu Sunsa. Fenomenalni su bili Al Jefferson s 25 poena i 9 skokova, te Gordon Hayward s 25 poena, 5 skokova i 6 asistencija. Blazersi polako gube bitku za posljednje osmo mjesto koje vodi u doigravanje jer su poraženi u zadnje dvije utakmice. U prošlom susretu su poraženi 111:93 na gostovanju kod Netsa. Jedini igrač Blazersa koji je bio na razini je LaMarcus Aldridge s 24 poena. Ove sezone su odigrali dva međusobna susreta u kojem su obje ekipe ostvarile po jednu pobjedu. Najbolji kod Blazersa bio je Damian Lillard s ukupno 49 poena i 13 asistencija, te Aldridge s ukupno 34 poena i 21 skokom. U redovima Jazza su najbolji bili Jefferson s prosjekom od 16,5 poena i 8 skokova, Paul Millsap s prosjekom od 16,5 poena, te Randy Foye s 18,5 poena.

Prednost ćemo dati ekipi Jazza koja redovno odlično igra pred svojim navijačima i ove sezone su na omjeru 26-9.

Latest Posts

NE PROPUSTITE