Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Velika utakmica LaMarcusa Aldridgea, nova pobjeda Netsa

Sinoć smo gledali samo dvije NBA utakmice, ali imalo se štošta zanimljivog za vidjeti. Prvo su Netsi uvjerljivo svladali Clipperse na svome terenu, a zatim je Portland došao do 19. pobjede sezone slavljem protiv Houston Rocketsa.

Los Angeles Clippersi su na pogon Chrisa Paula puno bolje ušli u utakmicu protiv Netsa, ali kada su na parket stupili igrači s klupe, sva prednost Clippersa je nestala i od tada su samo Netsi “postojali” na parketu. Samo su drugu četvrtinu igrači Brooklyna dobili sa 17 poena prednosti te su u trećoj četvrtini povećali tu prednost na preko 20 poena, što im je omogućilo mirnu završnicu. U posljednjoj četvrtini Clippersi su tek uspjeli smanjiti zaostatak na konačnih 102:93, no činjenica je da su ih Netsi uvjerljivo nadigrali u ovom susretu.

Najveće zasluge za pobjedu idu Deronu Williamsu, čiji je povratak na parket unio prijeko potrebnu živost u igru Netsa. Ubacio je 15 poena uz 5 skokova i 4 asistencije, a posebno će se pamtiti njegov dvoboj s Chrisom Paulom pred kraj druge četvrtine, kada su u nekoliko uzastopnih napada igrali jedan na jedan i sjajnim driblinzima oduševljavali sve u dvorani. Najučinkovitiji kod Netsa bili su Joe Johnson i Andray Blatche s po 21 poenom, dok je 16 ubacio Brook Lopez. U redovima Clippersa sve je polazilo od Chrisa Paula, koji je ubacio 20 poena, ali i podijelio samo dvije asistencije, što je nekarakteristično za njega. Jamal Crawford ubacio je 19 poena s klupe, a ostali igrači nisu zaslužili spomen.

Drugi susret večeri ponudio je poprilično drugačiji način igre, i Portland i Houston pokušali su iskoristiti svaku priliku za brzo istrčavanje protunapada, a kada im to ne bi uspjelo, uglavnom bi se oslanjali na šut za tri poena. Utakmica je bila izjednačena gotovo cijelim tijekom te se u posljednju četvrtinu ušlo s izjednačenim rezultatom. Blazersi su posljednju četvrtinu otvorili serijom 10-0 i konačno se odvojili na manju prednost, što im je omogućilo da dođu do pobjede. Razlika u ovom susretu bio je LaMarcus Aldridge, koji je odigrao fantastično i uvijek bio oslonac svoje ekipe, te kad god je trebalo, on bi poentirao i održavao svoju momčad u prednosti. Na kraju su Blazersi slavili rezultatom 111:104 i došli do sjajnog omjera 19-4.

Aldridge je susret završio s 31 poenom i 25 skokova (rekord karijere), Wesley Matthews pridodao je 18 poena, Robin Lopez 16, a Nicolas Batum 15. S druge strane glavnu riječ vodio je Dwight Howard, koji je ubacio 32 poena uz 17 skokova, vrlo dobar bio je i James Harden s 25 poena, 7 asistencija i 6 skokova, ali ostali igrači nisu bili na visokoj razini.

NBA rezultati, 12. prosinac:

Brooklyn Nets – Los Angeles Clippers 102:93
Portland Trail Blazers – Houston Rockets 111:104

Latest Posts

NE PROPUSTITE