Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Velika razmjena igrača, Dion Waiters u Oklahomi

Cleveland Cavaliersi očito više nisu mogli čekati i gubiti strpljenje s Dionom Waitersom. U velikoj razmjeni tri ekipe, Waiters je poslan u Oklahomu gdje se trenutno odvija proces pronalaska druge lopte koja će biti potrebna kada bivši bek Cavaliersa stigne u klub i zaigra s Westbrookom i Durantom. Oklahoma je u Cleveland za Waitersa poslala zaštićeni izbor prve runde drafta 2015. godine.

U Cavse su iz smjera New Yorka stigli bekovi J.R. Smith i Iman Shumpert, dok su Cavsi u New York poslali Loua Amundsona, Alexa Kirka i izbor druge runde drafta 2019. godine. Ovaj potez Knicksa je definitivno očajnički pokušaj čišćenja salary capa te napad na slobodne igrače ovo ljeto. New York je još od Oklahome dobio Lancea Thomasa.

Dakle, od bitnijih imena, J.R. Smith i Iman Shumpert su sada igrači Cavaliersa, dok je Dion Waiters igrač Oklahome. Rezerve koje su stigle u New York će vjerojatno biti otpuštene na samom dolasku jer Knicksi ne žele krcati svoj salary cap dodatnim nebitnim ugovorima, koliko god oni mizerni bili u slučaju svih novih igrača.

O pobjednicima i gubitnicima ove razmjene ne treba puno trošiti riječi; Knicksi su u situaciji gdje je svaki potez vrijedan pohvale, posebno ako se radi o čišćenju capa, Cavaliersi su dobili dva beka, a zapravo im očajnički treba jedan visoki zbog ozljede Andersona Varejaoa (iako se priča da Cavsi na sve strane traže centra), dok je Oklahoma dobila Waitersa koji je u Clevelandu govorio kako je bolji igrač od Irvinga i kako neće prihvatiti ulogu spot-up šutera.

Ako je Waiters u Cavsima bio nezadovoljan s brojem šuteva, što će tek biti u Oklahomi gdje ga čekaju Durant, Westbrook i Reggie Jackson. Ako tamo ne bude spot-up šuter pored ovolikog broja ball-handlera i igrača koji su navikli igrati s loptom, onda neće nigdje. Čeka nas interesantan ostatak sezone u taboru Oklahome.

Latest Posts

NE PROPUSTITE