Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Večer bez derbija, jedina “prava” utakmica dvoboj Hawksa i Bullsa

I danas je velik broj utakmica na rasporedu u NBA ligi, 18 momčadi bit će akteri tijekom 9 noćašnjih susreta. Ovoga puta nema derbija i u većini dvoboja je favorit jasan, no sigurno će biti zanimljiv dvoboj na Istoku između Atlante i Chicaga, a ne bi trebao razočarati ni dvoboj na Zapadu između Blazersa i Jazzera.

Atlanta Hawks (26-19) – Chicago Bulls (28-18) 01.00

Domaćini bi ovu utakmicu trebali dočekati dosta svježi nakon što su posljednju utakmicu odigrali još u srijedu. Hawksi su tada porazili Toronto kod kuće rezultatom 93:92, uz 22 koša Ala Horforda, 20 koševa Josha Smitha, a bivši igrač Bullsa Kyle Korver je dodao 17 koševa uz 5 trica. Treba dodati da Atlanta ima omjer 14-4 kada Korver zabije 13 ili više koševa, odnosno 9-13 kada zabije manje. Hawksi su pobijedili u 4 od posljednjih 5 utakmica i večeras traže pobjedu kojom bi se još više primakli Indiani i Brooklynu u poretku Istoka. Bullsi igraju bolje nego se možda očekivalo na početku sezone i trenutno drže treću poziciji na Istoku. Večeras im neće biti lako na gostovanju u Atlanti, naročito jer im ova utakmica stiže dan nakon što su poraženi u Brooklynu. U tom je porazu za Bullse igralo samo 8 igrača, a među onima koji nisu zaigrali su bili All-Star Joakim Noah (stopalo), Carlos Boozer (tetiva) i Kirk Hinrich (desni lakat), i naravno glavna zvijezda Derrick Rose koji bi se uskoro mogao vratiti na teren. Njihov nastup je pod znakom upitnika, no trenutno stanje ne daje im razloga za optimizam po tom pitanju.

Prednost dajemo Hawksima zbog zdravstvenih problema gostiju.

New York Knicks (29-15) – Sacramento Kings (17-31) 01.30

Iako su kroz cijelu sezonu jedna od najboljih napadačkih sastava lige, Knicksi su zadnjih tjedana poradili na svojoj obrani, a rezultati su vidljivi. Pobijedili su posljednje tri utakmice, te u šest od posljednjih osam. Sinoć su porazili Milwaukee rezultatom 96:86 uz 25 koševa Carmela Anthonyja koji u sezoni ima prosjek od 29 poena. Jedan od razloga dobre igre Knicksa je i napredak u igri koju pruža Amar’e Stoudemire, koji je nakon prosjeka od 9 koševa u prvih šest utakmica došao do prosjeka od 16 koševa u zadnjih osam utakmica. Kingsi igraju loše, a i stanje je dodatno zakuhala i priča o odlasku Kingsa iz Sacramenta na kraju sezone. Ta priča je riješena i, iako nije pogodna za Sacramento, ne bi smjela utjecati na igru do kraja sezone. Ipak, Kingse tješi činjenica da su porazili Knickse pred kraj 2012. tricom Jamesa Johnsona u zadnjim trenutcima utakmice. No ipak, tada za Knickse osim Stoudemirea i Anthonyja nije igrao ni Raymond Felton. Sve u svemu, teško je očekivati da se gosti provuku u najpoznatijoj dvorani u svijetu.

Knicksi su čisti favoriti i trebali bi lagano pobijediti Kingse.

Cleveland Cavaliers (13-34) – Oklahoma City Thunder (35-11) 01.30

Nakon što su nanizali 3 pobjede, Cavsi u doživjeli poraz u svoja posljednja 2 ogleda. Prvo su u utorak izgubili od Golden Statea, a sinoć su rezultatom 117:99 izgubili od Detroita. U porazu je najbolji pojedinac Cavsa bio Tristan Thompson s 19 koševa i 9 skokova. Cavsi su najgora momčad lige po postotku puta svojih protivnika, odnosno njihovi protivnici zabijaju oko 47% šuteva protiv njih. Iako igraju kod kuće, teško se mogu suprotstaviti Oklahomi. Gosti su druga najbolja momčad lige po omjeru i iako igraju dobro u zadnje vrijeme se pojavljuje problem s njihovom zvijezdom Russellom Westbrookom. Naime, zvijezda Thundera je nakon jedne izgubljene lopte u utakmici s Memphisom ljutito izašao s terena u trenutku kada je Oklahoma imala 25 koševa prednosti. Kevin Durant je stao u obranu svog suigrača i rekao je da su emocionalne reakcije normalne u košarci, no mi smo ipak mišljenja da bi se Russell trebao moći kontrolirati. Inače, OKC je tu utakmicu pobijedio rezultatom 106:89 uz 27 koševa, 7 skokova i 6 asistencija Kevina Duranta.

Prednost dajemo Thunderu zbog daleko boljeg rostera.

Houston Rockets (25-23) – Charlotte Bobcats (11-34) 02.00

Rocketsi su 12 od 17 susreta u siječnju igrali na gostovanjima, a ukupan score im je bio 8-9. U posljednjoj utakmici su poraženi na gostovanju kod Nuggetsa rezultatom 118:110. Igrali su jako dobro do zadnje četvrtine kada su potpuno pali u obrani i primili 35 poena. Dobro su odigrali Jeremy Lin s 22 poena, James Harden s 21 poenom i 6 izgubljenih lopte, Omer Asik s 10 poena, 18 skokova i čak 7 izgubljenih lopti, te Chandler Parsons s 21 poenom. Bobcatsi su standardno u negativnoj seriji i sada imaju dva poraza u nizu. Posljednji im se dogodio na gostovanju kod Spursa rezultatom 102:78. Solidno su utakmicu odradili Kemba Walker sa 16 poena i Ramon Sessions s 20 poena. Do sada su odigrali jedan međusobni susret u kojemu je pobijedila ekipa Rocketsa na gostovanju rezultatom 100:94. Najbolji strijelac susreta je bio Walker s 35 poena i 6 trica što mu je rekord karijere. Problem je bio što su ostali njegovi suigrači bili indisponirani, a jedini koji je odigrao solidno je bio Sessions s 19 poena i 8 skokova. U redovima Rocketsa najbolji strijelac je bio Harden s 29 poena uz katastrofalan šut 5/20, no imao je odličnu realizaciju slobodnih bacanja 19/21, ovim poenima je pridodao 7 skokova i 7 asistencija. Odlično su još odigrali Marcus Morris s 21 poenom i 8 skokova, Carlos Delfino sa 16 poena, te Parsons s 14 poena, 7 skokova i 5 asistencija.

Očekujemo laganu pobjedu Rocketsa u ovom susretu zbog fenomenalnog napada i odlične igre na domaćem terenu.

Minnesota Timberwolves (17-26) – New Orleans Hornets (15-32) 02.00

Dvoboj dviju ekipa koje su u negativnoj seriji. Hornetsi su u nizu od tri uzastopna poraza, dok Timberwolvesi imaju šest uzastopnih poraza. Posljednji susret su Hornetsi igrali sinoć na gostovanju kod Nuggetsa u kojem su poraženi 113:98. Najbolji strijelac je bio Ryan Anderson s 21 poenom, a solidno su odigrali Greivis Vasquez s 13 poena i 9 asistencija, te Anthony Davis s 13 poena i 10 skokova. Imali su velikih problema s kontrolom lopte i izgubili su ih čak 22  što je rezultiralo s 32 poena Nuggetsa. Nakon silnih ozljeda u redovima Timberwolvesa sada je krenula i serija poraza. Posljednji im se dogodio u sinoćnjoj utakmici na domaćem terenu protiv Lakersa rezultatom 111:100. Loše su ušli u utakmicu i te su nakon prvog poluvremena bili u zaostatku od 15 poena, a također su loše branili obrambeni skok i Lakersi su imali 17 skokova u napadu. Na sve to se nadovezalo katastrofalno izvođenje slobodnih bacanja od 8/18 i poraz je bio zagarantiran. Istaknuli su se Alexey Shved s 18 poena i 6 asistencija, J.J. Barea s 14 poena, Nikola Peković s 14 poena i 9 skokova, te Derrick Williams s 15 poena i 9 skokova. Ovo će im biti treći međusobni susret sezone, a prva dva su igrali u New Orleans Areni gdje je svaka ekipa ostvarila po jednu pobjedu. Odlični su u tim susretima bili Peković koji je bilježio u prosjeku 24,5 poena, Andrei Kirilenko s prosjekom od 19 poena i 8 skokova, te Luke Ridnour s 17,5 poena i 7 asistencija u prosjeku. U redovima Hornetsa odlični su bili Vasquez s 16,5 poena i 14,5 asistencija u prosjeku, te Anderson s 17,5 poena i 7 skokova u prosjeku.

Mislimo da će ovo biti zanimljiv susret, a prednost dajemo ekipi Timberwolvesa zbog domaćeg terena na kojem su ostvarili 11 pobjeda iz 20 susreta.

Milwaukee Bucks (24-21) – Orlando Magic (14-32) 02.30

Bucksi imaju sreće što se nalaze na istoku jer igre koje prikazuju u posljednjih sedam dana su jako loše. Jedina svijetla točka je bila pobjeda na domaćem terenu protiv Warriorsa koju ponajviše mogu zahvaliti fantastičnom skoku u napadu s čak 22 uhvaćene lopte, a solidno su igrali utakmicu protiv Pistonsa u kojoj je glavni preokret napravio Brandon Jennings sa 16 uzastopnih poena u trećoj četvrtini. U sinoćnjoj utakmici su poraženi na gostovanju kod Knicksa rezultatom 96:86. Solidno su odigrali Ersan Ilyasova s 19 poena i 7 skokova, te s klupe Mike Dunleavy s 12 poena. Katastrofalni su bili njihov combo dvojac Ellis-Jennings koji su kombinirano šutirali 12/38 za ukupno 30 poena. Imaju sreće da im u goste dolazi ekipa Magica koja ima osam uzastopnih poraza i samo jednu pobjedu iz posljednjih deset susreta. Magic je sinoć poražen na gostovanju kod Celticsa rezultatom 97:84 u prvoj utakmici koju su igrali bez Glen Davisa kojeg neće biti do kraja sezone zbog ozljede. Solidno su odigrali J.J. Redick s 15 poena, Nikola Vučević s 14 poena i 14 skokova, te Andrew Nicholson s 14 poena i 10 skokova.

Prednost dajemo Bucksima zbog domaćeg terena.

San Antonio Spurs (37-11) – Washington Wizards (11-34) 02:30

O Spursima kao domaćinima ne treba pričati puno. Imaju tek dva poraza iz 23 utakmice odigrane na svom terenu. U sjajnoj su formi, imaju devet pobjeda u nizu. Posljednja žrtva su im bili Bobcatsi koje su pobijedili rezultatom 102:78. Tim Duncan nije nastupio pa je glavnu riječ vodio Tony Parker koji je na kraju završio s 22 poena i 7 asistencija. Dobru je utakmicu odigrao mladi Kawhi Leonard koji je upisao 18 poena i 5 skokova. Duncan je poslije utakmice pohvalio Parkera rekavši da je odličan, posebno ove sezone, te da ga on prati na terenu. Dodao je da iako ga mnogi pokušavaju zaustaviti on i dalje igra odlično. Wizardsi su davali bolje znakove života nakon što se John Wall vratio u ekipu, ali sada su upisali treći poraz u nizu. Porazili su ih Grizzliesi (85:76), a to im je bila 23. utakmica u gostima od čega imaju samo tri pobjede. Wall se izišao u drugoj četvrtini zbog ozljede, ali se vratio početkom treće četvrtine. Nakon utakmice je rekao da se bojao da ne bi pogoršao ozljedu, no vratio se u igru i pokušao pomoći svojoj ekipi. Na kraju je upisao tek 23 minute. Domaćoj ekipi su upitni nastupi Duncana, DeJuana Blaira i Matta Bonnera.

Prednost dajemo Spursima.

Portland Trail Blazers (23-23) – Utah Jazz (26-21)  04.00

Blazersi nikako da nađu pravu formulu za pobjede. Imaju tek tri pobjede iz zadnjih 11 utakmica. Sinoć su gostovali kod Utaha, svog današnjeg protivnika i izgubili su rezultatom 77:86. Realizacija im je ostala na samo 37%, no Damian Lillard je upisao 26 poena i 5 asistencija. Dobar je bio i LaMarcus Aldridge koji je upisao double-double (16 poena i 10 skokova). Kod Utaha najbolji je bio Al Jefferson s 21 poenom i 10 skokova.

Malu prednost dajemo Portlandu zbog domaćeg terena, te očekujemo izjednačenu utakmicu.

Golden State Warriors (29-17) – Phoenix Suns (16-31) 04.30

Iako imaju problema o ozljedama u zadnje vrijeme, Warriorsi i dalje pobjeđuju. Van parketa je Stephen Curry, a nakon ozljede gležnja se tek vratio Andrew Bogut koji još uvijek ne može igrati punu minutažu i preskakat će neke back-to-back utakmice. Ekipa ima tri pobjede u nizu, iako protiv ne pretjerano jakih protivnika. Zadnje slavlje stiglo je protiv Dallas Mavericksa rezultatom 100:97, a vodeću riječ imao je Klay Thompson s 27 poena, dok je fantastičan bio i David Lee s 15 poena, 20 skokova i 9 asistencija. Curry je sudjelovao na današnjem šuterskom treningu, ali još nema obavijesti o tome hoće li igrati, dok bi Bogut trebao biti na parketu. Sunsi igraju jako loše na gostujućim parketima, imaju samo 4 pobjede i 19 poraza te ne treba očekivati njihovo slavlje. I oni su svoju posljednju utakmicu igrali protiv Dallasa, ali su izgubili rezultatom 109:99. S klupe je 20 poena ubacio Shannon Brown, 19 poena, 9 asistencija i 8 skokova statistika je Gorana Dragića, ali sve je to bilo nedovoljno za slavlje.

Warriorsi su kvalitetnija momčad koja je na svome terenu veliki favorit protiv Sunsa i trebala bi ovo biti lagana utakmica za njih.

Latest Posts

NE PROPUSTITE