Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Večeras derbi između prvih ekipa Istoka i Zapada, Heata i Spursa

NBA liga za blagdane uvijek priušti gledateljima nekoliko sjajnih dvoboja, a tako je i za Uskrs. Večeras će snage odmjeriti najbolji od najboljih, odnosno prve momčadi Istočne i Zapadne konferencije, Miami i San Antonio. Osim ovog dvoboja svakako će zanimljivo biti vidjeti i dvoboj na Istoku između Knicksa i Celticsa.

Washington Wizards (26-46) – Toronto Raptors (27-45) 00.00

Dvoboj 10. i 11. momčadi Istočne konferencije. Obje su ekipe davno ostale bez realnih šansi za plasmanom u doigravanje, ali igrama tijekom sezone pokazale su potencijal za budućnost. To se posebice odnosi na Washington koji povratkom Johna Walla igra na razini ekipe koja bi se plasirala u playoff. Trenutno imaju dva uzastopna poraza, oba u gostima. Prvo su izgubili od Oklahome, a zatim i od Orlanda, rezultatom 97:92. U posljednjoj je utakmici Wall ubacio 35 poena i uhvatio 9 skokova, Martell Webster je pridodao 19 poena, ali ostali se nisu iskazali. Nakon tri propuštene utakmice u sastav momčadi se vratio Trevor Ariza, dok je Nene još uvijek van parketa. Raptorsi su prije dva dana pobjedom nad Detroitom 99:82 prekinuli niz od pet uzastopnih poraza. Do pobjede ih je vodio Rudy Gay s 21 poenom, a jednak broj koševa postigao je i DeMar DeRozan. Do sada su se ove dvije ekipe susrele dva puta, obje utakmice su bile neizvjesne i svaka je momčad upisala po jednu pobjedu.

Kao i u prethodna dva njihova dvoboja, očekujemo neizvjesnu utakmicu, a kao konačnog pobjednika vidimo ekipu Washingtona.

New Orleans Hornets (25-48) – Cleveland Cavaliers (22-49) 00.00

Još jedan dvoboj ekipa koje su pri dnu svojih konferencija. Obje ekipe se također sastoje od velikog broja mladih i potentnih igrača te očekuju da će u narednim godinama postati playoff ekipe. Hornetsi su imali iznimno težak raspored zadnjih šest utakmica, igrali su redom protiv Warriorsa, Celticsa, Grizzliesa, Nuggetsa, Clippersa i Heata te su uspjeli izvući tri pobjede, što je malo tko očekivao. Protiv Miamija nisu imali šanse te su poraženi sa 108:89, a standardnu partiju s klupe pružio je Ryan Anderson koji je ubacio 20 poena, dok je standardno loš šut iz igre (3/11) imao Eric Gordon koji je susret završio sa 17 poena. Cavaliersi imaju 7 uzastopnih poraza, što je bilo i za očekivati budući da su glavni igrači Kyrie Irving, Anderson Varejao i Dion Waiters izvan parketa zbog ozljeda. Posljednji poraz upisali su od 76ersa rezultatom 97:87, a najbolji kod poraženih bio je C.J. Miles s 19 poena.

Cleveland je slavio u prvom dvoboju ovih ekipa u ovoj sezoni, ali sada očekujemo da im Hornetsi uzvrate istom mjerom.

Chicago Bulls (39-32) – Detroit Pistons (24-49) 01.00

Nakon dvije teške i neizvjesne utakmice, Bullsi s olakšanjem dočekuju Detroit Pistonse. Prvo su Bullsi prekinuli niz Miamija od 27 pobjeda rezultatom 101:97, a zatim su sinoć izgubili sa 100:98 od Dallasa, odnosno točnije rečeno Dirka Nowitzkog koji je najzaslužniji za to slavlje. Bullsi imaju velikih problema s ozljedama, ne igraju Derrick Rose, Joakim Noah, Marco Belinelli i Rip Hamilton, no ekipa se uvijek bori i nikome nije lako protiv njih. Protiv Mavericksa su trojica igrača, Boozer, Deng i Robinson, postigli po 25 poena, ali na kraju su ipak izgubili. Pistonsi su se već okrenuli sljedećoj sezoni te samo čekaju da ova završi. Imaju 12 poraza u zadnjih 13 susreta i ako tako nastave prestići će ih Cavaliersi na 12. mjestu Istoka. Posljednji poraz doživjeli su od Toronta rezultatom 99:82, a jedino što ih može veseliti iz tog susreta je povratak Andrea Drummonda na parket, koji je za 19 minuta ubacio 17 poena, uz šut iz igre 8/10.

Chicago je veliki favorit u ovoj utakmici i trebali bi upisati pobjedu bez većih poteškoća.

San Antonio Spurs (55-17) – Miami Heat (57-15) 01.00

Posljednja dva susreta večeri će biti prave poslastice. Prvi je dvoboj San Antonio Spursa i Miami Heata, ekipa koje se nalaze na prvim mjestima svojih konferencija. Spursi se nalaze usred teškog perioda jer su u prošle tri utakmice igrali protiv Rocketsa, Nuggetsa i Clippersa, a nakon Miamija očekuje ih i Memphis u gostima. Clipperse su dobili rezultatom 104:102, a pravu lekciju desetak godina mlađim igračima Clippersa održao je Tim Duncan koji je zabio 34 poena, uključujući koš uz prekršaj dvije sekunde prije kraja. Dobro je odigrao i Tony Parker s 24 poena i 8 asistencija, dok se nakon samo tri minuta igre ozlijedio Manu Ginobili te neće večeras igrati. Kao što vjerojatno svi znaju, Miami je imao niz od 27 uzastopnih pobjeda, a zatim je Chicago okončao njihov povijesni lov. Pobjedama su se vratili protiv Hornetsa slavljem 108:89, a sedam trica ubacio je LeBron James za ukupno 36 poena. Efikasnu utakmicu odradio je Dwyane Wade sa 17 poena (šut 7/11) i 9 asistencija.

Očekujemo sjajan dvoboj koji može otići na obje strane, a minimalnu prednost ćemo dati Miamiju koji nema problema s ozljedama i igra nevjerojatno u zadnje vrijeme.

New York Knicks (45-26) – Boston Celtics (38-34) 01.30

Posljednji dvoboj dana, ali svakako i dvoboj koji će privući mnogo pažnje. Igraju Boston i New York, ekipe koje imaju bogatu povijest te možemo očekivati tvrdu i čvrstu utakmicu. Knicksi su sa 7 uzastopnih pobjeda ekipa u najboljoj formi u cijeloj ligi te pokušavaju uloviti drugo mjesto Istoka, koje za sada drži Indiana. Već su jednom svladali Boston, rezultatom 100:85 prije tjedan dana, a sada igraju na svome parketu, tako da bi im posao u teoriji trebao biti lakši. Prije dva dana su Knicksi svladali Bobcatse rezultatom 111:102, a treću uzastopnu utakmicu s preko 30 poena odigrao je J.R. Smith, koji je ubacio 37 poena. Preko 30 išao je i Carmelo Anthony, točnije ubacio je 32 poena, tako da je jasno odakle dolazi najveća prijetnja za Celticse. Boston ima dvije uzastopne pobjede, ali bez Kevina Garnetta, koji je dobio “odmor” od dva tjedna, kako bi spremno dočekao doigravanje. Stoga je još vrjednija njihova pobjeda nad Atlantom 118:107 od prije dva dana. Veću napadačku ulogu dobio je Jeff Green koji je to iskoristio za 27 poena, ali prvo ime susreta bio je Paul Pierce koji je ubacio 20 poena, uz 10 skokova i 10 asistencija, za svoj 9. triple-double učinak karijere.

I ovdje očekujemo neizvjesnu utakmicu, pravu naznaku onoga što nas očekuje u doigravanju, a prednost dajemo domaćim Knicksima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE