Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Večeras draft lutrija, Orlandu najviše šansi za prvi pick

Večeras će se u NBA ligi odigrati druga utakmica finala Zapada između San Antonija i Memphisa, a prije utakmice održat će se draft lutrija na kojoj će biti određen raspored kojim će ekipe birati igrače na nadolazećem draftu.

NBA draft održava se 27. lipnja, a večeras ćemo doznati koja će ekipa imati pravo prvog izbora, te raspored ostalih izbora. 14 NBA ekipa koje nisu izborile doigravanje imaju priliku dobiti prvi izbor drafta. Ekipa s najlošijim omjerom pobjeda i poraza u regularnom dijelu sezone ima najviše šanse za dobiti prvi pick, slijedi druga najlošija momčad i tako dalje.

Konkretno, Orlando je sezonu završio s najlošijim omjerom u ligi (20-62) te sada imaju 25% šanse za osvajanjem prvog picka na draftu. Slijede ih Bobcatsi (19,9%), Cavaliersi (15,6%), Sunsi (11,9%), Pelicansi (8,8%) i Kingsi (6,3%). Spomenut ćemo i ostale ekipe, ali bilo bi veliko iznenađenje da neka od njih dobije prvi izbor: Pistonsi (3,6%), Wizardsi (3,5%), Timberwolvesi (1,7%), Blazersi (1,1%), Sixersi (0,8%), Raptorsi (0,7%), Mavsi (0,6%) i Jazzeri (0,5%).

Pogledamo li malo u povijest lutrije, možemo pronaći zanimljive podatke. U zadnjih 19 NBA draft lutrija, samo je 3 puta momčad s najviše šanse dobila prvi pick na draftu, što svakako nije dobar pokazatelj za Orlando. Momčadi poput Clevelanda i Portlanda su imale najviše sreće te su četiri puta birale prve, dok Bobcatsi, Sunsi, Timberwolvesi i Jazzeri nikada nisu imali sreće s lutrijom i pravo na prvi pick drafta.

Za ovogodišnji draft se govori da je jedan od najslabijih u posljednjih desetak godina te da nema igrača koji bi mogli biti nositelji svojih franšiza u narednim godinama. Većina se slaže da bi prvi pick mogao biti Nerleans Noel iz Kentuckyja, a vrlo blizu njemu su i Ben McLemore sa sveučilišta Kansas, Otto Porter s Georgetowna i Victor Oladipo s Indiane.

Latest Posts

NE PROPUSTITE