Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Važna pobjeda Jazzera, fantastična utakmica Spencera Hawesa

U noći sa subote na nedjelju odigrano je šest utakmica u NBA ligi, a velikih spektakla i nije bilo, no vidjeli smo nekoliko iznenađujućih poraza, prvenstveno onaj Indiane od Sixersa.

Iako i dalje San Antonio Spursi igraju bez Tonyja Parkera, ovom prilikom nisu doživjeli štetu, već su na domaćem parketu pobijedili Cleveland 119:113, koji je jedanko okrnjen jer igra bez najboljeg igrača Kyrieja Irvinga. Pet minuta prije kraja još su Cavsi vodili 103:102, ali u završnici su domaći košarkaši napravili prednost i na kraju elegantno slavili.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Martell Webster (34)
  • Asistencije: Jrue Holiday (12)
  • Skokovi: Spencer Hawes (16)
  • Ukradene lopte: Thaddeus Young (4)
  • Blokade: Spencer Hawes (7)

Tim Duncan i dalje igra na visokoj razini, a Cleveland je pokopao s 30 poena, 12 skokova, četiri asistencije i pet blokada. Još je jednu dobru utakmicu u dresu San Antonija odradio polivalentni Kawhi Leonard koji je ubacio 24 poena i imao 13 skokova.

Boston se malo po malo diže na ljestvici Istočne konferencije, pa mu više niti četvrta pozicija nije toliko daleko. U subotu navečer je rutinski Boston na domaćem parketu pobijedio Charlotte 105:88, no to je ipak vijest jer je nedavno Charlotte, najslabija momčad s tek 14 pobjeda, pobijedila Celticse pred svojim navijačima sa 100:74.

Racionalno je trener Bostona Doc Rivers podijelio minutažu svojim igračima. Nikoga nije iscrpio u ovom laganom ogledu, a najbolje je minute iskoristio onaj koji već tjednima igra u staroj sjajnoj formi. Paul Pierce je ogled završio sa 14 poena, šest skokova i osam asistencija.

U derbiju večeri Utah je na domaćem parketu svladala Memphis 90:84 i tako nastavila borbu za doigravanjem. Memphis je platio cijenu teškog rasporeda ovih dana, jer mu je ovo bila četvrta utakmica u samo pet dana. Gordon Hayward je vodio džezere do slavlja ubacivši 17 poena, te upisavši još osam skokova i tri dodavanja. Hayward je uz to pogodio vrlo važnu tricu u samoj završnici.

Istu borbu vodi Portland koji je vrlo lako pobijedio Detroit 112:101. Slomio je Portland suparnika pod koševima, a dominirali su LaMarcus Aldridge s 31 poenom i 12 skokova, te J.J. Hickson s 18 poena i 15 skokova.

Indiana je upisala drugi poraz zaredom, ovaj put kod Philadelphije 98:91. Odličnu je večer imao Jrue Holiday s 27 poena, šest skokova i 12 asistencija, dok je Spencer Hawes ostvario učinak kakav se dugo nije vidio na NBA parketima, od vremena Hakeema Olajuwona – 18 poena, 16 skokova, 8 asistencija i 7 blokada.

Latest Posts

NE PROPUSTITE