Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Važna pobjeda Pacersa, Celticsi i Clippersi osigurali svoje pozicije

Završena je i pretposljednja večer NBA regularne sezone. Pacersi su stigli do važne pobjede, a playoff klupko se nastavlja odmotavati i neke pozicije su već definirane.

Sedmu poziciju u doigravanju osigurali su Boston Celticsi pobjedom u TD Gardenu, rezultat je bio 95:93, a pobjednički koš postigao je Jae Crowder jako teškim šutom iz desnog kornera na sekundu do kraja utakmice. Kod Bostona najbolji su bili Evan Turner i Avery Bradley sa 14 koševa, dok je goste iz Kanade predvodili Lou Williams i Kyle Lowry sa 16 poena.

Nakon velike borbe i dva produžetka Pacersi su na svom parketu uspjeli pobijediti Washington i tako doći na korak do osiguravanja osme pozicije koja vodi u doigravanje. Do pobjede su ih predvodili C.J. Miles s 25 poena i George Hill koji je bio na granici triple-doublea, a imao je učinak od 24 koša, 9 skokova i 10 asistencija. Wizardsima je ovo četvrti poraz od Pacersa ove sezone, a iako nisu imali šanse ni za popravljati svoju playoff poziciju kao ni pogoršati je, njihov „genijalni“ trener Randy Wittman ipak je Johnu Wallu, Bradleyju Bealu i Marcinu Gortatu dao više od 40 minuta. Sinoć su najbolji bili Beal i Gortat, obojica s 19 poena, dok je Wall imao 16 i pridodao tome 11 asistencija. Pacersi tako sada ovise isključivo o sebi. Večeras na repertoaru imaju Memphis u gostima i ako pobijede sigurni su osmi, ako izgube a Brooklyn pobijedi Orlando Netsi su ti koji će u playoff.

U završnoj utakmici večeri Clippersi su lagano slomili otpor Sunsa koji se više ne bore za ništa. Već na poluvremenu bilo je 27 razlike, a na kraju je rezultat bio 112:101. Blake Griffin i Chris Paul postigli su 20, odnosno 22 koša za Clipperse koji su imali sedmoricu igrača dvocifrenih u rubrici poena. Imali su i Sunsi šestoricu, a najviše poena zabili su Archie Goodwin 18, i P.J. Tucker 17. Clippersi su trenutno drugi na Zapadu, ali ako Spursi večeras pobijede Pelicansi oni će biti drugi ali Clippersi ne mogu biti lošiji od treće pozicije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE