Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Večeras dva derbija, Knicksi protiv Heata i Clippersi protiv Thundera

Velika NBA večer je pred nama. Neki nedjeljni dvoboji igraju se u ranijim satima, a večeras će to biti dva fantastična dvoboja. Prvo će snage odmjeriti Knicksi i Heat, a odmah potom Clippersi protiv Thundera. Bit će zanimljivo i nakon ponoći, kada se susreću Rocketsi i Mavericksi te Pacersi i Bullsi.

New York Knicks (35-20) – Miami Heat (42-14) 19.00

Prvi susret večeri bit će sjajan spektakl u Madison Square Gardenu. Na najvećoj svjetskoj pozornici snage će u izravnom duelu odmjeriti LeBron James i Carmelo Anthony, ponajbolji košarkaši današnjice. Knicksi su upisali tri pobjede u zadnja tri susreta i u dobrom raspoloženju očekuju večerašnji dvoboj. Prije dva dana svladali su Washington rezultatom 96:88, a zna se tko je bio najbolji – Carmelo Anthony s 30 poena. Dobru partiju pružio je i Raymond Felton s 23 poena, kao i J.R. Smith s 13 poena i 12 skokova. Trebat će Knicksima još nekoliko raspoloženih igrača uz Anthonyja ako večeras misle slaviti. Miami je u fantastičnoj formi te su nanizali 13 uzastopnih pobjeda. U tom nizu padale su ekipe Thundera, Clippersa, Lakersa i Rocketsa, a posljednje slavlje upisali su protiv Grizzliesa, rezultatom 98:91. Izgledaju fantastično i bit će ih vrlo teško zaustaviti. Protiv Memphisa je najbolji bio Dwyane Wade s 22 poena i 8 asistencija, dok je LeBron James imao nešto lošiju šutersku večer s 18 poena (šut iz igre 4/14), ali je popunio statistiku s 10 asistencija i 8 skokova.

Do sada su ove dvije ekipe igrale dva puta ove sezone i oba puta su slavili Knicksi, ali zato što su u fantastičnoj formi prednost ćemo ovoga puta dati Miamiju.

Los Angeles Clippers (43-18) – Oklahoma City Thunder (42-16) 21.30

Još jedan fantastičan dvoboj, također u “prihvatljivom” vremenu. Domaći Clippersi igraju sjajno u zadnje vrijeme te su upisali osam pobjeda u zadnjih devet susreta. Prije dva dana uspjeli su savladati Cleveland Cavalierse rezultatom 105:89, a do slavlja ih je vodio Jamal Crawford s 24 poena te Blake Griffin sa 16 poena i 11 skokova. Chris Paul podredio se razigravanju suigrača te je podijelio 15 asistencija, uz 11 postignutih poena. Oklahoma je momčad koja postiže najviše poena po susretu u cijeloj ligi, ali u zadnje vrijeme igraju dosta promjenjivo. Nakon tri poraza upisali su tri pobjede, a zatim ponovno poraz, protiv Denver Nuggetsa. Svoju beskompromisnu igru još jednom je pokazao Russell Westbrook s 38 poena, ali na kraju su ipak poraženi rezultatom 105:103. Kevin Durant ubacio je 25 poena uz 14 skokova, dok je Serge Ibaka sa 17 poena bio jedini preostali dvocifreni igrač kod poraženih. Puno bolje od 3 postignuta poena morat će pružiti Kevin Martin ako Oklahoma misli slaviti u ovoj utakmici, ali i ostvariti neki značajniji rezultat u doigravanju.

Clippersi igraju uvjerljivije u posljednje vrijeme te vjerujemo da će upisati pobjedu u ovom dvoboju.

Washington Wizards (18-39) – Philadelphia 76ers (23-34) 00.00

Nakon dva fantastična dvoboja, ovaj sigurno neće privući toliko pažnje. Wizardsi su zaredali s dva poraza na svome parketu i htjet će prekinuti taj niz protiv Sixersa. Zadnji puta su poraženi od Knicksa, rezultatom 96:88, a sjajan je ponovno bio rookie Bradley Beal s 29 poena i 11 skokova. Dobru partiju pružio je i John Wall sa 16 poena i 6 asistencija, no vrijeme je da on podigne svoje brojke ako ekipa misli nastaviti s pobjedama. 76ersi su sinoć slavili protiv Warriorsa sa 104:97 i tako prekinuli svoj niz od 7 uzastopnih poraza. Do pobjede ih je vodio Jrue Holiday s 27 poena i 7 asistencija, a nekoliko ključnih šuteva pri kraju utakmice pogodio je Evan Turner, koji je susret okončao s 22 poena, 10 skokova i 9 asistencija. Ovo je važna utakmica za Sixerse u kojoj žele pokazati da pobjeda protiv Warriorsa nije bila samo plod slučajnosti.

Mogao bi ovo biti neizvjestan dvoboj do samoga kraja, a minimalnu prednost dat ćemo domaćoj momčadi jer su 76ersi umorni od nastupa sinoć.

Orlando Magic (16-43) – Memphis Grizzlies (38-19) 00.00

Čelnici Orlanda poslali su J.J. Redicka u Milwaukee i činilo se da će momčad bilježiti sve same poraze do kraja sezone, a to bi se moglo i obistiniti. Rijetku pobjedu upisali su protiv 76ersa prošloga tjedna, a nakon toga ubilježili su dva nova poraza, prvo protiv Kingsa a zatim i protiv Rocketsa, rezultatom 118:110. Krilo Tobias Harris igra sjajno otkako je došao iz Bucksa i najbolji je strijelac ekipe u posljednjim utakmicama. Rocketsima je ubacio 27 poena za 31 minutu igre. Dobar je bio i Arron Afflalo s 19 poena, kao i Nikola Vučević s 18. Grizzliesi su nakon 8 uzastopnih pobjeda naletjeli na Miami Heat i njihov je niz zaustavljen. Aktualni prvaci slavili su rezultatom 98:91, a najbolji kod Memphisa bio je visoki dvojac. Marc Gasol ubacio je 24 poena uz 9 asistencija, dok je Zach Randolph zabio 14 poena uz 9 skokova. To ipak nije dovoljno protiv momčadi koja nema snažnu visoku liniju i očekivala se još i bolja partija visokog dvojca Grizzliesa.

Prednost u ovom susretu je na strani Memphisa koji ima daleko kvalitetniju momčad u ovom trenutku.

Sacramento Kings (20-40) – Charlotte Bobcats (13-45) 00.00

Dvoboj posljednjih ekipa Zapada (Sacramento) i Istoka (Charlotte). Kingsi su okončali gostujuću turneju s jednom pobjedom i četiri poraza te se vraćaju u svoju dvoranu. Prije dva dana nisu imali šanse protiv Spursa, koji su slavili rezultatom 130:102. U zadnjim utakmicama u sjajnoj je formi Marcus Thornton koji je Spursima ubacio 25 poena, dok je Isaiah Thomas dodao 18 poena. Ostali su igrači zakazali, a to su Spursi vješto kaznili. Bobcatsi su na 5 uzastopnih poraza, što nikoga ne čudi. Zadnju utakmicu igrali su protiv dva dana i izgubili od Utah Jazzera rezultatom 98:68. Neke naznake igre pokazali su tek Byron Mullens s 12 poena i Ramon Sessions s 11, dok su svi ostali zadržani na ispod 10 postignutih poena.

Kingsi se nakon duže gostujuće turneje vraćaju kući te očekujemo njihovu pobjedu pred dobro ispunjenom dvoranom, u kojoj će navijači doći podržati svoju ekipu i potencijalne nove vlasnike koji su prije nekoliko dana poslali ponudu za kupnjom ekipe i obećali da će zadržati ekipu u Sacramentu ako uspiju kupiti momčad.

Houston Rockets (32-28) – Dallas Mavericks (26-32) 01.00

Dvoboj koji bi mogao imati velike posljedice u borbi za doigravanjem. Obje momčadi žele biti među prvih osam ekipa na Zapadu, a Rocketsi su u puno boljoj poziciji. Ipak, njihove igre u posljednje vrijeme malo su zabrinule navijače ove ekipe. Nakon prva poraza upisali su pobjedu protiv Orlanda, rezultatom 118:110, no ipak se očekivala uvjerljivija pobjeda s obzirom da Orlando igra jako loše ove sezone. James Harden bio je najbolji pojedinac susreta s 24 poena, 8 asistencija i 7 skokova, a po 21 poen upisali su Chandler Parsons i Carlos Delfino. Napadačka igra im nikada nije problem, problem je u obrani koja teško da će zadržati neke ozbiljnije protivnike. Mavericksi su nakon tri uzastopna poraza svladali Netse i tako održali kakve-takve šanse za doigravanjem. Slavili su rezultatom 98:90, a najbolji su bili Dirk Nowitzki i Vince Carter, obojica s po 20 poena. O.J. Mayo zabio je 17 poena, a svi ostali manje od 10.

Utakmica u kojoj se očekuje velik broj postignutih poena na obje strane, a minimalnu prednost dat ćemo košarkašima Dallasa, prvenstveno iz razloga što Houston ne igra dobro u zadnje vrijeme.

San Antonio Spurs (46-14) – Detroit Pistons (23-38)  01.00

San Antonio je zadnju utakmicu kod kuće deklasirao Sacramento Kingse s 130:102, no važnija stvar od pobjede je ozljeda najboljeg igrača Tonyja Parkera koji će s terena izbivati oko mjesec dana. Što se tiče utakmice, ona nije bila previše interesantna jer su se domaćini poigravali s nedoraslim gostima. Spursi tijekom utakmice nijednom nisu bili u rezultatskom zaostatku, a sami su bili u prednosti i od 36 koševa razlike. U momčadi San Antonija čak je osam igrača bilo dvoznamenkastog učinka, a vrijedi spomenuti i 15 asistencija Manua Ginobilija. Detroit je prošlu utakmicu gostovao kod New Orleans Hornetsa koji su ih porazili rezultatom 100:95. Bila je jedna izjednačujuća utakmica u kojoj je Detroit bolje započeo utakmicu, no gosti su bili učinkovitiji u završnici. Najbolji u momčadi Pistonsa je bio Greg Monroe koji je utakmicu završio s double-double učinkom od 27 koševa i 10 skokova. Ove momčadi su se ove sezone suočile dva puta u Detroitu, a omjer je 1-1.

Premda domaćinima nedostaje najbolji igrač, to ne bi trebao biti preveliki problem dok su Detroit Pistonsi na suprotnoj strani.

Indiana Pacers (37-22) – Chicago Bulls (34-25)  02.00

Indiana Pacersi su se nakon domaćeg poraza od Clippersa, u kojem nije nastupio suspendirani Roy Hibbert, na pobjedničke staze vratili laganom pobjedom protiv Toronto Raptorsa 93:81. Obrana Pacersa je od samoga početka bila izvrsna i domaćini nisu imali dobar protok lopte u napadu. Na kraju utakmice samo su tri igrača Indiane bila dvoznamenkasta, no i to je bilo sasvim dovoljno jer su domaćini odigrali vrlo lošu utakmicu. Paul George je zabio 22 koša, Roy Hibbert 18, a David West 15 koševa. Večeras im u goste dolazi vrlo slična momčad, koja također svoju glavnu snagu ima u obrani. Chicago Bullsi su sinoć ugostili Brooklyn Netse i slavili lakše od očekivanog s 96:85. Iako se očekivala tvrda utakmica s jakim intezitetom u obrani, Bullsi su bili dosta nadmoćni i lako su došli do pobjede. Tijekom treće četvrtine imali su prednost od 20 koševa razlike i već tada je bilo jasno pitanje pobjednika. Od pet dvoznamenkastih igrača Bullsa najbolji je bio Joakim Noah s 21 košem i 10 skokova.

Indiana je dosad pokazala da je na svojem terenu vrlo jaka, pa stoga očekujemo njihovu pobjedu.

Los Angeles Lakers (29-30) – Atlanta Hawks (33-24)  03.30

Lakersi se polako, ali konstantno poboljšavaju i prošlu su utakmicu kod kuće vrlo lako pobijedili Minnesota Timberwolvese sa 116:94. Premda su gosti nastupili bez ponajboljih igrača, igrači Lakersa nisu ni pomislili na podcijenjivanje, jer njima je svaka sljedeća utakmica eliminacijska, bez obzira kakav protivnik bio. Od samoga početka su krenuli čvrsto i tijekom cijele utakmice nisu gostima dali niti gram šanse. Kobe Bryant je sa svoja 33 koša bio najefikasniji u momčadi Lakersa. Atlanta Hawksi su bili u nizu od tri gostujuće pobjede, od kojih je svaka bila na vrlo teškom gostovanju, a poraz su doživjeli na najlakšem. Gostovali su u Arizoni kod Phoenix Sunsa koji su svladali s 92:87. Iako igrači Atlante nisu podbacili u igri, čini se da ih je svladao umor jer kako je utakmica odmicala, tako su imali manje trke u svojoj igri. No, sve u svemu Atlanta je dosad na gostujućoj turneji pokazala mnogo više od očekivanog i ne trebaju biti razočarani porazom. S 20 koševa najbolji je bio Al Horford koji je u trenutno u životnoj formi i večeras će biti glavna prijetnja Los Angeles Lakersima.

Malu prednost dajemo Lakersima, no niti pobjeda Atlante ne bi bila iznenađenje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE