Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Velik broj kandidata za igrača koji je najviše napredovao

Kako se približava kraj regularnog dijela natjecanja u NBA ligi, tako se nekoliko igrača isprofiliralo u glavne kandidate za nagradu koju liga dodjeljuje igraču koji je najviše napredovao u odnosu na prošlu sezonu. Ovdje ćemo predstaviti neke od glavnih favorite za nagradu koju je prošle sezone osvojio Ryan Anderson.

Jedan od glavnih kandidata za ovu nagradu je sigurno James Harden. Harden je razmjenom iz Thundera u Rocketse postao glavni igrač ekipe i potvrdio se kao franšizni igrač. Iako je Harden  i prošle godine bio na solidnim brojkama, te jedan od glavnih igrača prošlogodišnjeg finalista, igre koje je pružao ove sezone ga sigurno stavljaju kao jednog od kandidata za ovu nagradu. Njegovim boljim igrama sigurno su doprinijele veća minutaža i povećane ovlasti u ekipi, ali vidljiv je i znatan napredak njegove igre u odnosu na prošlu sezonu.

Prošla sezona: 16,8 poena, 4,1 skokova, 3,7 dodavanja, 1 ukradena, 31,4 minute, 49% šuta iz igre
Tekuća sezona: 25,9 poena, 4,8 skokova, 5,9 dodavanja, 1,8 ukradenih, 38 minuta, 44% šuta iz igre

Pri vrhu liste za igrača koji je najviše napredovao je i Paul George. 203 centimetra visoko krilo Indiana Pacersa, koji je prije tri godine došao u ligu s Fresno Statea, se potvrdio ove sezone kao novi vođa ekipe. George je u izostanku Dannyja Grangera Pacerse vodio ove sezone do omjera 49-31, što je dovoljno za treće mjesto Istočne konferencije. Očit je napredak novopečenog All-Stara u svim statističkim kategorijama, ali i onima koje nisu vidljive iz statistike, poput igre u obrani.

Prošla sezona: 12,1 poena, 5,6 skokova, 2,4 dodavanja, 1,6 ukradenih, 29,7 minuta, 44% šuta iz igre
Tekuća sezona: 17,4 poena, 7,6 skokova, 4,8 dodavanja, 1,8 ukradenih, 37 minuta, 41% šuta iz igre

Razigravač Philadelphia 76ersa, Jrue Holiday, je također jedan od igrača za koje ne bi bilo nepošteno da osvoji ovu nagradu. Spletom okolnosti Holiday je postao prva violina ekipe, jer pridošlica iz prošloljetnog tradea Andrew Bynum ove sezone nije odigrao ni minute za svoju novu ekipu. Jrue Holiday je priliku iskoristio te stavio ekipu na svoja leđa i odigrao najbolju sezonu dosadašnje karijere, a nagrađen je i pozivom na All-Star utakmicu.

Prošla sezona: 13,5 poena, 3,3 skokova, 4,5 dodavanja, 1,6 ukradenih, 33 minute uz 43% šuta iz igre
Tekuća sezona: 18 poena, 4,3 skokova, 8,5 dodavanja, 1,6 ukradenih, 38 minuta uz 43% šuta iz igre

Centar Portland Trail Blazersa, JJ Hickson, je nakon teških godina u Sacramentu i Clevelandu ove sezone pokazao da može biti jako zahvalan igrač te također s punim pravom konkurira za ovu nagradu. Za Hicksonom, koji je ovog ljeta slobodan igrač, će nakon ovih predstava koje je pružao ove sezone biti velika potražnja.

Prošla sezona:8,4 poena, 6,2 skokova, 0,6 blokada za 23 minute uz 46% šuta iz igre
Tekuća sezona: 12,9 poena, 10,5 skokova,0,6 blokada za 29 minuta uz 56% šuta iz igre

Larry Sanders je centar Milwaukee Bucksa koji je svoje prve dvije sezone u ligi proveo većinom kao promatrač. Ali rukovodstvo Bucksa je u ovom 24-godišnjaku prepoznalo potencijal te mu ove sezone pružilo puno veću minutažu. Sanders je to iskoristio na najbolji mogući način i dokazao da neće biti samo prolaznik u NBA ligi. Oduševio je svojim blokerskim vještinama te je ove sezone drugi najbolji bloker s 2,8 blokade prosječno po susretu.

Prošla sezona: 3,6 poena, 3,1 skokova, 1,5 blokada za 12 minuta uz 45% šuta iz igre
Tekuća sezona: 9,8 poena, 9,5 skokova, 2,8 blokada za 27 minuta uz 50% šuta iz igre

Omer Asik, turski internacionalac, je prošlo ljeto potpisao 25 milijuna vrijedan ugovor s Houston Rocketsima, što se pokazalo kao pun pogodak za obje strane. Asik je dobio toliko željene minute i priliku za dokazivanjem, a Rocketsi startnog centra koji je izvrstan skakač i obrambeni specijalac. Asik je povjerenje opravdao na terenu pružajući sjajne partije ove sezone te se prometnuo u jednog od najboljih centara Zapadne konferencije.

Prošla sezona: 3 poena, 5,3 skokova te 1 blokada za 14 minuta na parketu uz 50% šuta iz igre
Tekuća sezona: 10,2 poena, 11,7 skokova, 1,1 blokada za 30 minuta uz 54% šuta iz igre

Nikola Vučević je ime zbog kojeg su NBA fanovi u Orlandu sigurno brzo zaboravili na epizodu s Dwightom Howardom. Vučević je centar s vrlo dobrim napadačkim arsenalom, centar koji je skakački isto tako odličan, te igrač koji pogađa slobodna bacanja vrlo dobrim postotkom za nekoga njegove visine. Ove je sezone sjajno iskoristio svoju minutažu i pružio neke jako dojmljive partije.

Prošle sezone: 5,5 poena, 4,8 skokova za 16 minuta uz 45% šuta iz igre, te 52% šuta sa slobodnih bacanja
Tekuća sezona: 13 poena,  12 skokova za 33 minute uz 51% šuta iz igre, te 68% šuta sa slobodnih bacanja

Startni razigravač New Orleans Hornetsa Greivis Vasquez je jedno od najljepših iznenađenja sezone. 28. izbor drafta 2010. godine je odigrao najbolju sezonu karijere i tako bar malo natjerao navijače Hornetsa da polako zaboravljaju na Chris Paula. Mladi razigravač je ove sezone upisao svoj prvi trostruko dvostruki učinak u karijeri, a to je bilo u veljači ove godine protiv Atlanta Hawksa kada je ubilježio 21 poen, 11 skokova i 12 dodavanja. Također je ove sezone dobio i svoju prvu nagradu za najboljeg igrača tjedna. Ovi učinci, a i jako dobra sezona ga čine jednim od glavnih kandidata za nagradu koja se dodjeljuje igraču koji je najviše napredovao.

Prošla sezona: 8,9 poena, 2,6 skokova, 5,4 dodavanja za 26 minuta uz 43% šuta iz igre
Tekuća sezona: 14 poena, 4,3 skoka, 9 dodavanja za 34 minute uz 43% šuta iz igre

I za ovu smo nagradu postavili anketu na našoj Facebook stranici, a ovoga puta nešto više se ljudi uključilo (448) i dalo svoje glasove. Pobjedu je uvjerljivo odnio James Harden koji je dobio 208 vaših glasova, a iza njega su Paul George sa 101 glasom i Nikola Vučević s 58 glasova.

Svi gore navedeni kandidati za nagradu su tu s razlogom, a on je vrlo jednostavan, igrali su puno bolje sezone ove godine nego prethodne. Ali samo jedan kandidat može odnijeti nagradu, po mi prednost dajemo Nikoli Vučeviću iz Orlando Magica.

Latest Posts

NE PROPUSTITE