Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Večer derbija – Miami protiv Bostona, Thunder protiv Lakersa

Nedjeljna večer bit će ispunjena sa 7 NBA utakmica. Dvije od njih igraju se prije ponoći, a ta dvoboja bit će iznimno zanimljiva. Prvo će Miami gostovati kod Bostona, a zatim će Oklahoma u Staples Centru igrati protiv Lakersa. Od kasnijih dvoboja svakako bi trebalo ispratiti onaj između Knicksa i Hawksa.

Boston Celtics (20-23) – Miami Heat (28-12)  19.00

Veliki derbi Istočne konferencije koji će Celticsi dočekati u negativnoj atmosferi zbog šest uzastopnih poraza. Posljednji poraz im se dogodio na gostovanju kod Hawksa nakon dva produžetka, a rezultat je bio 123:111. Igrali su fenomenalno prvo poluvrijeme u kojem su u jednom trenutku imali prednost od 26 razlike, te su poluvrijeme na kraju završili s velikim plusom od 19 poena. Šok se dogodio u drugom poluvremenu kada su krenuli šuteri Hawksa od kojih je posebno inspiriran bio Kyle Korver koji je zabio 8 trica samo u drugom poluvremenu, a u drugom produžetku ih je dotukao Al Horford sa 7 poena nakon što je Kevin Garnett (24 poena i 10 skokova) napravio šesti isključujući prekršaj. U redovima Celticsa dobro su odigrali Rajon Rondo koji je opet upisao triple-double sa 16 poena, 10 skokova i 11 asistencija, Avery Bradley s 14 poen, te s klupe Jeff Green sa 17 poena i Courtney Lee sa 16 poena. Heat ima odličnu atmosferu u ekipi i niz od četiri uzastopne pobjede. Posljednju pobjedu su ostvarili na domaćem terenu protiv Pistonsa rezultatom 110:88. U utakmicu nisu ušli 100% te su im Pistonsi u prvoj četvrtini zabili 31 poen od kojih je 13 zabio Greg Monroe. Odlično su za Heat odigrali Dwyane Wade s 29 poena i 7 asistencija, LeBron James s 23 poena, 7 skokova i 7 asistencija, Chris Bosh s 14 poena, te s klupe Ray Allen s 11 poena. Ove sezone su odigrali jedan međusobni susret koji je bio izrazito efikasan, a pobjedu je na domaćem terenu odnijela ekipa Heata rezultatom 120:107. Kod Heata su odlično igrali James s 26 poena i 10 skokova, Wade s 29 poena, Bosh s 19 poena i 10 skokova, te s klupe Allen s 19 poena. U redovima Celticsa odlični su bili Rondo s 20 poena, 7 skokova i 13 asistencija, Paul Pierce s 23 poena, te s klupe Leandro Barbosa sa 16 poena.

Izrazito je teško prognozirati ovaj susret, te u ovom slučaju nećemo nikome dati prednost.

Los Angeles Lakers (18-25) – Oklahoma City Thunder (34-10)  21.30

Još jedan derbi večeri u kojem će se zanimljivo opet sastati ekipe od kojih je jedna u pozitivnoj seriji u posljednjih 10 utakmica Thunder i Lakersi koji su u negativnoj seriji u posljednjih 10 utakmica. Lakersi su pobjedom u posljednjem susretu protiv Jazza prekinuli niz od četiri uzastopna poraza, a rezultat je bio 102:84. Odlično je odigrala petorka najboljih Lakersovih igrača, a fenomenalan je bio Kobe Bryant s 14 poena, 9 skokova i 14 asistencija. Pratili su ga Dwight Howard sa 17 poena i 13 skokova, Steve Nash s 15 poena, Metta World Peace sa 17 poena, te s klupe Pau Gasol s 15 poena i 7 skokova. Thunder je u posljednjem susretu pobijedio Kingse na gostovanju rezultatom 105:95. Odlično su odigrali dva Kevina, Durant i Martin s po 24 poena, a dobro je odigrao i Russell Westbrook s 18 poena i 14 asistencija, te Serge Ibaka s 14 poena i 8 skokova. Ovo će im biti treći susret sezone, a u prethodna dva je pobijedila ekipa Thundera. Durant im je u tim utakmicama ukupno zabio 78 poena uz šut 26/44, dok je Westbrook zabio ukupno 60 poena. Kod Lakersa je Bryant ukupno zabio 63 poena, a Howard je u prvoj utakmici ubilježio 23 poena i 18 skokova.

Još jedna utakmica koju je nezahvalno prognozirati, ali po onome što smo do sada vidjeli u sezoni i njihovim međusobnim susretima malu prednost ćemo dati ekipi Thundera.

Orlando Magic (14-28) – Detroit Pistons (16-27)  00.00

Dvoboj dviju ekipa koju su u negativnoj seriji. Magic ima četiri uzastopna poraza, dok Pistonsi imaju dva. Ekipa Magica je u posljednjem susretu na domaćem terenu doživjela neugodan poraz od Raptorsa košem sa zvukom sirene čije je djelo bilo DeMar DeRozana, a  utakmica je završila rezultatom 97:95. Solidno su igrali Nikola Vučević s 19 poena i 14 skokova, Jameer Nelson s 14 poena, 7 skokova i 11 asistencija, Arron Afflalo sa 16 poena, te J.J. Redick s 14 poena. Pistonsi su u posljednjem susretu poraženi na gostovanju kod Heata rezultatom 110:88. Dobro su krenuli u utakmicu u kojoj su prvu četvrtinu dobili 31:30 uz 13 poena Greg Monroe koje je završio s 31 poenom i 12 skokova. Uz njega jedini igrač koji je zabio dvoznamenkasti broj poena je bio Will Bynum s 13. Ovo će biti četvrti i posljednji međusobni susret ovih ekipa u sezoni, a do sada je dvije pobjede ubilježila ekipa Magica. Najbolji igrač Pistonsa u tim susretima je bio Monroe s prosjekom od 19,3 poena uz 57% šuta. Kod Magica je Redick bio najuvjerljiviji s prosjekom od 20 poena.

Prednost ćemo dati ekipi Magica zbog jako loše igre Pistonsa u gostima gdje su ostvarili samo 4 pobjede iz 20 susreta.

Memphis Grizzlies (28-14) – New Orleans Hornets (14-29) 00.00

Večeras u goste Grizzliesima dolaze Hornetsi koji su povratkom Erica Gordona počeli puno bolje igrati, te u posljednjih 10 utakmica imaju 6 pobjeda. Memphis u isto toliko utakmica također drži takav omjer pobjeda i poraza. Memphis je svoju posljednju utakmicu odigrao u petak protiv Brooklyn Netsa protiv kojih su ostvarili pobjedu. Čak sedmorica igrača Grizzliesa je ostvarilo dvoznamenkasti učinak od 10 ili više koševa. Netse su “razbili” s 24 koša razlike, a najbolji u redovima Grizzliesa bio je Marc Gasol s 20 koševa i 9 skokova, te Mike Conley s 14 koševa i 4 asistencije. Pridružio im se Zach Randolph s 12 koševa uz 9 skokova. Hornetsi su posljednju utakmicu odradili u petak pred domaćom publikom protiv Houston Rocketsa od kojih su poraženi. Eric Gordon predvodio je momčad s 20 koševa, a pomoć s klupe imao je u Ryanu Andersonu koji je zabio 19 koševa. Pridružio im se rookie Anthony Davis s 10 ubačaja uz 7 skokova.

Prednost dajemo Memphisu koji pred domaćom publikom igra odlično, tako da mislimo da neće imati problema u ovoj utakmici.

New York Knicks (26-15) – Atlanta Hawks (25-18) 00.30

Knicksi su bez predaha,te večeras dočekuju neugodne Hawkse. Obje momčadi u posljednjih 10 utakmica imaju polovičan učinak od 5 pobjeda i 5 poraza. Knicksi su sinoć poraženi u gostima kod Philadelphia 76ersa. Nije im pomoglo ni to što se nakon ozljede u momčad vratio Raymond Felton. Najbolji u redovima Knicksa bio je Carmelo Anthony s 25 koševa uz 9 skokova, a pridružio mu se Amare Stoudemire s 20 koševa. Povratnik Felton zabio je 8 koševa. Atlanta je u petak nakon dva produžetka uspjela slomiti Boston Celticse, a šestorica igrača Hawksa su imali dvoznamenkasti broj koševa. Treba naglasiti kako se Atlanta vratila u igru nakon što su sredinom utakmice zaostajali čak 24 poena razlike. Treba istaknuti Kylea Korvera s 27 koševa uz 4 skoka, Ala Horforda s 24 koša i 13 skokova, Jeffa Teaguea s 23 koša i 7 asistencija, te Josha Smitha s učinkom od 17 koševa,14 skokova i 7 asistencija.

Teška utakmica za prognoziranje,ali ćemo ipak malu prednost dati Knicksima koji igraju pred domaćom publikom.

Dallas Mavericks (18-25) – Phoenix Suns (15-29)  01.30

Dallas je u petak kod kuće dočekao oslabljene San Antonio Spurse, no i takvi su bili prejaki za njih i porazili ih s 113:107. Konačan rezultat odaje sliku neke zanimljivosti ili napetosti, ali toga u susretu nije bilo. Dallas je na odmoru zaostajao deset razlike, a u nastavku se priča nije promijenila i Spursi su u jednom trenutnu otišli i na 26 koševa prednosti. U porazu se najviše istaknuo veteran Vince Carter sa svojih 17 koševa. Phoenix Sunsi su također zadnji susret igrali protiv San Antonija i također su poraženi. Sinoć su gostovali kod Spursa i tijekom prvog poluvremena su pružali solidan otpor, no u nastavku su malo izgubili snage i nisu se mogli obraniti od vrlo raspoloženih domaćina. U porazu 108:99 najbolji učinak je ostvario Michael Beasley s 25 koševa, a vrlo dobar je bio i Jared Dudley s 23 koša.  Ove momčadi su se već sastale ove sezone, a u Phoenixu su slavili Mavericksi s 97:94.

Prednost ide na stranu Dallas Mavericksa koji su ipak kvalitetnija i ozbiljnija momčad.

Los Angeles Clippers (32-12) – Portland Trail Blazers (22-21)  03.30

Ove dvije momčadi su sinoć u Rose Gardenu odigrale vrlo zanimljiv susret, a već danas možemo gledati reprizu u Staples Centru. Portland je slavio rezultatom 101:100, a Los Angeles Clippersi su propustili šuteve za pobjedu. Minutu i pol prije kraja utakmice Clippersi su imali prednost od 100:96 i činilo se kako će oni doći do pobjede, no koševima Wesleya Matthewsa i J.J.Hicksona Portland je preokrenuo rezultat u svoju korist. Gosti su zatim imali puni napad za pobjedu, no dva šuta Jamala Crawforda nisu pronašla put kroz obruč i pobjeda je ostala u Rose Gardenu. Kod Clippersa se istaknuo Blake Griffin koji je bio vrlo blizu triple-double učinka sa svoja 24 koša, 10 asistencija i 8 skokova. U pobjedničkoj momčadi cijela početna petorka je bila dvoznamenkasta, a prvo ime je bio Nicolas Batum s triple-double učinkom od 20 koševa, 10 skokova i 12 asistencija.

Večeras očekujemo drugačiju priču i vjerujemo da će pobjedu upisati Los Angeles Clippersi, bez obzira što će igrati bez svojeg najboljeg igrača Chrisa Paula.

Latest Posts

NE PROPUSTITE