Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Večeras saznajemo suparnika Spursima u finalu

Večeras se igra posljednja utakmica finala Istoka, koja će dati odgovor na pitanje tko će biti suparnik San Antonio Spursima u finalu NBA lige, Miami Heat ili Indiana Pacersi.

Miami Heat – Indiana Pacers (3-3) 02.30

Došli smo do kraja serije, Pacersi i Heat su u šest utakmica pokazali što znaju te je sada vrijeme za odlučujuću, sedmu utakmicu koja se igra u AmericanAirlinesAreni na Floridi. Momčad Indiane izborila je sedmu utakmicu odličnom igrom pred svojim navijačima u prošlom susretu, te su pobijedili 91:77 zahvaljujući 20 skokova više od Heata i fenomenalnoj realizaciji od ukupno 50% i 54,5% ili 6/11 za tri poena. Ekipi Miamija nije pomogla ni odlična realizacija za tri poena od 55,6% ili 10/18, a imali su i 5 izgubljenih lopti manje u odnosu na protivnika. Nakon prvog poluvremena Pacersi su imali minimalni zaostatak, no, treću četvrtinu otvaraju fenomenalno i rade seriju 21:5, te četvrtinu završavaju s rezultatom 29:15 i vodstvom od 13 razlike. Zadnju četvrtinu privode kraju na krilima Davida Westa (11 poena, 14 skokova i 4 asistencije) i Paula Georgea (28 poena, 8 skokova, 5 asistencija i 3 ukradene lopte) koji su kombinirano zabili 14 poena u ovom periodu. Osim njih dvojice, odličan posao odradili su Roy Hibbert koji je terorizirao visoku liniju Heata s 24 poena i 11 skokova, te George Hill sa 16 poena i 6 asistencija. U redovima Heata, jedini tko je odigrao utakmicu na pristojnoj razini bio je LeBron James s 29 poena, 7 skokova i 6 asistencija. Podbacili su Dwyane Wade (igra s ozlijeđenim koljenom) s 10 poena uz šut 3/11, te Chris Bosh s 5 poena uz šut 1/8. Večeras će se Heatu vratiti Chris Andersen nakon odrađene suspenzije zbog koškanja i guranja s Tylerom Hansbroughom. On je jako bitan rotacije Heata što se vidi iz njegovog učinka, realizacija u ovoj seriji mu je 15/15. Momčad Miamija ako misli ući u veliko finale mora dobiti veću produkciju od Wadea i Bosha, te bolju realizaciju iza linije tri poena od Raya Allena i Shanea Battiera koji kombinirano u ovoj seriji trice gađaju 15/62. S druge strane, Pacersi su pred ciljem, uspjeli su napraviti nemir u svlačionici Heata jer se Wade i Bosh žale da imaju premalo napadačkih akcija, a za večerašnjih uspjeh potreban im je jedan igrač s klupe, da Hansbrough bi se trebao probuditi i odigrati kao u prvom susretu ove serije kada je za 12 minuta zabio 10 poena i pridodao 6 skokova.  Spomenut ćemo jednu sitnicu, domaćini su od kada je uveden ovaj format doigravanja, od 1984. godine, ostvarili su omjer 16-2. Međutim, Pacersi su ove sezone pobijedili u pet od devet međusobnih susreta.

Jedna stvar je sigurna za večeras, a to je da se svi ljubitelji košarke pripreme za utakmicu (pizze, čips, cola i slične stvari), uživaju u susretu i navijaju za svoju ekipu ili igrača. Mi prednost nećemo dati nikome, već ćemo koristiti poznatu izreku, „Neka bolji pobjedi.“.

Latest Posts

NE PROPUSTITE