Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Večer s tri produžetka, Pacersi “razbili” Rocketse

Sinoć je odigrano osam utakmica u NBA ligi, od kojih su se tri riješile u dodatnih pet minuta igre. Vidjeli smo i tri veoma uvjerljive pobjede, do kojih su došli Indiana, Miami i Atlanta.

Netsi su prije četiri dana lakoćom svladali Sixerse rezultatom 130:94 te se očekivala nova njihova lagana pobjeda, no povratak Michaela Cartera-Williamsa kao da je preporodio Philadelphiju te su večeras oni slavili rezultatom 121:120 nakon jednog produžetka. Na kraju regularnog dijela, pri izjednačenom rezultatu, svaka je ekipa imala jednu priliku za povesti. Kod Sixersa je šut iz reketa promašio Carter-Williams, dok je u posljednjoj sekundi šut s vrha reketa promašio Deron Williams te se otišlo u produžetak gdje je također bilo napeto do zadnje sekunde. Paul Pierce pogodio je tricu 16 sekundi prije kraja za vodstvo Brooklyna od jednog poena, a Sixersi su zadnji napad odigrali na Evana Turnera, koji je prošao između dvojice protivničkih igrača i pogodio teško polaganje sa zvukom sirene za pobjedu.

Turner je susret završio s 29 poena i 10 skokova, Thaddeus Young ubacio je 25 poena, a povratnik Carter-Williams 15 poena uz 10 asistencija. Netse je s 26 poena predvodio Alan Anderson, Pierce je upisao 24 poena i 10 skokova, Williams 17 poena i 14 asistencija, a Mirza Teletović 18 poena (trica 6/11).

Kyrie Irving odveo je svoje Cavalierse do pobjede 114:111 nad Bucksima, također u produžetku. Irving je bio upitan prije utakmice budući da je pokazivao simptome gripe, ali ipak je odlučio igrati, a na kraju je pružio sjajnu predstavu ubacivši 39 poena. Irving je promašio polaganje za produžetak dvije sekunde prije kraja regularnog dijela, ali njegov promašaj u koš je pospremio Tristan Thompson i utakmica je produžena za pet minuta. Ondje su Cavsi imali prednost i na kraju susreta mirno izvodili slobodna bacanja, ali imali su Bucksi dvije prilike za izboriti novi produžetak. Dva vrlo dobra šuta imao je O.J. Mayo u zadnje četiri sekunde, ali oba puta je promašio. Jarrett Jack bio je najbolji uz Irvinga kod pobjednika sa 17 poena, dok je Buckse predvodio Mayo s 20 poena, a Brandon Knight upisao je 17 poena, 14 skokova i 8 asistencija.

Treći produžetak večeri odigran je između Dallasa i Toronta. Ovoga puta slavila je gostujuća ekipa, odnosno Raptorsi, rezultatom 109:108. Dirk Nowitzki imao je priliku okončati utakmicu na kraju regularnog dijela, ali njegov šut nije bio uspješan. Imali su Mavsi veliki broj prilika i na kraju produžetka, ali ni tada nisu pogodili. Minutu prije kraja DeMar DeRozan zabio je za vodstvo Raptorsa i za, kako se ispostavilo, konačan rezultat. Do kraja utakmice Dallas je imao čak četiri prilike za poentirati, ali nijednom nisu uspjeli. Dva puta promašio je Nowitzki, jednom Calderon, a zadnji napad promašio je Monta Ellis. Raptorse je predvodio Kyle Lowry s 20 poena, dok je 18, uz 13 skokova, ubacio Jonas Valanciunas. Najbolji kod Dallasa bio je Calderon s 23 poena i 9 asistencija, Nowitzki je ubacio 22, a Ellis 21 poen.

Indiana je lakoćom svladala Houston rezultatom 114:81 i tako prekinula “niz” od dva poraza. Bili su bolji cijelim tijekom susreta i nakon svake četvrtine povećavali su svoju prednost, ne dopuštajući Rocketsima ni da pomisle na povratak. Paul George ubacio je 24 poena uz 9 skokova, 16 je zabio Lance Stephenson, a 13 Luis Scola. Najbolji kod Houstona bio je Dwight Howard s 19 poena i 12 skokova, dok je James Harden zaustavljen na 12 poena, uz slab šut iz igre 3/14.

Miami je lakoćom iskorištavao slabosti obrambene igre Sacramento Kingsa te došao do pobjede 122:103, što im je najveći broj postignutih poena ove sezone. Kingsi su imali prednost nakon prve četvrtine, ali ostatak utakmice je uvjerljivo pripao Heatu. Posebno će se pamtiti silovito zakucavanje LeBrona Jamesa u prvoj četvrtini, kada je gotovo pregazio Bena McLemorea koji je pokušao iznuditi prekršaj u napadu. Chris Bosh predvodio je Miami s 25 poena, 20 je ubacio Dwyane Wade, a 18 James. Ponovno je najbolji kod Kingsa bio DeMarcus Cousins, koji je susret završio s 27 poena, 8 skokova i 5 asistencija, a dobro je odigrao i McLemore s 20 postignutih poena.

Unatoč ozljedi Kobeja Bryanta i neigranju tipičnih razigravača, Los Angeles Lakersi uspjeli su na svome terenu svladati Minnesotu rezultatom 104:91. Kada je bilo najvažnije povukao je Pau Gasol, koji je u posljednjoj četvrtini pogodio i tricu, što je oružje koje ne koristi često. Španjolac je susret završio s 21 poenom, 13 skokova i 8 asistencija, 21 je ubacio i Xavier Henry, dok je 25 poena ubacio Nick Young. Najbolji kod Minnesote bio je Kevin Love s 25 poena i 13 skokova, 22 poena i 13 skokova upisao je Nikola Peković, ali izostala je podrška igrača s vanjskih pozicija te 14 poena Kevina Martina nije bilo dovoljno.

Sunsi su zahvaljujući odličnoj posljednjoj četvrtini (31:17) uspjeli svladati Denver u gostima 103:99, a do pobjede ih je vodio Markieff Morris s 25 poena. Još uvjerljiviju posljednju četvrtinu odigrali su Charlotte Bobcatsi, koji su posljednji period igre protiv Detroita dobili s 41:17 i tako došli do pobjede 116:106. Kemba Walker upisao je 34 poena za pobjednike, a odličan je bio i Al Jefferson s 24 poena i 14 skokova. Pistonse je predvodio Brandon Jennings s 26 poena. Atlanta je lakoćom, sa 118:85, svladala Utah Jazz, a do pobjede su ih vodili Al Horford s 23 poena i Lou Williams s 25.

Latest Posts

NE PROPUSTITE