Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Važan dvoboj Mavsa i Jazzera, Spursi gostuju kod Rocketsa

Nedjeljni NBA program nudi 8 utakmica, ali samo jedna će se odigrati u popodnevnom terminu. To je susret Bucksa i Hawksa, a nakon njih će na parket košarkaši Miamija koji protiv Bobcatsa traže nastavak niza pobjeda. Od ostalih utakmica dana svakako će biti zanimljivo između Houstona i Spursa, kao i između Mavericksa i Jazza.

Milwaukee Bucks (34-34) – Atlanta Hawks (38-31) 20.00

Trener Hawksa Larry Drew želi od svoje ekipe vidjeti bolju obranu, a susret protiv Bucksa koji su izvan šuterske forme bi im mogao pomoći u tome. Hawksi igraju u promjenjivom ritmu i ostvarili su omjer 5-5 u prethodnih deset utakmica. Posljednji susret su igrali pred svojom publikom u kojem su poraženi 104:93 od Blazersa. Odlično su igrali sve do zadnje četvrtine kada su potpuno pali i izgubili 31:17. Solidno su odigrali Jeff Teague s 21 poenom i 7 asistencija, Josh Smith s 24 poena i 10 skokova, te Al Horford s 15 poena, 17 skokova i 5 asistencija. Bucksi su trenutno u negativnom nizu od dva poraza, a posljednji susret su izgubili 102:78 na gostovanju kod Pacersa. Nevjerojatno loše su igrali Brandon Jennings s realizacijom 1/15 i J.J. Redick s 1/11 šutom. Jedini koji je pružio solidnu partiju bio je Monta Ellis s 22 poena i 6 asistencija. U sezoni su odigrali dva međusobna susreta u kojima je pobijedila ekipa Hawksa. Najsvježije dojmove imamo iz prošle utakmice koja je igrana prije četiri dana. Za Hawkse su fenomenalno odigrali njihov najbolji trojac s double-double učincima. Teague je završio susret s 27 poena i 11 asistencija, Horford s 26 poena i 15 skokova, te Smith s 12 poena, 16 skokova i 6 asistencija. U redovima Bucksa dobri su bili Redick s 18 poena, Jennings s 21 poenom, te Larry Sanders s 19 poena i 14 skokova. Bucksi bi večeras mogli bit bez Ersana Ilyasove i Luc Richard Mbah a Moutea. Hawksi su ostvarili četiri pobjede u prethodnih šest gostovanja u Milwaukeeju.

Mislimo da će biti odlična i neizvjesna utakmica, a malu prednost ćemo dati domaćinima.

Miami Heat (54-14) – Charlotte Bobcats (16-53) 23.00

Ekipa Heata je nastavila s pobjedničkom serijom i sada su na 25 pobjeda u nizu. Posljednjih susret su igrali pred svojom publikom i pobijedili su 103:89 ekipu Pistonsa. Najbolji igrač Heata u susretu bio je LeBron James s 29 poena, 8 skokova i 8 asistencija. Bobcatsi su nakon niza od dvije pobjede u sinoćnjem susretu doživjeli poraz 92:91 od Detroit Pistonsa na domaćem terenu. U njihovim redovima solidno je odigrao Kemba Walker s 25 poena, dok su ostali igrači bili ispod svoje uobičajene razine. Ovo će im biti treći međusobni dvoboj u sezoni, a u prethodna dva je slavila ekipa Heata. Heat je ostvario deset uzastopnih pobjeda protiv Bobcatsa. Zadnji njihov međusobni dvoboj obilježio je James s 31 poenom uz šut 13/14.

Sve osim pobjede Heata bilo bi veliko iznenađenje.

Houston Rockets (38-31) – San Antonio Spurs (53-16) 00.00

Spursi igraju odlično i ostvarili su četiri uzastopne pobjede. Zadnju utakmicu su igrali sinoć na domaćem terenu protiv Jazza, te su pobijedili 104:97. Odlično su odigrali Tim Duncan s 19 poena, 16 skokova i 5 asistencija, Kawhi Leonard s 21 poenom i 8 skokova, te povratnik Tony Parker s 22 poena. Rocketsi su s druge strane na nizu od dvije pobjede, a imaju i sedam pobjeda iz prethodnih deset utakmica. Sinoć su “razbili” ekipu Cavaliersa 116:78 u Toyota Centru. Kompletna ekipa je odigrala fenomenalno i imali su sedam igrača s dvoznamenkastim brojem poena, a najbolji je bio James Harden s 20 poena. Ovo će im biti četvrti i posljednji međusobni susret sezone, a do sada su Spursi pobijedili u prošla tri dvoboja. Utakmice su završavale s velikim brojem poena i run&gun igrom s obje strane.

Malu prednost ćemo dati Spursima, a očekujemo zanimljiv susret s puno lijepih poteza.

Oklahoma City Thunder (51-19) – Portland Trail Blazers (33-36) 00.00

Oklahoma pokušava do kraja sezone preuzeti prvo mjesto Zapada od Spursa, ali teško da će im to poći za rukom. Imaju problema kada igraju protiv jakih ekipa poput Denvera i Memphisa, od kojih su upisali poraze. Pobjedama su se vratili u utakmici protiv Orlanda, kada su slavili rezultatom 97:89. Kao i cijele sezone, najbolji su bili Kevin Durant i Russell Westbrook. Durant je ubacio 25 poena uz 8 skokova, dok je Westbrook zabio 19 koševa i podijelio 9 asistencija. Blazersi igraju slabo na gostujućim parketima, no u borbi za doigravanjem daju sve od sebe te uspijevaju slaviti i izvan svoje dvorane. Tako je bilo u prošloj utakmici, kada su svladali Atlantu sa 104:93. Kod njih uvijek drugi igrač iskoči, a to je ovoga puta bio Wesley Matthews s 28 poena, a standardno dobar bio je Damian Lillard s 22 poena i 4 asistencije. Bit će ovo veliki izazov za njih i eventualna pobjeda bi im dala veliki poticaj za nastavak borbe za doigravanjem.

Očekujemo neizvjesnu utakmicu te na kraju pobjedu domaće ekipe, Oklahome.

Minnesota Timberwolves (24-43) – Chicago Bulls (37-31) 00.00

Košarkaši Timberwolvesa su prije dva dana igrali protiv Phoenix Sunsa te su pokazali svu raskoš svog talenta kojeg posjeduju. Muče iz ozljede cijele sezone te zapravo nitko ne zna koliko su oni u stanju za napraviti. Sunse su razbili rezultatom 117:86, a sedmorica igrača su postigla dvoznamenkast broj poena. Najviše je ubacio Andrei Kirilenko, 20 poena, dok je 18 dodao Dante Cunningham. Ne trebamo posebno ni spominjati da je statističke stupce dobrano napunio Ricky Rubio, koji je ostvario učinak od 12 poena, 8 asistencija, 6 skokova i 5 ukradenih lopti. Bullsi igraju promjenjivo u posljednje vrijeme te su izgubili od Kingsa s 42 razlike, ali su nakon toga svladali Warriorse i Indianu, što pokazuje veliku nekonstantnost u igri. Pacerse su svladali rezultatom 87:84, a najbolji je s 20 poena i 7 skokova bio Luol Deng. Dobru partiju pružio je i Carlos Boozer s 18 poena i 10 skokova. U toj utakmici nije igrao Joakim Noah zbog ozljede stopala, a vrlo vjerojatno ga neće biti ni večeras.

Bullsi imaju velikih problema s ozljedama, ali isto se može reći i za Minnesotu. Mogla bi ovo biti neizvjesna utakmica, a prednost dajemo Minnesoti.

Dallas Mavericks (33-36) – Utah Jazz (34-35) 00.30

Zanimljiv dvoboj koji odlučuje tko će zauzeti 9. mjesto Zapadne konferencije i približiti se zadnjem mjestu playoffa koje trenutno drže Los Angeles Lakersi. Ako Dallas pobijedi izjednačit će se na 9. mjestu s Jazzerima, a Utah ima problema te su izgubili posljednjih 11 od 14 utakmica. Mavericksi su izgubili 2 puta protiv Jazzera u ovoj sezoni, ali je Dallas kod kuće slavio 4 uzastopna puta a slavili su također 18 od 20 susreta. Utah je izgubio posljednju utakmicu kod San Antonio Spursa u produžetcima 104:97 te zamalo i pobijedio nakon dugo vremena, za razliku od Dallasa koji su kod kuće pobijedili Boston Celticse 104:94 bez ikakvog problema. Al Jefferson je bio najbolji kod Jazza u toj utakmici sa Spursima te zabio 18 koševa i uzeo 18 skokova za treći double-double za redom. Mo Williams je također donio svoj doprinos s 8 asistencija i 23 koša ali to nije bilo dovoljno da svladaju momčad San Antonija. Kod Dallasa najbolji u prošloj utakmici su bili Vince Carter s 19 koševa i naravno Dirk Nowitzki s 22 koša i 7 skokova. Nowitzki u posljednjim utakmica protiv Jazza kod kuće u Dallasu prosječno bilježi 33 koša i 8 skokova te posljednja dva puta kod kuće u ožujku 2012 i travnju 2012 je Nowitzki zabio 40 koševa oba puta.

Ovo je bitna utakmica za obje momčadi jer odlučuje o potencijalnom kandidatu za playoff mjesto te zbog bolje forme Dallasa i lošijeg nastupa u gostima Utaha, Dallas bi ovu utakmicu trebao pobijediti.

Sacramento Kings (25-45) – Philadelphia 76ers (26-42) 02.00

Za obje momčadi playoff je nedostižan, za Sixerse ovo će biti drugi put u povijesti da neće u playoff, prošli put je to bilo 2008 godine. Što se tiče Kingsa ovo će biti sedma uzastopna sezona da će propustiti playoff. U posljednjih 10 utakmica Kingsi su dobili 5 i izgubili 5, definitivno igraju bolje i pronašli su svoj ritam u napadu. Statistike se poboljšavaju u svim pogledima te nakon All-Star pauze jer Kingsi zabijaju 109 koševa prosječno s 40% šuta za tri poena.  Pobijedili su 4 od 5 utakmica kod kuće i protiv Sixersa traže svoju petu. Isaiah Thomas i Marcus Thornton su najzaslužniji za napad i vrlo su produktivni. Thomas zabija 17,2 koševa s 46% šuta iz igre te 42% za tri poena, i to sve nakon All-Star pauze. Isto tako i Thornton koji nakon pauze zabija 16,7 koševa s 44% šuta za razliku od prvih 50 utakmica gdje je bilježio 11 koševa s 30% šuta. Philadelphia jednostavno ne može naći svoj ritam, utakmice koje bi trebali dobiti ne mogu realizirati, te izgube, a protiv jakih momčadi se trude maksimalno ali nisu dovoljno kvalitetni da zaključaju utakmicu u posljednjoj četvrtini. Sixersi su izgubili 20 utakmica u nizu u gostima, no na papiru su Sixersi dobili Kingse 7 od 8 puta i to 4 puta u nizu u Sacramentu te možda tu pronađu tračak nade. Jrue Holiday je kao i obično glavna karika Sixersa no razočarao je sa samo dva poena protiv Clippersa, a odmah sljedeću utakmicu protiv Denvera se vratio na staro i zabio 18 koševa i izjednačio career-high s 15 asistencija. Sixersi su imali Denver u šaci do kraja utakmice te 10 sekundi do kraja vodili 5 razlike i uspjeli izgubiti nakon što je Evan Turner promašio oba slobodna bacanja.

Bit će to zanimljiva utakmica u svakom slučaju, 76ersi će sigurno dati sve od sebe jer oni mogu biti vrlo dobri kada to žele, no po statistici Kingsi definitivno bolje igraju te mislimo da će Kingsi odnijeti ovu pobjedu.

Phoenix Suns (23-47) – Brooklyn Nets (40-29) 02.00

Netsi, nakon izgubljene utakmice protiv Los Angeles Clippersa, pokušat će večeras pobijediti zadnju momčad Zapadne konferencije Phoenix Sunse koji su izgubili u posljednjih 10 utakmica, 8 puta. Netsi su odigrali odličnu utakmicu protiv Clippersa ali nisu dobro zaključali utakmicu te su izgubili u posljednjim sekundama utakmice. U 10 gostujućih utakmica Brooklyn je izgubio samo 3 puta, te igraju vrlo dobro u posljednje vrijeme. Sunsi su u posljednjoj utakmici protiv Minnesota Timberwolvesa izgubili 117:86, te su dopustili skoro 70 koševa do prvog poluvremena. Sunsi su igrali bez Marcina Gortata, Jermainea O’Neala i Jareda Dudleya. Luis Scola je za Phoenix odigrao najbolje sa 17 koševa i 12 skokova a drugi najbolji je bio Goran Dragić sa samo 13 koševa ali je imao 10 asistencija. Najbolji kod Netsa su bili Deron Williams koji je zabio 18 koševa i podijelio 9 asistencija te Brook Lopez isto s 18 koševa te par asistencija i skokova. Brooklyn je posljednji put protiv Phoenixa pobijedio 99:79 u kojoj je Joe Johnson zabio najviše koševa ali su još petorica igrača imala dvocifren broj koševa.

Utakmica u kojoj ne bi trebalo biti iznenađenja te bi Netsi lagano trebali pobijediti u ovom dvoboju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE