Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Večer za košarkaške sladokusce, novi dvoboj Bryanta i Jamesa

Fantastičan dan za sve ljubitelje NBA lige. Na rasporedu je 9 utakmica, a gledat ćemo nekoliko velikih derbija. Prije ponoći odigrat će se utakmice između Knicksa i Clippersa te Heata i Lakersa. Od kasnijih dvoboja svakako treba ispratiti susret Celticsa i Nuggetsa te Netsa i Spursa.

New York Knicks (32-16) – Los Angeles Clippers (35-17)  19.00

New York Knicksi su prošlu utakmicu gostovali u hladnoj Minnesoti kod istoimenih Timberwolvesa, te upisali pobjedu od 100:94. Nakon što su tijekom prvog dijela bili bolja momčad, u nastavku su domaćini zaigrali mnogo bolje i sedam minuta prije kraja utakmice Knicksi su bili u minusu od 11 koševa 87:76. U preostalom vremenu je New York predvođen Carmelom Anthonyjem uspio preokrenuti rezultat i doći do vrijedne pobjede. Anthony je utakmicu završio sa 36 koševa. Večeras ih u Madison Square Gardenu čeka mnogo teži protivnik, no ovaj New York se ne treba bojati nijedne momčadi. Los Angeles Clippersi su prošlu utakmicu upisali čak sedmi poraz u zadnjih deset odigranih utakmica. Poraz su im zadali aktualni prvaci lige, a konačan rezultat je bio 111:89. Jedina dobra vijest za navijače Clippersa vezana uz tu utakmicu je povratak Chrisa Paula nakon kraće stanke. Play Clippersa je odigrao samo 20 minuta i upisao 3 koša uz šut 1/5. Bila je to blijeda partija momčadi iz Los Angelesa, u kojoj su protivnicima dozvolili da im zabiju 15 šuteva za tri poena, a izgubili su čak 19 lopti. Danas možemo očekivati veću minutažu kod Chrisa Paula, a time i bolju organizaciju igre Clippersa.

Vrlo nezgodna utakmica za prognoziranje, no malu prednost dajemo domaćim New York Knicksima.

Miami Heat (33-14) – Los Angeles Lakers (24-27)  21.30

Najzanimljivija utakmica večeri će se odigrati na Floridi gdje Miami Heat dočekuje probuđene Los Angeles Lakerse. Miami je prošlu utakmice deklasirao drugu momčad iz Los Angelesa, a rezultat je bio 111:89. Momčad Miamija je bila vrlo raspoložena, te je imala ukupan šut 52 posto, a šut za tri poena od čak 56 posto (15/27). Najraspoloženiji u redovima prvaka su bili LeBron James s 30 koševa, te Dwyane Wade s 20. U toj utakmici zbog viroze nisu nastupili Ray Allen i Chris Bosh, a za večerašnju utakmicu su također upitni. S druge strane Los Angeles Lakersi ne pružaju tako uvjerljive partije, no ipak su na gostovanju kod Charlotte Bobcatsa upisali svoju sedmu pobjedu u zadnjih deset utakmica. Premda su na početku drugog poluvremena bili u zaostatku od 20 koševa, Lakersi su prvenstveno obranom uspijeli preokrenuti utakmicu i doći do pobjede. Od osam igrača koliko ih je bilo u rotaciji Lakersa, čak su šestorica bila dvoznamenkastog učinka. Najraspoloženiji je bio Kobe Bryant s 20 koševa. Večeras bi Dwight Howard mogao imati ključnu ulogu, pogotovo ako za domaćine ne nastupi Chris Bosh. U tom slučaju šanse Lakersa se povećavaju, no ne treba zaboraviti da im je na suprotnoj strani najbolji igrač današnjice LeBron James, koji im neće samo tako prepustiti pobjedu.

Ulogu favorita dakako dajemo Miami Heatu, no sumnjamo da će Lakersi pasti lako kao njihovi sugrađani prije dva dana.

Boston Celtics (26-23) – Denver Nuggets (33-18) 00.00

Još jedna sjajna večerašnja utakmica. Preporođeni Boston Celticsi, koji su ozljedama Rajona Ronda i Jareda Sullingera počeli igrati više timski u napadu i dijeliti loptu između svih igrača, dočekuju Denver Nuggetse. Celticsi imaju druži najduži niz pobjeda u NBA ligi sa 6 utakmica, a prvi su upravo Nuggetsi, s 9 pobjeda za redom i nečiji će niz večeras biti prekinut. Istina je da su Celticsi pet od šest uzastopnih pobjeda ostvarili na svome terenu, ali pali su neki iznimno jaki protivnici poput Miamija, Clippersa i Lakersa. Upravo su protiv Lakersa bili najuvjerljiviji, slavili su rezultatom 116:95, a najbolji je bio Paul Pierce s 24 poena, 7 skokova i 6 asistencija, koji je podigao razinu svoje igre kako bi nadoknadio izostanak Ronda. Nuggetsi su također ostvarili većinu svojih pobjeda na domaćem parketu i sada im kreće velika gostujuća turneja u kojoj ćemo saznati koliko oni zapravo vrijede i mogu li se ubaciti među prve tri ekipe Zapada. Posljednje slavlje upisali su protiv Cavaliersa rezultatom 111:103, a od 9 igrača koliko je igralo 8 ih je postiglo dvoznamenkast broj poena. Najviše je ubacio Danilo Gallinari, 19 poena.

Zanimljiv dvoboj između ekipa koje su u najboljoj formi, a malu prednost ćemo dati Nuggetsima jer sumnjamo da Boston može zadržati tako visok nivo igre kao protiv Lakersa.

Toronto Raptors (18-32) – New Orleans Hornets (17-33) 00.00

I ovaj dvoboj će biti zanimljiv, iako se radi o ekipama koje najvjerojatnije neće igrati u doigravanju ove sezone. Od dolaska Rudyja Gaya Raptorsi igraju veoma dobro te u ključnim trenutcima utakmica daju loptu njemu u ruke, a on to za sada dobro koristi te im je donio pobjedu protiv Pacersa od 100:98 nakon jednog produžetka. Upravo je on bio najbolji pojedinac susreta s 23 poena, a 22 je ubacio DeMar DeRozan. Novu solidnu partiju nakon povratka na parket pružio je Andrea Bargnani koji je ubacio 14 poena uz šut iz igre 7/10. Hornetsi igraju loše u gostima ove sezone, a to su vjerojatno pomislili i košarkaši Atlanta Hawksa, pa su se opekli i izgubili na domaćem parketu rezultatom 111:100. Najbolji strijelac za pobjednike bio je Eric Gordon s 27 poena, ali igrač utakmice bio je Greivis Vasquez koji je upisao svoj prvi triple-double učinak karijere s 21 poenom, 12 asistencija i 11 skokova.

Trebala bi ovo biti neizvjesna utakmica do samoga kraja, a prednost ćemo zbog domaćeg parketa staviti na stranu Raptorsa.

Orlando Magic (14-36) – Portland Trail Blazers (25-25) 00.00

Niz od 12 uzastopnih poraza, najveći trenutno u NBA ligi, pokušavaju prekinuti košarkaši Orlanda. Cijele sezone imaju problema s ozljedama, a otkako se saznalo da je kost u stopalu slomio Glen Davis ekipa igra jako loše i ne nazire se kraj serije loših rezultata. Najnoviji poraz stigao je od Cleveland Cavaliersa rezultatom 119:108. Dobro su igrali Nikola Vučević (25 poena, 13 skokova), Arron Afflalo (23 poena), Andrew Nicholson (21 poen, 8 skokova) i Jameer Nelson (15 poena, 13 asistencija), ali ni to nije bilo dovoljno jer su imali čak 13 više izgubljenih lopti od Cavsa. Večeras im u goste dolazi Portland koji jako loše igra u gostima, tako da im je ovo prilika za pobjedu. Blazersi su izgubili posljednje dvije utakmice, protiv Mavericksa i Rocketsa. Potonji su ih svladali rezultatom 118:103, a nije pomogla niti još jedna odlična partija LaMarcusa Aldridgea koji je ubacio 31 poen i uhvatio 11 skokova.

Orlando će dati sve od sebe da prekine neugodan niz poraza, no smatramo da im to Portland neće dopustiti i da će upisati rijetku gostujuću pobjedu ove sezone.

Memphis Grizzlies (31-18) – Minnesota Timberwolves (18-29) 00.00

Vrlo bitnu pobjedu ostvarili su košarkaši Memphisa u njihovom zadnjem dvoboju, protiv Golden State Warriorsa. Time su dokazali drugima, ali i sebi, da mogu igrati i bez Rudyja Gaya i da svakom utakmicom igraju sve bolje. Warriorse su svladali rezultatom 99:93, a najbolji je bio Marc Gasol s 20 poena, 11 skokova i 5 asistencija. Neuobičajeno dobru napadačku rolu dobili su od Tonyja Allena koji je ubacio 17 poena uz šut iz igre 7/8. Deveti poraz u zadnjih deset utakmica upisali su Timberwolvesi na svome terenu protiv New York Knicksa. Iako im se većina igrača vratila nakon raznim ozljeda, van parketa je još uvijek Kevin Love, njihovo prvo ime. Najbolji protiv Knicksa bio je Luke Ridnour s 20 poena, dok je 19 ubacio Derrick Williams, a 18 uz 11 asistencija Ricky Rubio.

Memphis na svome terenu mora pobjeđivati, tako da bi trebali slaviti u ovome susretu.

Brooklyn Nets (29-21) – San Antonio Spurs (39-12)  02.00

Brooklyn Netsi su u petak upisali vrlo težak poraz 89:74 na gostovanju kod Washington Wizardsa. No, sa samo 33 posto ukupnog šuta iz igre, drugačiji ishod se ne može očekivati. Presudna je bila druga četvrtina koju su domaćini dobili s 30:11 i tako na odmor otišli s 20 koševa prednosti. Deron Williams je bio jedina svijetla točka u porazu sa svojih 20 koševa i šest asistencija. San Antonio Spursi su imali 11 pobjeda u nizu, no gostovanje kod Detroit Pistonsa se pokazalo kao nagazna mina i morali su domaćinima stisnuti ruku na kraju utakmice. Detroit je slavio rezultatom 119:109, a bila je to tek druga utakmica Spursa od čak devet uzastopnih gostovanja.  Bilo je to rijetko blijedo izdanje San Antonija, no svakoj momčadi se dogodi loš dan, a njima se mora priznati nije dugo dogodio. Najistaknutiji je bio Francuz Tony Parker s 31 košem i osam asistencija. U porazu nisu nastupili Tim Duncan i Manu Ginobili, a za današnju utakmicu su također po upitnikom.

Dosta neizvjesna utakmica u kojoj prednost dajemo San Antonio Spursima, koji djeluju mnogo zrelije od domaćina.

Phoenix Suns (17-34) – Oklahoma City Thunder (38-12) 02.00

Ekipe koje su se sastale u petak danas samo mijenjaju domaćinstvo. U petak je Oklahoma pobijedila na svom terenu rezultatom 127:96. Najviše poena je upisao Kevin Durant (21) čemu je dodao 6 skokova i 4 asistencije. Russell Westbrook je u 25 odigranih minuta bio dobar pa je utakmicu završio sa 17 poena, 5 skokova i 6 asistencija. Thabo Sefolosha je upisao najviše poena ove sezone, 18, a ekipa je imala najbolju realizaciju sezone od 57%.  Kod Sunsa je najbolji Michael Beasley s 25 poena i 7 skokova. Dobar je bio i Goran Dragić s 19 poena i 6 asistencija. Beasley je rekao da je svaki poraz obeshrabrujući, ali s ovako velikom razlikom je sramotno.

Prednost dajemo Oklahomi, te očekujemo reprizu obzirom na razliku kvalitete.

Sacramento Kings (18-33) – Houston Rockets (28-24) 03.00

Obje ekipe se sastaju nakon sjajnih utakmica na svom terenu. Kingsi su pobijedili Utah rezultatom 120:109. Odlične utakmice odigrali su Isaiah Thomas (25 poena), Marcus Thornton (24 poena) i Jason Thompson (21 poen i 7 skokova). Thomas je rekao da su im navijači donijeli pobjedu, donijeli energiju. Rekao je da su bili puni energije, da su dijelili loptu, smijali se, a na kraju obavljali odličan posao u napadu. Houston je nadigrao Blazerse (118:103). Imali su 60% realizaciju šuta iz igre, a najbolji je bio James Harden koji je uz šut 13/16 ubacio 35 poena, 7 skokova i 11 asistencija. Jeremy Lin je pohvalio Hardena rekavši da je radio predstavu za predstavom.

Prednost dajemo Rocketsima jer igraju sjajno u posljednje vrijeme.

Latest Posts

NE PROPUSTITE