Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Velike pobjede Bostona i Oklahome

U nedjeljnim utakmicama NBA lige košarkaši Bostona su na svom parketu na krilima Rajona Ronda, koji je ostvario triple-double uèinak, s 19 koševa razlike slavili protiv Miamija, dok je Oklahoma s 14 poena prednosti nadvisila Chicago.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Kobe Bryant (40)
  • Asistencije: Steve Nash (14)
  • Skokovi: Glen Davis (16)
  • Ukradene lopte: Russell Westbrook (4)
  • Blokade: Serge Ibaka (5)

Celticsi su utakmicu protiv Heata riješili veæ u treæoj èetvrtini kada su doslovno pregazili goste slaviviši u tom dijelu susreta 31-12. Nešto se èudno dogaða s Miamijem koji je zadnja tri poraza doživio s preko 15 koševa razlike, a najgori u sezoni prije ovog u Bostonu pretrpjeli su prije samo tjedan dana kada ih je Oklahoma dobila sa 103:87.

Kelte je sa svojim petim triple-double uèinkom sezone predvodio sjajni razigravaè Rajon Rondo (16 koševa, 11 skokova, 14 asistencija), dok je prvo ime Heata bio LeBron James s 23 poena.

U ranom nedjeljnom terminu veliki derbi NBA lige su odigrali košarkaši Oklahoma Cityja i Chicaga. U pitanju su najbolja momèad Istoka (Chicago, omjer 42-11), odnosno, Zapada (Oklahoma City, 39-12).

Velièinu derbija je umanjila èinjenica da deseti put zaredom za Chicago nije igrao najbolji igraè Derrick Rose, koji i dalje ima problema s preponama. Dok je mogao, Chicago je držao prikljuèak, no u treæoj èetvrtini je prokljuèalo.

Kevin Durant, Russell Westbrook i ostali domaæi igraèi su odigrali gotovo savršenu èetvrtinu koju su dobili sa èak 31-12, a u odreðenim trenucima te èetvrtine Oklahoma City je imao i 30-ak poena prednosti. U zadnjih deset minuta su najbolji igraèi s obje strane sjeli na klupu, pa je Chicago dobio priliku da smanji zaostatak i donekle uljepša ovaj težak poraz.

Kevin Durant je sa 26 poena, 10 skokova i èetiri asistencije bio najbolji igraè Oklahome, a odmah uz njega je bio Russell Westbrook sa 27 poena, tri skoka i pet asistencija, ali i èetiri ukradene lopte.

Lakersi su veæ u prvoj èetvrtini ostali bez centra Andrewa Bynuma koji je uganuo gležanj, no za devetu uzastopnu domaæu pobjedu nad Golden Stateom pobrinuli su se Bryant s 40, te Gasol s 26 koševa, a najbolju je partiju od prelaska u Lakerse odradio Ramon Sessions ubacivši 23 poena.

Jedini dvoboj koji je otišao u produžetak u Houstonu su odigrali Rocketsi protiv Pacersa, a na koncu su gosti slavili 104:102. Indiana je najboljeg pojedinca imala u Grangeru koji je ubacio 32 koša, dok je teksašku momèad još jednom predvodio sjajni Slovenac Goran Dragiæ s 22 poena, te po 6 skokova i dodavanja.

Uzbudljivo je bilo i u Orlandu gdje je Magic bez Dwighta Howarda pokleknuo od Denvera 104:101. All-Star centar domaæih propustio je prvu utakmicu u sezoni zbog bolova u leðima, a njegova je momèad poražena po treæi puta zaredom.

U ostalim dvobojima Toronto je predvoðen Europljanima, Talijanom Bargnanijem (18) te Španjolcem Calderonom (15), nadvisio Washington, Portland je nanio novi poraz Minnesoti koja oèito od ozljede Rubija nije dovoljno konkurentna, dok se Phoenix lako obraèunao s Hornetsima koji su postali treæa momèad lige, te prva na Zapadu s 40 poraza u sezoni.

Latest Posts

NE PROPUSTITE