Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Veliki interes za Ala Horforda

Ljeto je godišnje doba u kojem obično se odlazi na putovanja, odmara se od posla, no u NBA ligi to nije slučaj. Nakon završenog finala odmah su uslijedile pripreme za narednu sezonu i već smo vidjeli veliki trade u kojem je nekadašnji MVP otišao u novu sredinu.

Od prvog svibnja oficijalno započinje free agency koje kao i svako ljeto donese određenja iznenađenja. Osim što nam tržište nudi Kevina Durata kao najzvučnije ime prelaznog roka tu se nalazi jedan od boljih centara lige i najtraženiji centar na Istoku Al Horford.

Horfordov petogodišnji ugovor koji je  2010. godine potpisao s Atlanta Hawksima je istekao i za njegove usluge najviše interesovanja pokazali su Pistonsi, Lakersi i Magic koji će pokušati potpisati Horforda ovo ljeto kojima će dobro doći centar kvaliteta kakvih posjeduje Horford.

Na draftu 2007 izabran je kao 3. pick od strane Hawksa sa sveučilišta Florida State s kojima je osvojio dvije titule NCAA prvaka. U glavnom gradu Savezne države Georgia zadržao se devet sezona u kojima je četiri puta izabran za All Star igrača. U protekloj sezoni bilježio je brojke od 15 poena, 7, 3 skoka u 82 utakmice koliko je odigrao u regularnoj sezoni.

S obzirom na to da je u NBA ligi trend da nakon neuspjelih sezona ponajbolji igrač promjeni sredinu kako bi otišao korak dalje što bi mogao uraditi i Horford koji od osam nastupa u playoffu jednom došao do finala konferencije gdje su pometeni od Cavsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE