Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Večer sjajnih dvoboja, Memphis dočekuje Spurse, Lakersi Thunder

Čak 11 utakmica igra se večeras u NBA ligi, ali ono što je važnije, bit će puno uzbudljivih dvoboja. U tu kategoriju pripadaju dvoboji Celticsa i Rocketsa, Knicksa i Bullsa, Grizzliesa i Spursa, Lakersa i Thundera te Warriorsa i Trail Blazersa, tako da će ovo biti večer za prave košarkaške sladokusce.

Toronto Raptors (13-22) – Charlotte Bobcats (9-25)  01.00

Toronto je prošlu utakmicu kod kuće uvjerljivo slavio protiv Philadelphije rezultatom 90:72. Nakon izjednačenog prvog poluvremena, u nastavku su pojačali obranu i Sixersima dozvolili samo 32 postignuta koša.  Cijela petorka Raptorsa je bila dvoznamenkasta, a najbolji su s po 19 koševa bili Amir Johnson i DeMar DeRozan. Ovo će im biti peta od šest uzastopnih domaćih utakmica, a trenutno su na omjeru 2-2. Charlotte Bobcatsi su u srijedu kod kuće poraženi od Utah Jazza s 112:102. Gosti su vodili od početka utakmice, a najviše su vodili s 21 košem prednosti. Najbolji u porazu je bio pomalo zaboravljeni Ben Gordon sa svojih 20 koševa. Večeras će im trebati par raspoloženih igrača, jer inače će Toronto svojom obranom sasvim ugušiti napada Bobcatsa.

Očekujemo pobjedu Toronta koji zadnje vrijeme pokazuje znakove života.

Atlanta Hawks (20-14) – Utah Jazz (19-18)  01.30

Nakon veoma dobrog ulaska u sezonu Atlanta Hawksi su malo popustili i trenutno se nalaze u crnom nizu od četiri poraza. U srijedu su gostovali kod Cleveland Cavaliersa koji su ih porazili s 99:83. Nakon dobrog ulaska u utakmicu Atlanta je pala i domaćini su zagospodarili terenom. Josh Smith je sa 17 koševa bio najefikasniji kod Hawksa. Večeras im u goste dolazi momčad Utah Jazza koja izvan svoje dvorane ne pruža dobre partije i često im se zna dogoditi neočekivani poraz. Utah je kako smo  u prethodnoj najavi spomenuli gostovalo kod Charlotte Bobcatsa koje su pobijedili s 112:102. Bila je to jedna rutinska pobjeda Jazzera koji su ozbiljno shvatili slabe domaćine i već na početku stekli osjetnu prednost. Od šest dvoznamenkastih Jazzera najbolji je bio Al Jefferson s 26 postignutih koševa.

Atlanta je bolja momčad od Jazza i predviđamo da će večeras prekinuti crnu seriju.

Brooklyn Nets (20-15) – Phoenix Suns (12-25)  01.30

Brooklyn Netsi u zadnje vrijeme igraju kako se i od njih na početku sezone i očekivalo. Trenutno su na četiri pobjede u nizu, a zadnja 109:89 u gostima je vrlo impresivna. Jednu od boljih obrana su u nekim trenucima utakmice pravili smiješnom,posebno u trećoj četvrtini koju su dobili s 35:14. Deron Williams je s 22 koša predvodio Netse, dok je vrlo dobar bio i Andray Blatche sa svojih 20 koševa. Vrijedi spomenuti i Reggie Evansa koji je doduše zabio samo 2 koša, ali je imao čak 23 skoka.U totalno suprotnom raspoloženju su Phoenix Sunsi koji su u crnom nizu do četiri poraza, a zadnji je došao od Boston Celticsa koji su ih svladali 87:79. Presudna je bila druga četvrtina koju je Boston dobio s 30:17 i tako si stvorio dovoljnu prednost za nastavak utakmice koju Phoenix više nije mogao dostići. Argentinac Luis Scola je sa 16 koševa bio najbolji u porazu.

Trenutne forme obje momčadi sugeriraju da u ovom susretu trebaju slaviti Brooklyn Netsi.

Boston Celtics (18-17) – Houston Rockets (21-15)  01.30

Jedna od zanimljivijih utakmica večeri će se odigrati u TD Gardenu gdje uskrsnuli Boston Celticsi dočekuju neugodne Houston Rocketse. Boston je nakon četiri poraza zaredom upisao četiri pobjede, od kojih su pobjede u Atlanti nakon minus 19 i pobjeda kod New York Knicksa podsjetile ostatak lige da su Boston Celticsi još uvijek tu. Zadnju pobjedu su ostvarili kod kuće protiv Phoenix Sunsa rezultatom 87:79. Tu utakmicu su Celticsi dobili gotovo rutinski jer Phoenix jednostavno nije bio na razini i nije imao riješenja za igru Bostona. Najbolji su bili igrači s klupe Jeff Green s 14 koševa, odnosno Jason Terry s 13. Nakon pet pobjeda u nizu za Houston je slijedilo prisilno prizemljenje u New Orleansu gdje su ih domaći Hornetsi porazili 88:79. Houston je u zadnjih 12 minuta utakmice ušao za prednošću od 10 razlike, no katastrofalnom igrom su dozvolili domaćinima da taj period igre dobiju s 29:10 i tako dođu do jedne od rijetkih pobjeda za njih.  Houston je imao samo jednog dvoznamenkastog igrača, bio je to James Harden s 25 koševa.

Boston se probudio i prognoziramo njegovu pobjedu. Iako su gosti najefikasnija momčad lige, Boston bi svojom obranom trebao prigušiti goste.

Memphis Grizzlies (23-10) – San Antonio Spurs (28-10) 02.00

San Antonio Spursi su, nakon sedam uzastopnih pobjeda, zadnje četiri utakmice odigrali toplo-hladno. Dva susreta su pobijedili, oba kod kuće, dok su dva izgubili, oba u gostima. Posljednju utakmicu su igrali protiv Los Angeles Lakersa te su ih pobijedili 108:105, a briljirali su Tony Parker i Manu Ginobili. Tiago Splitter je protiv Lakersa uhvatio 14 skokova, uz 14 zabijenih poena. Međutim, takav učinak će teško ponoviti protiv Zacha Randolpha i Marca Gasola, dvojca koji vlada reketom Memphis Grizzliesa. Momčad koja u ovom trenutku, barem po brojkama (89,1 dopušten poen po susretu), ima najbolju obranu lige itekako će namučiti napadački orijentirane Spurse. Impresivno su Grizzliesi odigrali svoju posljednju utakmicu protiv Golden State Warriosa. Na teškom gostovanju su ih pobijedili 94:87, a briljirao je Zach Randolph s 19 poena i 12 skokova.

Iako Spursi imaju vrlo dobar omjer na gostovanjima (13-8) i već su jednom pobijedili Grizzlise ove sezone, prednost dajemo Memphisu zbog odlične forme (tri uzastopne pobjede).

New York Knicks (23-12) – Chicago Bulls (19-14) 02.00

U trećem ovosezonskom međusobnom susretu Knicksi traže prvu pobjedu. Večeras im se vraća i drugi najbolji strijelaclige, Carmelo Anthony, koji je bio suspendiran jednu utakmicu zbog blažeg konflikta s Kevinom Garnettom nakon utakmice. Bez Anthonyja su imali najgoru napadačku utakmicu sezone u kojoj su poraženi rezultatom 81:76, što im je drugi poraz u nizu i šesti u zadnjih deset utakmica. U toj predstavi najbolji je bio J. R. Smith koji je u 40 minuta igre upisao 25 poena i 6 asistencija, a ekipa je ostala na mizerna 34% realizacije šuta iz igre. Bullsi su također poraženi u prošloj utakmici, ali od Bucksa (96:104). Najbolji je bio Carlos Boozer koji je upisao double-double (22 poena i 11 skokova). Veliku je minutažu imao Nate Robinson (42 minute), te je upisao 19 poena, 6 asistencija i 5 skokova.

Očekujemo dominaciju domaće ekipe, te im dajemo veliku prednost.

New Orleans Hornets (10-25) – Minnesota Timberwolves (16-16) 02.00

Hornetsi imaju tri pobjede u nizu, a i u ovoj utakmici su favoriti. Redom su zaustavili Mavse, Spurse i Rocketse. Rocketse su pobijedili 88:79, a tri su igrača imala po 17 poena (Greivis Vasquez, Jason Smith, Roger Mason Jr.). Trener Monty Williams je rekao kako nije ispravno očekivati da Eric Gordon ponese ekipu i da bude najbolji, jer svatko od igrača treba na neki način doprinijeti igri. Wolvesi su bez nekolik važnih igrača poraženi od Oklahome 106:84. Istaknuli su se Nikola Peković (17 poena i 10 skokova), te Alexey Shved (18 poena). Luke Ridnour je rekao da se nadaju skorom povratku Kevina Lovea, ali i drugih igrača jer nije nikako lako igrati s hendikepiranom ekipom.

Prednost dajemo Hornetsima zbog domaćeg terena, ali i dobrih igara u zadnje vrijeme.

Milwaukee Bucks (18-16) – Detroit Pistons (13-23) 02.30

Bucksi se trenutno nalaze na sedmoj poziciji Istoka, ali ne smiju posustati jer im pušu za vratom druge ekipe. Imaju dvije pobjede u nizu, a posljednju su ostvarili u Chicagu (104:96). Odličnu je utakmicu odigrao Brandon Jennings koji je ubacio 34 poena uz 6 skokova i 6 asistencija. Nakon utakmice je rekao da dopusti igri da dođe njemu, te da se zabavlja igrajući. Pistonsi igraju odlično u zadnje vrijeme. Imaju šest pobjeda iz posljednjih osam utakmica, a ta dva poraza su upisali tek nakon produžetaka. Jedan od tih poraza je iz prošle utakmice, koju su igrali u nedjelju, kada su ih porazili Bobcatsi (108:101). Istaknuli su se Tayshaun Prince (21 poen i 7 skokova) i Greg Monroe (18 poena i 14 skokova).

Prednost dajemo Bucksima zbog domaćeg terena.

Denver Nuggets (21-16) – Cleveland Cavaliers (9-28) 03.00

Denver Nuggetsi su trenutno u odličnoj formi, pobijedili su tri utakmice u nizu, a prosječno su zabijali 110 poena. U srijedu su pobijedili Orlando Magic 108:105 tek nakon izvrsne zadnje dionice, a najbolji igrač je bio Kenneth Faried koji je zabio 19 poena i uhvatio 19 skokova. U prvom ovosezonskom okršaju s Cavaliersima očekuju pobjedu, ali s druge strane će ih dočekati jedan od najboljih mladih igrača lige, razigravač Kyrie Irving. Cleveland Cavaliersi su u ovom trenutku pri dnu lige u gotovo svemu, od omjera pobjeda i poraza, do napadačke i obrambene učinkovitosti. Unatoč svemu, briljantnost mladog razigravača teško je ne primjetiti. Od posljednje četiri utakmice, u čak tri je ubacio 30 i više poena, a u zadnjem susretu, pobjedi protiv Atlanta Hawksa, za samo 33 minute na parketu je zabio 33 poena uz izvrstan šut 11/15. S obzirom da se startni centar Anderson Varejao još neće vratiti, Cavsima će trebati vanserijske predstave novaka Diona Waitersa i mladih Tristana Thompsona i Alonza Geea.

Nuggetsi su kod kuće ove sezone izgubili samo dva puta, uz čak 12 pobjeda. Protiv Cavsa prognoziramo još jednu pobjedu pred svojim navijačima.

Los Angeles Lakers (15-20) – Oklahoma City Thunder (27-8) 04.30

Derbi večeri odigrati će se u Staples Centru, dvorani Los Angeles Lakersa, momčadi koja je daleko najveće razočarenje sezone. S obzirom da je Lakersima došlo vrijeme za paniku zbog lova na doigravanje, pobjeda protiv druge ekipe Zapada i prošlogodišnjeg finalista bi im itekako dobro došla. Ponovno neće biti Dwighta Howarda i Pau Gasola, iako su Lakersi bez njih skoro došli do pobjede u zadnjem susretu protiv Spursa. Kobe Bryant i Earl Clark su promašili za produžetak i veliki povratak. Bez dva startna centra Lakersi će teško protiv Oklahome, posebno bez Howarda koji neće čuvati reket od prodiranja Kevina Duranta i Russella Westbrooka. Navedeni dvojac je odveo Oklahomu do pobjede u zadnjem susretu protiv Minnesota Timberwolvesa, oba su zabili preko 20 poena uz odličnu napadačku igru. Mlada ekipa Oklahome je Lakerse već pobijedila u prvom susretu sezone, a briljirao je već navedeni dvojac, posebno Westbrook, koji je zabio 33 poena, čak 25 u prvom poluvremenu.

Lakersi će teško doći do pobjede bez Gasola i Howarda, tako da prednost dajemo Oklahomi, ali bit će ovo itekako zanimljiva utakmica koja bi u slučaju pobjede Lakersa mogla okrenuti sezonu klubu iz Kalifornije.

Golden State Warriors (22-12) – Portland Trail Blazers (20-15) 04.30

Možemo slobodno reći da je i ovaj susret derbi konferencije Zapad. Portland Trail Blazersi su iznenadili Miami te su im nanijeli poraz 92:90 u prepunom Rose Gardenu. Izvanredan povratak u drugom poluvremenu donio je Blazersima konačnu pobjedu, a briljirao je Nicolas Batum koji je upisao 28 poena, 7 skokova i 5 dodavanja. Warriorsi su s druge strane izgubili zadnje dvije utakmice, od Los Angeles Clippersa i Memphis Grizzliesa te će momentum najbolje vratit pobjedom protiv Blazersa. Stephen Curry i Damian Lillard pružiti će izvrstan dvoboj razigravača, dok će David Lee i LaMarcus Aldridge voditi borbu pod koševima. Večerašnji okršaj je prvi, od ukupno tri dvoboja dvije mlade momčadi u regularnoj sezoni.

Iako su Blazersi pobijedili zadnje četiri utakmice, mi ipak prednost dajemo Warriorsima koji su kod kuće odlična ekipa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE