Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Velike promjene u Orlandu

Orlando Magic završio je svoj put u ovogodišnjem doigravanju nakon prve serije i 4 poraza uz 1 pobjedu protiv Indiana Pacersa. Nekoliko dana trajalo je zatišje a sada su se “kola zakotrljala”. Prvi potez uprave Orlanda je otpuštanje dvije važne karike, trenera i generalnog menadžera.

Èelnici Orlanda danas su odluèili da više ne trebaju usluge glavnog trenera, Stana Van Gundyja i generalnog menadžera Otisa Smitha. Njih su dvojica, osim igraèa, najviše odgovorni za rezultate ekipe kojima èelnici Magica oèito nisu zadovoljni te je došlo do raskida suradnje.

Van Gundy je cijelu sezonu proveo u raznim sukobima s glavnim igraèem Dwightom Howardom, izjavio je kako je Howard tražio njegovo otpuštanje, što je Howard odmah nakon nekoliko sekundi demantirao što je dovelo do veoma neugodne situacije. Van Gundy je nekoliko puta napominjao kako mu je svejedno hoæe li ga èelnici Orlanda otpustiti ili ne, tako da je ovaj potez bio i oèekivan.

Tko æe ga naslijediti još nije poznato, ali sigurno novog trenera oèekuje zahtjevan posao jer æe Howard ponovno biti u glavnoj ulozi cijele sezone i spominjat æe se njegovo moguæe napuštanje ekipe. Ovdje æe treneru morati pomoæi novi generalni menadžer koji ima najviše utjecaja na promjene igraèa. Orlandu je sljedeæa sezona vjerojatno posljednja da sastave ekipu koja bi ozbiljno konkurirala za naslov, a ukoliko to ne uspiju Howard vrlo vjerojatno napušta momèad, moguæe tijekom sezone, ali vjerojatnije po njenom završetku.

Van Gundy je na klupu Orlanda zasjeo 2007. godine i od tada ostavio ukupan omjer pobjeda i poraza 259-135. Najveæi rezultat ostvario je 2009. godine, kada je Orlando uspio izboriti veliko finale NBA lige, ali ondje su ih svladali Los Angeles Lakersi rezultatom 4-1. Orlando je u svojoj povijesti (osnovani 1989. godine, op.a.) samo dva puta došao do finala lige, ali nisu uspjeli osvojiti naslov. Prvi puta to je bilo 1995. godine kada su ih u završnici svladali Houston Rocketsi sa 4-0.

Otis Smith je najbolje dane igraèke karijere proveo upravo u Orlandu, a nakon završetka karijere pridružio se osoblju Orlanda. Godine 2006. promoviran je u generalnog menadžera i nakon danas više neæe izvršavati tu dužnost.

Latest Posts

NE PROPUSTITE