Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rodman: Veæinu igraèa zanima samo novac

Novopeèeni stanovnik košarkaške Kuæe slavnih, jedan od najveæih skakaèa svih vremena Dennis Rodman, smatra da su za lockout u NBA ligi krivi vlasnici klubova, ali i da bi igraèi trebali smanjiti zahtjeve.

Obustava rada u najjaèoj košarkaškoj ligi svijeta traje od 1. srpnja, a u ponedjeljak su otkazana i prva dva tjedna sezone. Vlasnici i igraèi se i dalje ne mogu dogovoriti oko novog kolektivnog ugovora, a najviše se spore oko podjele košarkaških prihoda. Vlasnici nude igraèima podjelu 50-50, dok igraèi ne žele pristati na manje od 53 posto.

“Za lockout su krivi vlasnici klubova, ali da bi se stvar pokrenula, i igraèi bi se trebali malo odreæi i smanjiti zahtjeve”, kazao je bivši košarkaš Detroita, San Antonija, Chicaga, LA Lakersa i Dallasa.

“Veæinu igraèa uopæe nije briga za košarku. Zanima ih samo novac, a sada odjednom pozivaju na jedinstvo. Nisam na strani vlasnika, ali igraèi bi malo trebali pogledati i sebe”, dodao je Rodman koji je još bio aktivan u vrijeme posljednjeg lockouta, u sezoni 1998/99.

“Vremena su se otada promijenila. Danas imate možda samo deset klubova u ligi koji zaraðuju novac.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE